Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Tegelsnijder – Top 5 in 2023

Beste Tegelsnijder - Top 5 in 2023

Een tegelsnijder kan een essentieel instrument zijn bij elke verhuizing of verbouwing. Zoals de naam natuurlijk al zegt kun je hier feilloos tegels mee op maat snijden. Tegelsnijders zijn niet heel groot en vragen amper onderhoud. Bij de aankoop van een tegelsnijder is het belangrijk dat je een aantal dingen in de gaten houdt. Wij hebben de belangrijkste punten hieronder samengevat zodat je geïnformeerd op zoek kan gaan naar de beste tegelsnijder voor jouw wensen.

Wij hebben de nodige research alvast voor je gedaan. En om je keuze te vergemakkelijken hebben we voor ieder type klusser een beoordeling  gemaakt van de beste tegelsnijder. 
Zo kun je in één oogopslag bepalen welke tegelsnijder het beste bij jouw wensen past. 

Direct de beste Tegelsnijder? Bekijk de top 5

HBM 750 mm PROFI

Tegelsnijder
Krachtpatser
 • 750 mm
 • 10 kg
 • Softgrip, duurzaam
 • Niet geschikt voor grote tegels
Onze keuze
4.5/5

Kreator KRT001002

Tegelsnijder
Compact
 • 500 mm
 • 6 kg
 • Goede snijlengte
 • Geen hoekinstelling
hobbyklusser
4/5

Lemato tegelsnijder

Tegelsnijder
Nauwkeurig
 • 1000 mm
 • 15 kg
 • Brede hoekinstelling
 • Relatief zwaar door snijlengte
Semi-pro
4.3/5

Rodia Viper
130

Tegelsnijder
Alleskunner
 • 1300 mm
 • 15 kg
 • Met draagtas, 130 kg snijkracht
 • Geen hoekinstelling
Professional
4.7/5

Perel
tegelsnijder

Tegelsnijder
Budget vriendelijk
 • 600 mm
 • 1,5 kg
 • Gunstig geprijsd
 • Geen hoekinstelling
budget
4.5/5

De Tegelsnijder: belangrijk om te weten

De tegelsnijder is een stationair instrument dat je gebruikt om tegels in verschillende vormen en maten te snijden. Dit wordt vaak gebruikt tijdens verhuizingen of verbouwingen en kan een grote hulp zijn bij deze ondernemingen. Het kan veel kosten besparen door de klus zelf uit te voeren, en tevens geeft het je de ruimte geeft om creatief te zijn. Tegelsnijders zijn vrij simpel te gebruiken en nemen weinig plaats in.

Onze selectie van de beste Tegelsnijders

Er is een groot aanbod in verschillende tegelsnijders, je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in vermogen, prijs en kwaliteit. Ook beschikken tegelsnijders over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke tegelsnijders aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat. Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste tegelsnijders op de markt voor elk type klusser. 

Beste Tegelsnijder: Onze keuze

HBM 750 mm PROFI
 •  
Onze keuze

De HBM 750 mm PROFI is een van de meest complete tegelsnijders op de markt. Dit komt omdat hij op alle vlakken goed scoort. Je kunt makkelijk en effectief tegels snijden met een maximale lengte van 750 mm. Dit kan ook op een hoek van maximaal 60 graden. Daarbij heb je een comfortabele softgrip op dit licht instrument waardoor de gebruiksvriendelijkheid ook beter wordt.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Tegelsnijder
Productnaam: HBM 750 mm PROFI
Snijlengte: 750 mm
Hoekinstelling: 0-60 graden
Gewicht: 10 kg

Onze beoordeling

Wij zien de HBM 750 mm PROFI als de beste keuze voor klussers over het hele spectrum. Zowel professionals als amateurs kunnen effectief met dit instrument werken en de specificaties helpen daar ook bij. Kortom, een zeer complete tegelsnijder.

Snijlengte
4.5/5
Gewicht
4/5
Gebruiksvriendelijkheid
4/5
Totaal score
4.5/5

Beste Tegelsnijder: Hobbyklusser

Kreator KRT001002
 •  
Hobbyklusser

Voor de hobbyklusser hebben wij de Kreator KRT001002 gekozen. Deze kleine tegelsnijder kan tegels tot en met 500 mm lang snijden, dit is prima voor kleine klussen maar voldoet niet bij een behoefte aan grote tegels. Deze tegelsnijder is ook niet in een hoek af te stellen, wat heel wat vrijheid wegneemt. Het gewicht is wel positief, deze bedraagt enkel 6 kg.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Tegelsnijder
Productnaam: Kreator KRT001002
Snijlengte: 500 mm
Hoekinstelling: /
Gewicht: 6 kg

Onze beoordeling

De Kreator KRT001002 is een uitstekende keuze voor de hobbyklusser. We denken dit omdat hij zich leent voor kleine klussen en niet echt geschikt is voor grote klussen of zwaar werk, daarom past hij beter bij de kleinschalige klussen typerend voor een hobbyklusser.

Snijlengte
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Gebruiksvriendelijkheid
3.5/5
Totaal score
4/5

Beste Tegelsnijder: Semi-professional

Lemato professionele tegelsnijder 1000 mm
 •  
Semi-Pro

Deze professionele tegelsnijder van Lemato neemt de spot voor de semi-prof. Dit komt vooral omdat deze tegelsnijder zijn snijlengte erg lang is, deze bedraagt namelijk 1000 mm. Dit maakt hem uitermate geschikt voor grotere klussen en materialen. Dit heeft echter ook wel een keerzijde, het gewicht lijdt onder de grote snijlengte, dit instrument is namelijk 15 kg zwaar. Verder kun je in hoeken van maximaal 90 graden snijden voor optimale precisie en vrijheid.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Tegelsnijder
Productnaam: HBM professionele tegelsnijder
Snijlengte: 1000 mm
Hoekinstelling: 0-90 graden
Gewicht: 15 kg

Onze beoordeling

De semi-prof hoeft niet veel verder te kijken dan deze professionele tegelsnijder van Lemato. Dit instrument is zeer compleet in vele componenten zoals de snijlengte en de hoekinstelling. Alleen het gewicht is een minpunt.

Snijlengte
4.5/5
Gewicht
3/5
Gebruiksvriendelijkheid
3.5/5
Totaal score
4.4/5

Beste Tegelsnijder: Professional

Rodia Viper 130
 •  
Professional

Professionaliteit, dat is wat deze Rodia Viper 130 uitstraalt. Met een snijlengte van 1300 mm en een 130 kg snijkracht kun je dat dan ook concluderen. Dit instrument is gemaakt voor de beste klussers met de zwaarste opdrachten. Het gewicht is wel wat aan de zware kant, deze bedraagt 15 kg. Maar dat mag geen belemmering zijn voor de andere voordelen die deze tegelsnijder met zich mee brengt. Bij aankoop van deze tegelsnijder krijg je er ook een handige draagtas bij. De prijs is wel aan de hoge kant, je betaalt 719 euro voor deze professionele tegelsnijder.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Tegelsnijder
Productnaam: Viper 130
Snijlengte: 1300 mm
Hoekinstelling: /
Gewicht: 15 kg

Onze beoordeling

De professionele Rodia Viper 130 vinkt alles af. Deze complete tegelsnijder kan ontzettend grote tegels zonder enige moeite accuraat en netjes snijden. Daarbij krijg je ook nog een draagtas als je deze tegelsnijder koopt.

Snijlengte
5/5
Gewicht
3.5/5
Gebruiskvriendelijkheid
4.5/5
Totaal score
4.7/5

Beste Tegelsnijder: Budget

Perel tegelsnijder
 •  
Budget

Deze compacte Perel tegelsnijder sluit onze lijst voor de beste tegelsnijders af als de budget-optie. Het feit dat deze tegelsnijder goedkoper is betekent niet dat hij slechter is, het is juist tegenovergesteld. Dit instrument geniet van een uitzonderlijk licht gewicht en een prima snijlengte waarmee jij snel en effectief kleine tot middelgrote klussen kunt klaren.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Tegelsnijder
Productnaam: Perel tegelsnijder
Snijlengte: 600 mm
Hoekinstelling: /
Gewicht: 1,5 kg

Onze beoordeling

Goedkoop en kwalitatief, twee woorden die deze Perel tegelsnijder goed samenvatten. Met een uiterst licht gewicht en een prima snijlengte kun je snel en comfortabel werken.

Snijlengte
3.5/5
Gewicht
5/5
Gebruiksvriendelijkheid
4/5
Totaal score
3.7/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp