Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Slagschroevendraaier – Top 5 in 2023

Beste Slagschroevendraaier - Top 5 in 2023

De slagschroevendraaier gaat je leven voorgoed veranderen. Dat heeft het tenminste bij ons gedaan. Sinds wij er een in ons bezit hebben is de slagschroevendraaier ons “go-to” gereedschap om bij ieder project er bij te pakken. Deze apparaten zijn compact, ontzettend krachtig, handig in gebruik en multifunctioneel. Wat wil je nog meer?

Er is echter een behoorlijk aanbod in verschillende slagschroevendraaiers. Om te helpen en je keuze te vergemakkelijken hebben we voor iedere type klusser een beoordeling  gemaakt van de beste slagschroevendraaier.  Zo kun je direct bepalen welke slagschroevendraaier het beste bij jouw wensen past. 

Direct de beste slagschroevendraaier? Bekijk de top 5

Makita DTD152Z

Slagschroevendraaier
Krachtpatser
 • 18 Volt
 • 165 Nm.
 • Softgrip & LED Verlichting
 • Geen accu standaard geleverd
Onze keuze
4.8/5

TROTEC PIDS 10-20V

Draaislagschroevendraaier
Goede prijs-kwaliteit
 • 20 Volt
 • 180 Nm
 • 5 Koppel standen
 • Luid, minder robuust
hobbyklusser
4/5

Makita DTD154Z

Slagschroevendraaier
Constante Toeren
 • 18 Volt
 • 175 Nm
 • Koolborstelloze motor
 • Geen accu standaard geleverd
Semi-pro
4.8/5

DeWalt DCF887N-XJ

Slagschroevendraaier
Alleskunner
 • 18 Volt
 • 205 Nm
 • Koolborstelloos, Licht gewicht
 • Geen accu standaard geleverd
Professional
4.7/5

BLACK+DECKER BDCIM18N-XJ

Slagschroevendraaier
Budget vriendelijk
 • 18 Volt
 • 155 Nm
 • Gunstig geprijsd
 • Luid, zonder accu of lader
budget
3.5/5

De slagschroevendraaier: belangrijk om te weten

De slagschroevendraaier is een ontzettend praktisch gereedschap. Hij floreert in het indraaien van (grote) schroeven en is dusdanig krachtig dat de meeste klussen vrijwel geen moeite kosten. In feite is de slagschroevendraaier een krachtige variant van de accu-schroefmachine. Deze hebben verschillende eigenschappen en voordelen en worden dus ook bij verschillende klussen gebruikt. De slagschroevendraaier gebruik je dus voor het indraaien en uitdraaien van schroeven of bouten, maar hij wordt niet gebruikt om te boren. Hiervoor gebruik je een accuboormachine of klopboormachine.

Onze selectie van de beste slagschroevendraaiers

Bij het kiezen van je nieuwe slagschroevendraaier is het van belang je goed te informeren over welke aan jouw wensen voldoet voor je tot aankoop overgaat. Er is een grote verscheidenheid in vermogen, prijs en kwaliteit. Wij hebben vast de broodnodige uren research gedaan naar allerlei slagschroevendraaiers op de markt en een selectie gemaakt van de beste slagschroevendraaiers voor elk type klusser. 

Beste slagschroevendraaier: Onze keuze

Makita DTD152Z
 •  
Onze keuze

De Makita DTD152Z is een van de beste slagschroefmachines in zijn klasse. Deze machine beschikt over een 18 V motor die zowel genoeg kracht als een lange levensduur geeft. De DTD152Z wordt standaard zonder batterij geleverd, maar combineert het beste met een Makita 5,0 Ah Li-ion accu. De maximum koppeling van 165 Nm vertelt ons dat deze grof ingestelde machine echt geschikt is voor de zwaardere klussen . Het gewicht van 2,9 kg is enigszins een aan de hoge kant voor een slagschroefmachine. Verder is deze Makita voorzien van een aantal handige extra’s zoals een riemhaak en LED-lampje, die nog 8 seconden blijft na branden na het indrukken van de knop in de grip.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Slagschroevendraaier
Productnaam: DTD152Z
Vermogen: 18 V
Accu: 5 Ah
Max. Koppel: 165 Nm
Aantal Slagen: 0-3500
Maximum Toeren: 2900 RPM

Gewicht: 2,9 kg

Onze beoordeling

Onze keuze voor beste slagschroefmachine valt op de Makita DTD152Z. Deze compacte machine huist een 18 V en 6 Ah grote accu die een max. Koppel van 165 Nm genereert. Bij deze machine wordt helaas geen accu geleverd, en dien je dus los te bestellen. Je kan hierdoor wel een keuze maken in de batterij die jouw voorkeur heeft, of gebruik maken van een LXT Makita batterij als je die al bezit.

Vermogen
4.5/5
Accu
5/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.5/5

Beste slagschroevendraaier: Hobbyklusser

TROTEC PIWS 10-20V
 •  
Hobbyklusser

De hobbyklusser hoeft niet veel verder te zoeken dan de Trotec PIWS 10-20V. Deze krachtige machine heeft 5 koppelstanden waarmee je het toerental goed kunt afstellen op jouw klus. De 4 Ampère accu geeft je een maximum koppeling van 400 Nm en laadt binnen 1 uur volledig op. Het gewicht van 2,5 kg maakt deze slagschroevendraaier aangenaam om te gebruiken. Belangrijk om rekening mee te houden is dat deze Trotec een relatief hoger geluid produceert tijdens het gebruik.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Slagschroevendraaier
Productnaam: PIWS 10-20V
Vermogen: 10-20 V
Accu: 4 Ah
Max. Koppel: 400 Nm
Aantal Slagen: 0-3000
Maximum Toeren: 2300 RPM

Gewicht: 2,5 kg

Onze beoordeling

De TROTEC PIWS 10-20V is een complete slagschroevendraaier voor de hobbyklusser. De accu beschikt over 4 Ampère, wat zeker genoeg is voor de kleine klussen in en rond het huis. Deze machine is voor zijn prijsklasse nog erg krachtig met een max. koppel van 400 Nm. Als je op zoek bent naar een hele stille machine zal de Trotec misschien niet je eerste keuze zijn. Ondanks dat hij luider is, is dit nog steeds een erg degelijke machine voor de doe-het-zelver.

Vermogen
4.5/5
Accu
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4/5

Beste slagschroevendraaier: Semi-professional

Makita DTD154ZJ
 •  
Semi-Pro

Het broertje van de Makita DTD152Z, de DTD154Z bemachtigd de spot voor de semi-professional op onze lijst. Deze erg lichte en compacte machine scoort hoog op gebruiksvriendelijkheid en is aangenaam om mee te werken. Ook deze slagschroevendraaier wordt exclusief accu geleverd. We raden aan om deze uit te rusten met een 6,0 Ah Li-ion LXT accu. Deze geeft je alle ruimte om krachtig en lang aan een stuk te werken met maximum 3.600 slagen per minuut. Deze machine beschikt ook over een handige LED-lamp voor donkere ruimtes. Het constante toerental zorgt voor weinig uitschieters tijdens het werken en een net resultaat. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Slagschroevendraaier
Productnaam: DTD154Z
Vermogen: 18 V
Accu: 6 Ah
Max. Koppel: 175 Nm
Aantal Slagen: 0-3600
Maximum Toeren: 3600 RPM

Gewicht: 1,2 kg

Onze beoordeling

De Makita DTD154Z is onze keuze voor de klusser die iets hogere eisen stelt aan zijn gereedschap. Deze sterke 6 Ah machine produceert een max. koppeling van 175 Nm en een maximum toeren van 3600 RPM. Het lichte en compacte design maakt deze slagschroevendraaier heel comfortabel in gebruik. 

Vermogen
4.5/5
Accu
4.5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.8/5

Beste slagschroevendraaier: Professional

DeWalt DCF887N-XJ
 •  
Professional

Voor de professional hebben wij de DeWalt DCF997N-XJ geselecteerd. Deze vermogende machine kan uitgerust worden met een 5 Ah accu, deze wordt echter niet geleverd bij aankoop. De DeWalt is voorzien van een koolborstelloze motor om nauwkeurig het (hoge) toerental te kunnen regelen. Deze koolborstelloze technologie zorgt ook voor een langere levensduur, compactere vormgeving en langere werking op een acculading. Qua vermogen maakt de 205 Nm koppeling deze slagschroevendraaier erg krachtig en geschikt voor het zware geschut. Ook het robuuste en stabiele design voegt toe aan het doel van deze machine: snel en effectief werken bij zware klussen. Daarbij maakt het gewicht van 1,5 kg deze DeWalt erg aangenaam in gebruik.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Slagschroevendraaier
Productnaam: DCF887N-XJ
Vermogen: 18 V
Accu: 5 Ah
Max. Koppel: 205 Nm
Aantal Slagen: 0-3800
Maximum Toeren: 3250 RPM

Gewicht: 1,5 kg

Onze beoordeling

De lichte DeWalt DCF887N-XJ ligt aan de top van zijn klasse. Dit komt omdat deze machine slechts 1,5 kg weegt, maar toch een 5 Ah accu kan huizen die een koppeling van 205 Nm aanvoert. Ook helpt de handige verlichting bij donkere ruimtes. Helaas wordt er geen accu bij deze slagschroevendraaier geleverd.

Vermogen
5/5
Accu
3.5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.8/5

Beste slagschroevendraaier: Budget

BLACK+DECKER BDCIM 18N-XJ
 •  
Budget

De BLACK+DECKER BDCIM 18N-XJ is een sterke slagschroevendraaier voor een beperkt budget. Deze machine heeft met een koppeling van 155 Nm de optie om 3600 slagen per minuut te leveren, wat klussen een stuk sneller maakt. Helaas wordt deze slagschroevendraaier zonder accu of lader geleverd, ze werken wel met het de algemene accu’s van BLACK+DECKER, deze beschikken over 1,5 Ah. Het lichte gewicht en het ergonomisch design maken deze machine comfortabel in gebruik. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Slagschroevendraaier
Productnaam: BDCIM18N-XJ
Vermogen: 18 V
Accu: 1,5 Ah
Max. Koppel: 155 Nm
Aantal Slagen: /
Maximum Toeren: 3000 RPM

Gewicht: /

Onze beoordeling

Een degelijke prijs-kwaliteit verhouding neemt vorm in de BLACK+DECKER BDCIM 18N-XJ. Deze scoort goed dankzij zijn ergonomisch design en aangenaam gewicht. Daarbij is deze machine met een koppeling van 155 Nm ook sterk.

Vermogen
4.5/5
Accu
2.5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
3.7/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp