Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Boorhamer – Top 5 van 2023

Beste Boorhamer - Top 5 van 2023

Ben je op zoek naar een boorhamer? Dan zul je snel merken dat er een groot aanbod is in verschillende boorhamers.
Om je keuze te vergemakkelijken hebben we voor iedere type klusser een beoordeling gemaakt van de beste boorhamer. Zo kun je in één oogopslag bepalen welke boorhamer bij jouw wensen past. 

Direct de beste boorhamer? Bekijk de top 5

Metabo - KHE 2860 Quick

Boorhamer
Krachtpatser
 • 880 Watt
 • Slagkracht 3,2 Joules
 • ⌀ 28 mm. in beton
 • Warmt redelijk snel op
Onze keuze
4.8/5

Bosch - PBH 2500 SRE

Boorhamer
Ergonomisch
 • 600 Watt
 • Slagkracht 1,9 Joules
 • Ergonomisch ontwerp & licht
 • Relatief kort snoer
hobbyklusser
4/5

Bosch GBH 2-28 F

Boorhamer
Uithoudingsvermogen
 • 880 Watt
 • Slagkracht 3,2 Joules
 • Comfortabel gewicht
 • Geen boortjes meegeleverd
Semi-pro
4.8/5

Makita HR2631FTJ

Combihamer
Alleskunner
 • 800 Watt
 • Slagkracht 2,4 Joules
 • Stofafzuiging, anti-vibratie
 • Zwaarder gewicht, luid
Professional
4.7/5

FERM HDM1028

Boorhamer
Budget vriendelijk
 • 850 Watt
 • Slagkracht 4,5 Joules
 • Gunstig geprijsd
 • Zwaar, veel vibratie
budget
3.5/5

De boorhamer: belangrijk om te weten

Een goede boorhamer is handig om in huis te hebben. De boorhamer is een erg krachtige machine voor het zwaardere geschut. In vergelijking met de klopboormachine is de hamerkracht van de boorhamer vele malen sterker. De slagkracht is door het pneumatische hamersysteem groot genoeg om in beton te boren. Een boorhamer gebruik je dus om door hard materiaal als beton, metaal of hout te boren. Je kan er ook muurtegels en vloertjes  mee af breken als je gebruik maakt van de draaistop.

Onze selectie van de beste boorhamers

Het is belangrijk om je goed te informeren over alle opties en mogelijkheden als je een nieuwe boorhamer wilt gaan kopen. Wij geven je een overzicht van de best scorende producten die er op dit moment op de markt zijn. Zo krijg je direct een idee van wat de beste boorhamer is voor jouw wensen.

Beste Boorhamer: Onze keuze

Metabo - KHE 2860 Quick
 •  
Onze keuze

Onze keuze voor beste boorhamer valt op de Metabo – KHE 2860 Quick. Deze machine omvat alles wat je nodig hebt in een boorhamer. Wat deze boor erg degelijk maakt is dat je zowel een SDS-plus als een Snelspan boorkop kunt gebruiken. Ook is de slagkracht van 3,2 Joules zeker niet verkeerd. Met 880 watt en de hoge boorcapaciteit van 28 millimeter in beton is deze boor goed voor de zwaardere klussen. Daarbij geeft de 4 meter lange stroomkabel je genoeg bewegingsruimte bij je klus. Zoals je van een merk als Metabo mag verwachten, is de kwaliteit van deze machine erg goed. Een maximum toeren van 1150 RPM en een 4400 hamerslagen per minuut maakt deze boorhamer behoorlijk sterk.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Boorhamer/ Combihamer
Productnaam: KHE 2860 Quick 
Type boorkop: SDS-plus, Snelspan
Vermogen: 880 W
Slagkracht: 3,2 Joules
Gewicht: 3,1 Kg
Capaciteit Boorhouder: 1,5 mm – 13 mm
Maximum Toeren: 1150 RPM
Aantal slagen hamerfunctie: 4400 BPM

Onze beoordeling

De Metabo – KHE 2860 Quick is een zeer complete machine die voor iedere klus inzetbaar is. Dit is de krachtpatser in zijn klasse en combineert daarbij ook nog een lang stroomdraad en een comfortabel gewicht (4m en 3,1 kg). Deze boorhamer is een van de sterkste in zijn klasse met zijn 880 watt vermogen en 3,2 Joules. Dit maakt hem ideaal voor zowel de hobbyklusser als de professional.

Vermogen
5/5
Capaciteit
5/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.7/5

Beste boorhamer: Hobbyklusser

Bosch - PBH 2500 SRE
 •  
Hobbyklusser

Als hobbyklusser zul je uiterst tevreden zijn over de Bosch -PBH 2500 SRE. Deze is namelijk perfect voor lichte klussen in en rondom het huis. Deze machine is dankzij het pneumatisch Bosch-hamermechanisme, zijn slagkracht van 1,9J, en een vermogen van 600W een erg krachtige machine. Deze Bosch is gemaakt om gemakkelijk te boren in zware materialen zoals beton zonder een al te grote inspanning. Ook wordt de boorhamer in een handige kist geleverd met daarin alle boren die je nodig hebt. De boorhamer wordt gevoed via netstroom, nadeel is wel dat de 2,5 meter lange stroomdraad toch wat tekort komt. De PBH 2500 heeft zowel een SDS-plus als een Snelspan boorkop en hier kun je erg gemakkelijk tussen wisselen dankzij de handige rotatiestop. Je kunt je snelheid zelf bepalen zodat jij de meest comfortabele setting kan vinden bij je klus. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Boorhamer/ combihamer
Productnaam: PBH 2500 SRE
Type boorkop: SDS-plus, Snelspan
Vermogen: 600W
Slagkracht: 1,9 Joules
Gewicht: 2,2 Kg
Capaciteit boorhouder: 1,5- 13 mm
Maximum toeren: 2000 RPM
Aantal slagen hamerfunctie: 5000 BPM

Onze beoordeling

Deze Bosch – PBH 2500 SRE is ideaal voor de hobbyklusser. Het lichte gewicht en de multifunctionele eigenschappen komen bij elke lichte klus goed van pas. Deze boorhamer is een zeer complete machine en omvat alles wat een hobbyklusser zoekt in zijn of haar boorhamer.

Vermogen
4/5
Capaciteit
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4/5

Beste boorhamer: Semi-professional

Bosch professional GBH 2-28 F
 •  
Semi-Pro

Verlang je iets meer van je boorhamer dan de doe-het-zelver, dan is deze Bosch GBH 2-28 F is een echte krachtpatser. Met zijn slagkracht van 3,2 Joules en vermogen van 880 watt is deze boorhamer opgewassen tegen beton en andere sterke materialen. Daarbij kun je ook wisselen tussen een SDS- of Snelspan boorkop met de handige rotatiestop om het zo op te nemen tegen hout en metaal. De GBH 2-28 ligt fijn in de hand door zijn comfortabele gewicht en vibratie beperking. Zo kun je gemakkelijk aan lange en zware klussen werken zonder last te hebben van vibratie of terugslagen. Met een maximum toeren van 4000 RPM en een 4000 hamerslagen per minuut laat deze Bosch zien dat het een erg complete machine is.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Boorhamer/ combihamer
Productnaam: GBH 2-28 F
Type boorkop: SDS-plus, Snelspan
Vermogen: 880W
Slagkracht: 3,2 Joules
Gewicht: 3,2 Kg
Capaciteit boorhouder: 1- 13 mm
Maximum toeren: 4000 RPM
Aantal slagen hamerfunctie: 4000 BPM

Onze beoordeling

De Bosch GBH 2-28 F is een kei van een machine. De boorhamer is een van de sterkste in zijn klasse en heeft alle nieuwe snufjes in zijn design steken. Dat maakt dat deze machine erg makkelijk te gebruiken is en dat je met zijn degelijke slagkracht en vermogen (3,2J en 880W) vele karweien kunt klaren.

Vermogen
4.5/5
Capacitiet
4.5/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.5/5

Beste boorhamer: Professional

Makita Combihamer HR2631FTJ
 •  
Professional

De beste boorhamer voor de professional is toch wel de Makita HR2631FTJ. Deze veelzijdige en stabiele boorhamer, kun je gebruiken voor boor- en breekwerkzaamheden. Deze machine is erg krachtig door zijn vermogen van 800 watt en een slagkracht van 2,4 Joules. Je kunt langdurig en comfortabel klussen door de anti-vibratie technologie waar de boor mee uitgerust is. Een groot voordeel is dat deze Makita geleverd wordt met een speciale stofafzuiging, zodat jij stofvrij kan werken. Je kunt wisselen tussen een SDS-plus en een Snelspan boor danzkij de rotatiestop. De boor is makkelijk te gebruiken door zijn gewicht van 3kg. Een minpunt is dat de koffer klein is en het dus lastig is je spullen na elk karwei netjes op te ruimen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Boorhamer/ combihamer
Productnaam: HR2631FTJ
Type boorkop: SDS-plus, Snelspan
Vermogen: 800W
Slagkracht: 2,4 Joules
Gewicht: 3 Kg
Capaciteit boorhouder: 1,5- 13 mm
Maximum toeren: 1200 RPM
Aantal slagen hamerfunctie: 4600 BPM

Onze beoordeling

Als we het over een professionele boorhamer hebben, vind je eigenlijk niks beters dan dit. Deze Makita is een kwaliteitsstuk dat elke professional helpt in zijn of haar klussen. De HR2631FTJ is simpelweg vermogend en gebruiksvriendelijk. Ook is de inbegrepen stofafzuiging erg handig om netjes te werken.

Vermogen
5/5
capaciteit
5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.8/5

Beste boorhamer: Budget

FERM HDM1028
 •  
Budget

Wil je niet te veel uitgeven aan je nieuwe boorhamer, dan is de FERM HDM1028 kwalitatief zeker niet verkeerd ondanks de prijs. De slagkracht van 4,5 Joules en het vermogen van 850 watt verteld ons dat deze boorhamer een degelijke capaciteit heeft. Het grootste nadeel vind je in de gebruiksvriendelijkheid: De machine is erg zwaar en de anti-vibratie technologie is aan de zwakke kant. Ook heeft deze machine alleen een SDS-plus aansluiting. Wel wordt de boorhamer geleverd in een koffer met 3 boren en 2 beitels zodat je meteen aan de slag kan. De FERM HDM1028 is zeker geen lachertje en is met een RPM van 900 en een BPM van 4000 een erg krachtige machine tegen een scherpe prijs.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Boorhamer/ combihamer
Productnaam: HDM1025
Type boorkop: SDS-plus
Vermogen: 850W
Slagkracht: 4,5 Joules
Gewicht: 4,7 Kg
Capaciteit boorhouder: 13- 40 mm
Maximum toeren: 900 RPM
Aantal slagen hamerfunctie: 4000 BPM

Onze beoordeling

Voor deze relatief goedkope prijs is de FERM HDM1028 zeker geen verkeerde machine. Ondanks dat het een moeilijk onder controle te houden en een zware machine is, zal hij de klus voor je klaren. Met een vermogen 850 watt en een slagkracht van 4,5 Joules is het zeker een degelijke boorhamer voor iemand die er niet te veel aan kwijt wilt.

Vermogen
4/5
capaciteit
4/5
Gewicht
3/5
Totaal score
3.7/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp