Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Breekhamer – Top 5 in 2023

Beste Breekhamer - Top 5

Ben je op zoek naar een nieuwe breekhamer? Dan zul je merken dat er een groot aanbod is in verschillende breekhamers. Om je keuze te vergemakkelijken hebben we voor iedere type klusser een beoordeling  gemaakt van de beste breekhamer. Zo kun je in één oogopslag bepalen welke breekhamer het beste bij jouw wensen past. 

Direct naar de Beste Breekhamer?

De breekhamer: belangrijk om te weten

Bij klussen denk je vooral aan het opbouwen en maken van dingen maar soms moet er ook iets afgebroken worden zoals een muurtje of tegels in de badkamer. Dan moet je een krachtige en goede breekhamer hebben om deze klus efficiënt en veilig te kunnen klaren. Een breekhamer is een krachtige handmachine die je gebruikt om dingen af te breken. De kop draait niet rond, zoals bij een boormachine, maar slaat op en neer met een beitel die het materiaal breekt. 

Onze selectie van de beste breekhamers

Fabrikanten plaatsen vaak misleidende en verwarrende informatie in hun productbeschrijvingen. Er worden veel technische specificaties vermeld, maar dat zegt niet altijd alles over het presteren van een machine. Veelal koop je op vertrouwen producten, in plaats van de kennis te hebben die je nodig hebt om een goede beslissing te nemen. Wij zijn van mening dat goed geïnformeerde consumenten niet alleen betere beslissingen kunnen nemen, maar ook een veel grotere waarde kunnen halen uit hun aankoop.

Als je de beste breekhamer wilt hebben voor jouw wensen, dan zijn onze beoordelingen bedoeld voor jou. Ze maken het gemakkelijk om te zien wat een geweldige breekhamer is en welke modellen je beter niet kunt aanschaffen. 

Beste Breekhamer: Onze keuze

Scheppach AB1600
  •  
Onze keuze

Naar onze mening is de Scheppach AB1600 de beste en meest complete breekhamer op de markt. Om te beginnen is deze breekhamer een van de meest effectieve in zijn klasse, dit komt door het vermogen van 1600 watt, de slagkracht van 50 Joules en het maximum toeren van 600 BPM. Tevens is de AB1600 heel aangenaam om te gebruiken. Ook is de zijhandgreep erg handig bij het klussen. Daarnaast biedt het merk Scheppach veel voordelen. Dit zie je vooral terug in de veiligheid en in de garantie. De machines worden gemaakt in Europa en voldoen allemaal aan de veiligheidsregels, ook dragen ze het CE-merk.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Breekhamer
Productnaam: H41MB
Vermogen: 1600 watt
Slagkracht: 50 Joules
Boorkop: SDS
Gewicht: 16 KG
Maximum Toeren: 600 bpm
Snoerlengte: 3 m

Onze beoordeling

Onze keuze valt op de Scheppach AB1600. Het vermogen en de slagkracht (1600 watt en 50 joules) laten zien dat deze boorhamer niet alleen aangenaam om te gebruiken is maar ook heel sterk is. Ook zijn alle extra voordelen omtrent veiligheid en garantie mooi meegenomen.

Vermogen
4.5/5
Slagkracht
5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste breekhamer: Hobbyklusser

Powerplus POWX1186 Breekhamer
  •  
Hobbyklusser

Deze elektrische Powerplus POWX1186 is geschikt voor zwaar sloopwerk. Met een slagkracht van 48 Joules kom je moeiteloos door beton, verwijder je tegels en sloop je muren in een handomdraai. Deze breekhamer wordt in een handige koffer geleverd. In het koffer vind je ook een hulphandgreep, een SDS-hex 390mm puntbeitel, een SDS-hex 30 x 390mm platbeitel en een steeksleutel. Deze krachtpatser is echter niet geschikt voor langdurig gebruik. Het gewicht van 22,3 kg en een gebrek aan anti-vibratie technologie maken het niet heel aangenaam om deze breekhamer lang te gebruiken. De extra handgreep helpt hier wel bij maar het blijft moeilijk om de POWX1186 in bedwang te houden na een lange klus sessie.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Breekhamer
Productnaam: POWX1186
Vermogen: 1600 watt
Slagkracht: 48 Joules
Boorkop: SDS
Gewicht: 22,3 KG
Maximum Toeren: 2000 RPM
Snoerlengte: 5m

Onze beoordeling

De Powerplus POWX1186 breekhamer lijkt precies voor de hobbyklusser ontworpen te zijn. Deze machine draagt enorm veel kracht met zich mee (slagkracht: 48 Joules) maar is niet geschikt voor heel regelmatig of langdurig gebruik. Dit is zeker een van de grote jongens onder de breekhamers, jammer dat dit enigszins ten koste moest gaan van de gebruiksvriendelijkheid.

Vermogen
4/5
Slagkracht
5/5
Gewicht
3/5
Totaal score
4/5

Beste breekhamer: Semi-professional

Hikoki H41MB2 WSZ SDS-MAX HAKHAMER
  •  
Semi-Pro

De Hikoki H41MB2 biedt alles wat een semi-prof in een breekhamer zoekt. Deze breekhamer focust zicht op het aangenaam en langdurig gebruik en dat valt terug te zien in het design en de specificaties van de machine. De machine is niet bijzonder krachtig met een slagkracht van 10 joules. Desondanks kun je nog steeds met gemak door tegels en beton beitelen dankzij het maximum toeren van 300 RPM. Deze breekhamer heeft een aantal handige snufjes zoals zijn ergonomisch design maar ook shock-absorberende technologie en een 360 graden verstelbare handgreep. De machine weegt ook maar 5,5 kg wat weer bijdraagt aan de focus op aangenaam en langdurig gebruik. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Breekhamer
Productnaam: H41MB2
Vermogen: 950 watt
Slagkracht: 10 Joules
Boorkop: SDS
Gewicht: 5,5 KG
Maximum Toeren: 3000 RPM
Snoerlengte: 5m

Onze beoordeling

Deze Hikoki H41MB2 is een mooie en totale breekhamer. Deze machine kenmerkt zich door een modern en ergonomisch design en is speciaal geschikt in het comfortabel maken van lange klussen. De slagkracht en het vermogen zijn niet spectaculair maar genoeg om zware taken mee te kunnen voltooien. De prijs ligt wel erg hoog. Dit is dus echt een breekhamer voor iemand die hem veelvuldig gebruikt.

Vermogen
4/5
Slagkracht
4/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4/5

Beste breekhamer: Professional

Bosch professional GSH5-CE Breekhamer
  •  
Professional

De Bosch GSH5-CE is de kampioen in zijn klasse. Deze breekhamer is heel krachtig en tegelijk aangenaam om te gebruiken. De kracht haal je uit een vermogen van 1150 watt, een slagkracht van 8,3 Joules en een maximum toeren van 2900 RPM. Dankzij dit kun je zonder enige moeite baksteen of beton slopen. De GSH5-CE is gemaakt om zelfs onder de zwaarste omstandigheden zo lang mogelijk mee te gaan. Ook beschikt deze machine over anti-vibratie technologie die de vibratie met 40% verminderd zodat het mogelijk is om lang te kunnen doorwerken. Het gewicht draagt ook bij aan een aangenaam gebruik, met maar 6,6 kg voelt deze Bosch als een veertje. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Breekhamer
Productnaam: GSH5-CE
Vermogen: 1150 watt
Slagkracht: 8,3 Joules
Boorkop: SDS
Gewicht: 6,6 KG
Maximum Toeren: 2900 RPM
Snoerlengte: 5m

Onze beoordeling

De professional hoeft niet veel verder te kijken dan deze Bosch GSH5-CE. Deze machine beschikt over een sterk vermogen en een goede slagkracht (1150 watt en 8,3 Joules). Daarbij heeft Bosch er alles aan gedaan om deze breekhamer comfortabel te laten voelen. De anti-vibratie technologie en het gewicht van 6,6 Kg. maken tijdrovende klussen dus geen enkel probleem.

Vermogen
5/5
Slagkracht
4.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.8/5

Beste breekhamer: Budget

Powerplus POWX11831 Breekhamer
  •  
Budget

De Powerplus POWX11831 is de beste breekhamer voor een lagere prijs. De motor heeft een 1300 watt aandrijving en met een slagkracht van 18 joules en een maximum toeren van 4400 vlieg je met gemak door je beitelklussen heen. Deze machine is ideaal om in beton of baksteen te beitelen. Deze breekhamer scoort hoog op gebruiksvriendelijkheid dankzij de trillingsreductie en het design dat aangenaam in de hand ligt. De POWX11831 wordt in een koffer met 2 bijpassende beitels, een potje vet en een extra hangreep geleverd zodat je meteen aan de slag kan. Deze machine is echter betaalbaar gehouden door terug te dringen op de kwaliteit van de onderdelen. De levensduur van deze breekhamer is niet lang en je zult dit product dus snel moeten vervangen. Het korte snoer van 3 meter kan ook je bewegingsruimte enigszins beperken tijdens het werken.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Breekhamer
Productnaam: POWX11831
Vermogen: 1300 watt
Slagkracht: 18 Joules
Boorkop: SDS
Gewicht: 8,8 KG
Maximum Toeren: 4400 RPM
Snoerlengte: 3m

Onze beoordeling

Voor de mensen die wat minder geld willen uitgeven is de Powerplus POWX11831 nog steeds een uitstekende keuze. Deze machine heeft een bijzonder goede kracht (1300 watt vermogen en 18 joules slagkracht) en gebruiksvriendelijkheid voor deze lage prijs. Het koffer dat meegeleverd wordt beschikt ook over alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te kunnen. Het goedkopere prijskaartje vertaalt zich echter in de levensduur van de machine en de geringe lengte van de snoer.

Vermogen
4/5
Accu
3/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
3.7/5
Email
Print
Facebook
WhatsApp