Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Kolomboormachine – Top 5 in 2023

Beste Kolomboormachine - Top 5

Ben je op zoek naar een nieuwe kolomboormachine? Je zal merken dat er een groot aanbod is in verschillende kolomboren. Om je keuze te vergemakkelijken hebben we voor iedere type klusser een beoordeling  gemaakt van de beste kolomboormachine.  Zo kun je in één oogopslag bepalen welke kolomboormachine het beste bij jouw wensen past. 

Direct naar de Beste Kolomboor?

De kolomboor: belangrijk om te weten

Een goede kolomboor is een must-have voor elke klusser die maatwerk wilt maken. Dit is dé machine om met grote nauwkeurigheid gaten te boren, doordat je de positie waar je wilt boren én de boordiepte precies kan instellen. De kolomboor differentieert zichzelf van andere boormachines doordat hij vast opgesteld staat. De machine heeft een stevige voetplaat die bevestigd is met bouten.

Onze selectie van de beste kolomboormachines

Er is een groot aanbod in verschillende kolomboren, je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in vermogen, prijs en kwaliteit. Ook beschikken kolomboren over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke kolomboor aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat. Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste kolomboormachines op de markt voor elk type klusser. 

Beste kolomboormachine: Onze keuze

Bosch PBD 40
  •  
Onze keuze

De Bosch PBD 40 is de sterke en gebruiksvriendelijke kolomboor voor elk type klusser. Deze kolomboor is goed voor het boren in harde materialen zoals metaal of voor het bewerken van werkstukken die moeilijk vast te zetten zijn. De PBD 40 scoort hoog op gebruiksvriendelijkheid dankzij het praktische wiel en digitale display. Met een vermogen van 710 watt en een maximum toeren van 2500 RPM boort deze machine met gemak gaten van 40mm in hout. Je kunt wisselen tussen de 2 standen om te bepalen hoe krachtig je de machine wilt laten draaien. De ingebouwde lazer assisteert je om zo precies mogelijk te boren. Het lasertype is 1,5 en de laserklasse is 2. Ook is deze kolomboor voorzien van LED verlichting, zodat je steeds goed kan zien bij het boren.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kolomboor
Productnaam: PBD 40
Vermogen: 710W
Type boorkop: Snelspan
Boorslag: 90 mm
Capaciteit boorhouder: 1,5 mm – 13 mm
Maximum Toeren: 2500 RPM
Aansluitspanning: 230V
Gewicht: 20kg

Onze beoordeling

Het is niet heel verbazend dat deze Bosch PBD 40 onze keuze is voor de kolomboor. Deze machine is de meest complete machine in zijn soort en combineert kracht en gebruiksvriendelijkheid om zo optimaal te presteren. Het vermogen van 710W en het maximum toeren van 2500 RPM in de tweede stand maakt deze kolomboor uiterst geschikt.

Vermogen
4.5/5
Boorslag
4.5/5
Gebruiksvriendelijkheid
4.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste kolomboormachine: Hobbyklusser

Powerplus 350W
  •  
Hobbyklusser

De Powerplus 350W is een krachtige kolomboor voor de hobbyklusser. Je kunt deze machine gebruiken voor verschillende boorwerkzaamheden zoals boren in metaal of hout. Je kunt zelf het toerental van de machine instellen zodat deze optimaal is voor het materiaal waar je in gaat boren. De krachtige motor van 350 watt en een maximum toeren van 2650 RPM is goed voor het boren in verschillende materialen. Je kunt wisselen tussen 5 snelheid opties om de machine goed af te stellen voor een optimaal resultaat. Bij deze machine worden geen boren meegeleverd.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kolomboor
Productnaam: Powerplus 350W
Vermogen: 350W
Type boorkop: Tandkrans
Boorslag: 50 mm
Capaciteit boorhouder: 1,5 mm – 13 mm
Maximum Toeren: 2650 RPM
Aansluitspanning: 230V
Gewicht: /

Onze beoordeling

De Powerplus 350W is de ideale kolomboor voor de hobbyklusser. Om te beginnen is het een sterke machine, met een vermogen van 350 watt en een maximum toeren van 2650 RPM. Je kunt er comfortabel en effectief mee werken dankzij het stabiele design. De 5 snelheid standen bieden een optimale manier van boren in verschillende materialen. 

Vermogen
4/5
Boorslag
4.5/5
Gebruiksvriendelijkheid
3.5/5
Totaal score
4/5

Beste kolomboormachine: Semi-professional

Lemato HBM 14mm.
  •  
Semi-Pro

De HBM 14mm is een heel complete kolomboor voor de semi-prof. Deze kolomboor bevat alles wat je nodig hebt om goed te kunnen werken. De motor is erg krachtig dankzij haar vermogen van 375 watt en maximum toerental van 2620 RPM en zorgt ervoor dat jij zonder problemen door materialen zoals hout, baksteen of metaal kan boren. De werktafel is kantelbaar en in hoogte te veranderen. Hierdoor kun je in voorwerpen van variërende diktes en in verschillende hoeken boren. Met een gewicht van 26 kg kun je er zeker van zijn dat deze kolomboormachine stabiel is. De stabiliteit is erg belangrijk tijdens het boren. Een goede stabiliteit kan problemen zoals vibratie of uitschieten tegengaan en jou helpen om nauwkeurig te boren.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kolomboor
Productnaam: HBM 14mm
Vermogen: 375W
Type boorkop: Snelspan
Boorslag: 63 mm
Capaciteit boorhouder: 1,5 mm – 13 mm
Maximum Toeren: 2620 RPM
Aansluitspanning: 230V
Gewicht: 26kg

Onze beoordeling

Het zal je niet verbazen dat de HBM 14mm op onze keuze voor semi-prof valt. Deze kolomboormachine is het totale plaatje en geeft jou alle benodigdheden om goed en effectief te werken. De machine scoort vooral goed met haar motor die met een vermogen van 375 watt en een maximum toerental van 2620 RPM zonder moeite jouw klus klaart. 

Vermogen
4.5/5
Boorslag
4/5
Gebruiksvriendelijkheid
4.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste kolomboormachine: Professional

Airpress Kolomboor 750W
  •  
Professional

De Airpress 750W is de krachtige kolomboormachine voor de professional. De Airpress gebruik je bij het boren in harde materialen zoals metaal of baksteen. Deze machine kenmerkt zich door de sterke motor met een vermogen van 750 watt en een maximum toeren van 2380 RPM. De Airpress 750W heeft een eenvoudig instelbare werktafel zodat jij comfortabel kunt boren. De machine is erg praktisch in gebruik dankzij het wiel en het handige design. Met een boorcapaciteit van 5-20mm kun je met speels gemak door elk materiaal boren.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kolomboor
Productnaam: Airpress 750W
Vermogen: 750W
Type boorkop: Snelspan
Boorslag: 85 mm
Capaciteit boorhouder: 5 mm – 20 mm
Maximum Toeren: 2380 RPM
Aansluitspanning: 230V
Gewicht: 71kg

Onze beoordeling

Onze keuze voor de beste kolomboor voor de professional land bij deze Airpress 750W. Dit is een zeer krachtige boor die makkelijk te gebruiken is en doe wat hij moet doen. De motor heeft een vermogen van 750W en een maximum toeren van 2380RPM.

Vermogen
5/5
Boorslag
4/5
Gebruiksvriendelijkheid
4.5/5
Totaal score
4.8/5

Beste kolomboormachine: Budget

Scheppach DP16VLS
  •  
Budget

De Scheppach DP16VLS is de gulden middenweg tussen kwaliteit en prijs. Dankzij de 500 watt en maximum 2600 RPM motor ga je met gemak door materialen als gips, hout of metaal heen. Dit model is erg gebruiksvriendelijk voor zijn prijs. De ingebouwde laser ondersteunt je bij precies boren en de 5 snelheid standen maken het mogelijk om de machine optimaal in te stellen. De gunstige prijs komt iets ten koste van de motor. Deze kolomboor is namelijk niet geschikt voor het boren in hardere materialen. Verder heeft deze DP16VLS alles wat je van hem verwacht: een verstelbaar werkplatform, een praktisch wiel en een stabiel design.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kolomboor
Productnaam: DP16VLS
Vermogen: 500W
Type boorkop: SDS-plus
Boorslag: 63 mm
Capaciteit boorhouder: 3 mm – 16 mm
Maximum Toeren: 2600 RPM
Aansluitspanning: 230V
Gewicht: 17kg

Onze beoordeling

Voor iemand die niet teveel geld wilt uitgeven aan een kolomboor is de Scheppach DP16VLS een degelijke machine. Ondanks dat de motor niet al te krachtig is (500 watt) boort hij met gemak door gips, hout of metaal heen. Ook is hij verrassend gebruiksvriendelijk met de ingebouwde laser en de 5 snelheid standen. 

Vermogen
3.5/5
Boorslag
4/5
Gebruiksvriendelijkheid
4/5
Totaal score
3.7/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp