Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Lasapparaat – Top 5 in 2023

Beste Lasapparaat - Top 5 in 2023

Het lasapparaat is een instrument dat voor velen klussen gebruikt kan worden. Mensen die hun beroep gemaakt hebben van lassen hebben vanzelfsprekend een lasapparaat nodig, maar ook hobbyisten en beginners kunnen veel nut vinden in dit instrument. Een lasapparaat kan op veel plekken gebruikt worden en is dus zeker handig om in huis te hebben als je bijvoorbeeld een auto aan het restaureren bent. Door metalen heet te maken kan een lasapparaat ze aan elkaar smelten. De manier waarop deze verhitting plaatsvind verschilt echter bij elk type lasapparaat.

Wij weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om met een kwalitatief goed lasapparaat te lassen. Om jouw keuze  naar je nieuwe lasapparaat te vergemakkelijken hebben we voor iedere type klusser een beoordeling Zo kun je in één oogopslag bepalen welk lasapparaat het beste bij jouw wensen past. 

Direct het beste lasapparaat? Bekijk de top 5

GYS GYSMI E200 FV

Lasapparaat
Krachtpatser
 • 10-200 A
 • 1,6 - 5 mm
 • TIG, Opbergkist, display
 • Redelijk zwaar gewicht
Onze keuze
4.5/5

FERM WEM1042

Lasapparaaat
Compact
 • 40-100 A
 • 1,6 - 2,5 mm
 • ventilator koeling, compact
 • Erg zwaar, dunne elektrode
hobbyklusser
4/5

Kemmpi Minarc 150

Lasapparaat
Nauwkeurig
 • 10-140 A
 • 1,5 - 3,25 mm
 • Buiten lucht mogelijk
 • Redelijk dunne elektrode
Semi-pro
4.3/5

MinarcMig Evo 200

Lasapparaat
Alleskunner
 • 20 - 200 A
 • 0,6 - 1 mm
 • Zware klussen mogelijk
 • Geen pulsfunctie
Professional
4.7/5

Powerplus POWX480

Lasapparaat
Budget vriendelijk
 • 55 - 160 A
 • 2 - 4 mm
 • Gunstig geprijsd
 • Heel zwaar gewicht
budget
4.5/5

Het lasapparaat: belangrijk om te weten

Er zijn veel verschillende soorten lasapparaten met variërende eigenschappen. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: een lasapparaat gebruik je om twee stukken metaal aan elkaar vast te smelten. Dit kunnen metalen zoals gietijzer, koper, aluminium, brons en roestvrij staal. Je kunt niet elk metaal met elk apparaat lassen helaas, elk type heeft zijn eigen metalen waarop het gebruikt kan worden. 

Lassen onder de knie krijgen is niet makkelijk, het vraagt veel oefening om mooie, precieze lijnen te kunnen maken. Sommige types zijn makkelijker om mee te leren dan anderen, en dat gaan we hieronder ook vermelden. Lasapparaten zijn een grote hulp met professionele klussen maar ook voor de hobbyist in zijn garage. 

Onze selectie van de beste lasapparaten

Er is een groot aanbod in verschillende lasapparaten, je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in vermogen, prijs en kwaliteit. Ook beschikken lasapparaten over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welk lasapparaat aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat.

De volgende lasapparaten gebruiken de nieuwste innovatieve componenten om aan je behoeften te voldoen en ervoor te zorgen dat je je beste werk kan leveren. Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste lasapparaten op de markt voor klussers variërend van hobby-klusser tot de professional. 

Beste Lasapparaat: Onze keuze

GYS GYSMI E200 FV
 •  
Onze keuze

Voor doe-het-zelvers en professionals die regelmatig stalen constructies moeten repareren of onderhouden hebben wij de GYS GYSMI E200 FV gekozen. Je hebt beschikking tot elektroden van 1,6 tot 5 millimeter dik met een stroomtoevoer van 10 tot 200 ampère. De stroomtoevoer is in één oogopslag te zien op de display en met behulp van een overzichtelijke grafiek kies je precies de juiste instellingen voor jouw klus. Het lasapparaat is uitgerust met een hotstart-functie, die zorgt voor een ideale startstroomtoevoer bij het ontsteken van de elektrode. De elektrode plakt niet vast aan je werkstuk dankzij de antisticking-functie. Je kunt ook TIG-lassen met dit lasapparaat, met de nodige aanpassingen. Dit is handig voor stevige en mooie laslijnen. Het 230 volt lasapparaat wordt geleverd met een kunststof koffer, zo is hij makkelijk op te bergen en te vervoeren.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Lasapparaat
Productnaam: GYS GYSMI E200 FV
Ampere: 10-200 A
Diameter elektrode: 1,6- 5 mm
Lastechniek: Elektrode
Gewicht: 8,9 KG
Kabellengte: 2 m

Onze beoordeling

De GYS GYSMI E200 FV is het meest complete lasapparaat. Met vele goede en handige eigenschappen zoals de display en antisticking-functie wordt lassen een fluitje van een cent.

Ampere
4.5/5
Diameter elektrode
4.5/5
Gebruiksvriendelijkheid
4.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Lasapparaat: Hobbyklusser

FERM WEM1042
 •  
Hobbyklusser

Voor de hobbyklusser hebben wij de compacte FERM WEM1042 gekozen. Dit lasapparaat beschikt over een maximale lasstroom van 100 ampere. Het lasapparaat is voorzien van ventilatorkoeling en thermische overhittingsbeveiliging met controlelamp, zo kun je hem veilig langdurig gebruiken en altijd op de hoogte van de WEM1042 zijn toestand zijn.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Lasapparaat
Productnaam: WEM1042
Ampere: 40 – 100 A
Diameter elektrode: 1,6- 2,5 mm
Lastechniek: Elektrode
Gewicht: 14,54 KG
Kabellengte: /

Onze beoordeling

Voor de hobbyklusser raden wij de compacte maar toch handige FERM WEM1042 aan. Dit lasapparaat heeft alles wat je nodig hebt om als beginnende klusser mooi en stevig te kunnen lassen. De functies die voor betere veiligheid zorgen zijn grote pluspunten.

Ampere
3.5/5
Elektrode
3/5
Gebruiksvriendelijkheid
3/5
Totaal score
4/5

Beste Lasapparaat: Semi-professional

Kemmpi Minarc 150
 •  
Semi-Pro

Met de Kemmpi Minarc 150 kan de semi-prof overal aan de slag. Niet alleen omdat je zonder beschermgas werkt, maar ook omdat de Minarc 150 maar 4 kg zwaar is, schokbestendig is en de bedieningsknoppen bestand zijn tegen vuil en vocht. Met elektroden van 1,5 tot 3,25 millimeter maak je lasverbindingen in staal of rvs. Dit allemaal wordt aangevoerd door een stroomtoevoer van 10 tot 140 ampere. De hotstart-functie helpt je onder alle omstandigheden de elektrode soepel te ontsteken.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Lasapparaat
Productnaam: Minarc 150
Ampere: 10 – 140 A
Diameter elektrode: 1,5- 3,25 mm
Lastechniek: Elektrode, TIG
Gewicht: 4 KG
Kabellengte: 3 m

Onze beoordeling

De Kemmpi Minarc 150 is ideaal voor buitenlucht werken omdat je geen beschermgas hebt. Deze wordt vervangen door een poeder. Verder is het gewicht een groot pluspunt; vervoer en mobiliteit is dankzij het lage gewicht geen probleem.

Ampere
4/5
Elektrode
3.5/5
Gebruiksvriendelijkheid
5/5
Totaal score
4/5

Beste Lasapparaat: Professional

Kemppi MinarcMig Evo 200
 •  
Professional

Voor de professional hebben wij de complete Kemmpi MinarcMig Evo 200 gekozen, dit lasapparaat heeft de capaciteit om vele zware werken uit te voeren. Ook is hij uiterst mobiel door het aangename gewicht. De MinarcMig Evo 200 is zowel handmatig als automatisch in te stellen. In het laatste geval voer je simpelweg de plaatdikte in en je gaat met het juiste amperage en vermogen aan de slag. Het bereik van 20 tot 200 ampere maakt dit lasapparaat uiterst geschikt voor zware werken. Daarnaast wordt hij geleverd met alle benodigde accessoires (met uitzondering van het beschermgas), inclusief draagriem.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Lasapparaat
Productnaam: Kemmpi MinarcMig Evo 200
Ampere: 20 – 200 A
Diameter elektrode: 0,6- 1 mm
Lastechniek: MIG, MAG
Gewicht: 13 KG
Kabellengte: 3 m

Onze beoordeling

De Kemmpi MinarcMig Evo 200 is een van de meest krachtige lasapparaten op de markt. Door het hoge amperage kun je netjes en makkelijk dikke metalen aan elkaar lassen. Ondanks de grootte van de MinarcMig Evo 200 is hij nog prima te vervoeren.

Ampere
4.5/5
Elektrode
4.5/5
Gebruiksvriendelijkheid
3.5/5
Totaal score
4.8/5

Beste Lasapparaat: Budget

Powerplus POWX480
 •  
Budget

Als laatste hebben wij de Powerplus POWX480 als onze budget optie. Bij het gebruik van dit lasapparaat moet je niet bang zijn voor oververhitting. Het elektrische lasapparaat is namelijk voorzien van oververhittingsbeveiliging en ventilator koeling. De Powerplus POWX480 functioneerd op 230 volt, en beschikt over een lasvermogen van 55 tot 160 ampère en is geschikt voor elektroden met een dikte tussen de 2 en 4 millimeter. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Lasapparaat
Productnaam: Powerplus POWX480
Ampere: 55 – 160 A
Diameter elektrode: 2- 4 mm
Lastechniek: Elektrode
Gewicht: 16,5 KG
Kabellengte: 3 m

Onze beoordeling

We eindigen de top vijf met de Powerplus POWX480, onze budget optie. De lage prijs is enigszins misleidend aangezien dit lasapparaat helemaal prima is. Het amperage is prima en ook de diameter van de elektrode is goed. Kortom, een prima lasapparaat voor een mooie prijs.

Ampere
4/5
Elektrode
4/5
Gebruiksvriendelijkheid
3/5
Totaal score
3.7/5

Bekijk ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp