Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Muurfrees – Top 5 van 2023

Beste Muurfrees - Top 5 van 2023

Ben je op zoek naar een muurfrees? Dan zul je snel merken dat er een groot aanbod is in verschillende muurfrezen. Om je keuze te vergemakkelijken hebben we voor iedere type klusser een beoordeling gemaakt van de beste muurfrezen. Zo kun je in één oogopslag bepalen welke muurfrees bij jouw wensen past. 

Direct naar de Beste Muurfrees?

De Muurfrees: belangrijk om te weten

Een muurfrees is een ontzettend handig stuk gereedschap om sleuven in je muren te maken. Dit is essentieel als je bijvoorbeeld kabels uit het zicht wilt halen door ze in de muur te verwerken. Je freest een sleuf in de muur en die kun je vervolgens weer dicht stuken, of Wall Science gebruiken als je de muur weer perfect glad wilt maken. De muurfrees werkt op elektrische motoren die ervoor zorgt dat de twee zaagbladen roteren. Deze machine wordt gezien als een eenvoudig stuk gereedschap waar je veel mee klaar kan krijgen.

Onze selectie van de beste muurfrezen

Het is belangrijk om je goed te informeren over alle opties en mogelijkheden als je een nieuwe muurfrees wilt gaan kopen. Wij geven je een overzicht van de best scorende producten die er op dit moment op de markt zijn. Zo krijg je direct een idee wat de beste muurfrees is voor jouw wensen.

Beste Muurfrees: Onze keuze

Makita SG1251J
  •  
Onze keuze

Onze keuze voor beste muurfrees is de Makita SG1251J. Deze machine komt in een handige en ruime doos van Makita zelf waarin je de muurfrees handig kan bewaren. De SG1261J beschikt over een vermogen 1400 Watt en een zaagblad waarmee je 30 mm diep in je zaagoppervlak kan zagen. Ook beschikt deze muurfrees over zowel een softstart als een schokopvanging voor optimaal comfort tijdens het werken. De kabel van 5 m geeft je meer dan genoeg ruimte om vrij rond te bewegen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Muurfrees
Productnaam: SG1251J
Vermogen: 1400 W
Max toeren: 10000 RPM
Voedingstype: Netstroom
Zaagdiepte:  30 mm
Gewicht:  4,5 kg
Snoerlengte: 5 m

Onze beoordeling

De Makita SG1251J maakt van de meeste klussen een koud kunstje. Hij is krachtig, eenvoudig en aangenaam in gebruik. Daarbij komt hij nog in een handige doos en zijn er verschillende handige extra’s zoals de softstart.

Vermogen
5/5
Zaagdiepte
5/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.7/5

Beste Muurfrees: Hobbyklusser

FERM WSM 1009
  •  
Hobbyklusser

De FERM WSM 1009 bezit over een goed vermogen van 1.700 Watt. Dit zorgt ervoor dat je moeiteloos door betonsoorten en hard steen kun frezen. Je kunt met deze WSM 1009 frezen van 14, 19 en 29 mm maken. Daarbij kun je ook nog erg diep gaan dankzij de zaagdiepte van 29 mm. Zo kun jij leidingen en kabels makkelijk wegwerken. Het gewicht is echter wat aan de zware kant, deze bedraag namelijk 8 kg. Bij deze muurfrees worden 2 zaagbladen en 2 sleutels meegeleverd zodat je de machine optimaal kun afstellen op jouw klus.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Muurfrees
Productnaam: WSM1009
Vermogen: 1700 W
Max toeren: 4000 RPM
Voedingstype: Netstroom
Zaagdiepte:  29 mm
Gewicht:  8 kg
Snoerlengte: 3 m

Onze beoordeling

Deze FERM WSM 1009 biedt veel opties voor de hobbyklusser. Je komt makkelijk door verschillende materialen heen en de meegeleverde accessoires maken het mogelijk om meteen aan de slag te gaan.

Vermogen
4/5
Zaagdiepte
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4/5

Beste Muurfrees: Semi-professional

Metabo MFE 40
  •  
Semi-Pro

De uitgebreide Metabo MFE 40 is een handige muurfrees die in een kunststof koffer geleverd wordt. In die koffer kun je verschillende handige accessoires vinden om mee te kunnen werken. Het vermogen van deze machine bedraagt 1.900 watt, dit is meer dan genoeg om door erg harde materialen te zagen zonder snelle slijtage. Het gewicht van 4,6 kg maakt werken erg aangenaam. Deze muurfrees functioneert met een enkel zaagblad, dit is een uitzondering en het zal langer duren om grote gleuven te frezen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Muurfrees
Productnaam: MFE 40
Vermogen: 1900 W
Max toeren: 5000 RPM
Voedingstype: Netstroom
Zaagdiepte:  40 mm
Gewicht:  4,6 kg
Snoerlengte: 4 m

Onze beoordeling

De Metabo MFE 40 maakt frezen een koud kunstje. De sterke motor en de handige gadgets zoals het overbelasting signaal maken werken makkelijk en veilig. De handige kist zorgt ervoor dat je deze muurfrees steeds netjes kunt opslaan.

Vermogen
4/5
Zaagdiepte
4.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Muurfrees: Professional

Graphite PRO LINE 3
  •  
Professional

De Graphite PRO LINE 3 is de definitie van krachtpatser. De producten die Graphite maakt zijn bedoeld voor het zware werk, en dit zie je terug in deze muurfrees. De motor draait op een vermogen van maar liefst 1.900 watt. Dit zorgt ervoor dat de zaagbladen 500 rondjes per minuut maken. De zaagbladen zijn zo gemaakt dat je er in essentie 3 hebt. Deze zijn aan elkaar vastgemaakt en zorgen voor goede en snelle resultaten. De zaagdiepte van 43 mm maakt zagen in dikke, harde materialen geen enkel probleem.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Muurfrees
Productnaam: PRO LINE 3
Vermogen: 2400 W
Max toeren: 8000 RPM
Voedingstype: Netstroom
Zaagdiepte:  43 mm
Gewicht:  6,1 kg
Snoerlengte: /

Onze beoordeling

Als je op zoek bent naar een echte krachtpatser, dan hoef je niet verder te zoeken dan de Graphite PRO LINE 3. Deze ijzersterke muurfrees bied de ervaren klusser alles wat hij nodig heeft om zelfs de zwaarste klussen te klaren.

Vermogen
5/5
Zaagdiepte
5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.8/5

Beste Muurfrees: Budget

Powerplus POWX650
  •  
Budget

De Powerplus POWX650 laat zien dat een lage prijs niet altijd resulteert in slechtere kwaliteit. Deze muurfrees heeft 2 nadelen door de lage prijs: er wordt geen stofafzuiging meegeleverd, een korte snoer. Verder is deze 1.800 watt sterke muurfrees zeker niet mis. De zaagdiepte van 45 mm is voldoende voor zware klussen in harde materialen. Het bijzondere design geeft wel een klein nadeel mee aangezien deze aan de zware kant kan zijn. Ook is het niet erg makkelijk om deze muurfrees te controleren.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Muurfrees
Productnaam: POWX650
Vermogen: 1800 W
Max toeren: 5000 RPM
Voedingstype: Netstroom
Zaagdiepte:  45 mm
Gewicht: /
Snoerlengte: 3 m

Onze beoordeling

De Powerplus POWX650 is een prima muurfrees voor deze prijs. Met de sterke motor kun je makkelijk door dikke materialen komen. Het bijzondere design kan wat moeilijkheden veroorzaken maar wij gaan ervoor uit dat deze minimaal zijn.

Vermogen
3.5/5
Zaagdiepte
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
3.7/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp