Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Laminaatsnijder – Top 4 in 2023

Beste Laminaatsnijder - Top 4

De laminaatsnijder, of laminaatknipper, is een mechanisch stuk gereedschap. Dit betekent dat er geen motor aan te pas komt bij dit gereedschap. Je gebruikt de laminaatsnijder om natuurlijk laminaat maar ook vinyl en PVC op maat te snijden. Dit doe je door het materiaal op de grondplank te leggen en het mes met de hefboom te laten zakken. Laminaatsnijders vind je in alle soorten en maten, deze hebben elk hun voor- en nadelen. Zo heb je laminaatsnijders die beter door dun materiaal kunnen snijden of laminaatsnijders die beter geschikt zijn voor dikkere en hardere materialen.

Direct naar de Beste Laminaatsnijder?

De laminaatsnijder: belangrijk om te weten

De laminaatsnijder is een tool die je vooral bij verbouwingen zult gebruiken. Het is een simpel stuk gereedschap waarmee je snel en precies kunt werken zonder last van lawaai of stof te hebben. Bij de aankoop zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten.

Onze selectie van de beste laminaatsnijder

Er is een groot aanbod in verschillende laminaatsnijders, je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in prijs en kwaliteit. Ook beschikken laminaatsnijders over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke laminaatsnijder aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat.

Onze geselecteerde laminaatsnijders gebruiken de nieuwste innovatieve componenten om aan je behoeften te voldoen en ervoor te zorgen dat je je beste werk kan leveren. Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste laminaatsnijders op de markt voor elk type klusser.

Beste laminaatsnijder: Onze keuze

Wolfcraft VLC800
  •  
Onze keuze

De Wolfcraft VLC800 is onze keuze voor de beste laminaatsnijder. Dit uiterst simpel stuk gereedschap snijdt tot 11 mm diep in je materiaal en kan materialen van 46,5 cm breed snijden. De VLC800 is gemaakt uit stevig metaal wat helpt bij de robuuste en sterke kwaliteiten van deze mechaniek. Het gewicht van 4 KG is licht genoeg om te vervoeren.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Laminaatsnijder
Productnaam: VLC800
Materiaal (constructie): Metaal
Max. snijwaarden: 46,5 cm
Gewicht: 4 KG
Snijdiepte: 2-11 mm
Materiaal (snijden): Vinyl+ Laminaat

Onze beoordeling

De Wolfcraft VLC800 is simpelweg de makkelijkste laminaatknipper op de markt. Je kunt weinig fout doen bij het gebruik van dit stuk gereedschap. Het design is stevig en robuust en het mes snijdt diep genoeg in je materiaal. 

Snijdiepte
5/5
Inzetbaarheid
4.5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.5/5

Beste laminaatsnijder: Hobbyklusser

Roughneck laminaatsnijder
  •  
Hobbyklusser

De laminaatsnijder van Roughneck is het ideale apparaat voor de hobbyist. Dit stalen stuk gereedschap beschikt over een ergonomische grip waarmee je makkelijk kunt werken. De snijdiepte van 12 mm is diep genoeg voor dikke planken laminaat. Helaas zijn de maximum snijwaarden van 20 cm een groot nadeel, dit beperkt je tot dunne planken laminaat omdat planken die breder zijn dan 20 cm er niet tussen passen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Laminaatsnijder
Productnaam: Roughneck laminaatsnijder
Materiaal (constructie): Staal
Max. snijwaarden: 20 cm
Gewicht: /
Snijdiepte: 12 mm
Materiaal (snijden): Laminaat

Onze beoordeling

De laminaatsnijder van Roughneck is een prima gereedschap ondanks enkele setbacks. Het is belangrijk dat je goed weet waarvoor je deze laminaatknipper gaat gebruiken voordat je hem aankoopt omdat je anders misschien een miskoop kan hebben gedaan. Ondanks dat doet hij prima werk.

Snijdiepte
5/5
Inzetbaarheid
2.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
3.5/5

Beste laminaatsnijder: Professional

HBM 325 mm.
  •  
Professional

Deze bijzondere HBM 325mm is een andere laminaatsnijder dan de anderen. Deze variant heeft namelijk een ander soort mes waarmee je horizontaal snijdt. In principe geeft dit geen voordeel of nadeel. Je kunt met deze laminaatsnijder planken van 325 mm snijden tot een diepte van 15 mm. Het hoge gewicht van 7 KG is wel een indicatie dat deze laminaatknipper niet bedoelt is om veel te vervoeren.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Laminaatsnijder
Productnaam: HBM 325mm.
Materiaal (constructie): /
Max. snijwaarden: 32 cm
Gewicht: 7 KG
Snijdiepte: 15 mm
Materiaal (snijden): Laminaat

Onze beoordeling

De HBM 325mm. is een horizontale laminaatsnijder die prima is voor de professional. Hij snijdt diep in planken en tot een maximum van 32,5 cm. Het gewicht van 7 KG is aan de hoge kant.

SNijdiepte
5/5
Inzetbaarheid
4/5
Gewicht
3.5/5
Totaal score
4/5

Beste laminaatsnijder: Budget

Actielaminaat laminaatsnijder
  •  
Budget

Met de laminaatsnijder van Actielaminaat kun je zowel laminaat als PVC snijden, dit is een groot voordeel aangezien dit niet vaak voorkomt. Dit kan bij snijoppervlakten die maximum 20cm breed zijn. Die snijoppervlakten rusten op een stevige houder die vastzit aan de constructie. Het gewicht en materiaal is onbekend.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Laminaatsnijder
Productnaam: Actielaminaat laminaatsnijder
Materiaal (constructie): Metaal
Max. snijwaarden: 20 cm
Gewicht: /
Snijdiepte: /
Materiaal (snijden): Laminaat+ PVC

Onze beoordeling

Ondanks de geringe info over deze laminaatsnijder van Actielaminaat hebben wij hem geselecteerd als beste laminaatsnijder voor iemand op budget. Dit omdat deze machine zijn goede prijs combineert met een aantal goede kwaliteiten en eigenschappen. Daarnaast ontvangt dit product uitstekende beoordelingen.

Snijdiepte
0/5
Inzetbaarheid
4/5
Gewicht
0/5
Totaal score
3/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp