Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Compressor – Top 5 van 2023

Beste Compressor - Top 5 van 2023

Een compressor is erg handig voor iemand die veel met luchtgereedschap werkt. Je kunt er banden mee oppompen, objecten zandstralen of verf spuiten. Een compressor zuigt lucht uit de omgeving op en perst dit samen tot een bepaalde druk. Die lucht spuit je dan weer via een slang naar buiten met de kracht van de druk die erop staat. De ketel van de compressor dient als een tank waar lucht in opgeslagen wordt.

Compressoren kun je in alle soorten en maten vinden. Je hebt de mini compressor, de draagbare compressor, 12V compressor, stille compressor en een compressor die druk regelt. Omdat er zo een groot aanbod van verschillende compressoren op de markt is helpen we je met deze top vijf om zo snel en makkelijk mogelijk de beste compressor voor jou te vinden. 

Direct naar de Beste Compressor?

De compressor: belangrijk om te weten

De compressor is dus een erg handig instrument om in je arsenaal te hebben. Het is wel belangrijk om de juiste machine voor jouw soort klussen te hebben. Daarom maken we over het algemeen een onderscheid tussen 2 soorten compressoren: oliegesmeerd en olievrij. De eerste is een stuk stiller maar vraagt ook een stuk meer onderhoud. Ook kan er soms een beetje olie meekomen en is dit soort over het algemeen een stuk duurder. De olievrije compressor blaas je nooit olie uit, dit is dus handig als je in de nabijheid van gevoelige producten of met verf werkt.

Zoals je al hebt kunnen merken komt er heel wat kijken bij de aankoop van een compressor. Om het wat duidelijker te maken vatten we hier onder enkele van de meest belangrijke factoren samen zodat je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe compressor. 

Onze selectie van de beste compressoren

Op dit moment wil je waarschijnlijk wat meer research doen om er achter te komen welke compressor de beste is voor jouw specifieke wensen. 
Om je in dit proces te helpen hebben wij al het broodnodige onderzoek voor je gedaan en verschillende compressoren beoordeeld. Hieruit zijn duidelijk vijf van de beste compressoren uit voort gekomen, die we onderverdeeld hebben voor klussers variërend van hobby-klusser tot de professional. 

Beste Compressor: Onze keuze

Airpress HL310/25
  •  
Onze keuze

De Airpress HL310/25 is een compacte oliegesmeerde compressor die goed is voor zware klussen. Met een max. druk van 8 bar kun je vele soorten klussen zoals nagels schieten voltooien. De ketelinhoud van 24 liter is erg ruim en biedt genoeg voor een lange constante druk. Deze machine is wel wat aan de luide kant, hij produceert namelijk bijna 90dB bij volle toeren. Met een aanzuigvermogen van 196 l/min kun je de tank snel volzuigen en ook snel aan de slag. Er kan olie uit de slang komen bij het gebruik van deze machine, dit is een gevolg van de oliegesmeerde motor.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Compressor
Productnaam: Hl310/25
Soort: Oliegesmeerd
Druk: 8 bar
Vermogen: 1500 watt
Ketelinhoud: 24 liter
Geluidsniveau: 90 dB
Aanzuigvermogen: 196 l/min
Max. toeren: 2800 r/min
Gewicht: 27 kg

Onze beoordeling

Deze krachtige Airpress HL310/25 biedt veel opties voor de gebruiker. Hij is ruim inzetbaar en makkelijk om te gebruiken. De max. druk van 8 bar is genoeg voor verschillende klussen. De slang die meegeleverd wordt is echter wat aan de korte kant. 

Druk
5/5
Ketelinhoud
5/5
Gewicht
3.5/5
Totaal score
4/5

Beste Compressor: Hobbyklusser

STANLEY DST 800/8/6
  •  
Hobbyklusser

De STANLEY DST 800/8/6 is de eerste olievrije mini compressor op onze lijst. Wij hebben deze voor de hobbyist geselecteerd omdat wij ervan uitgaan dat deze soort klusser niet teveel kracht nodig heeft en meer nut vindt in een mobiele en lichte unit die ruim inzetbaar is. De tank van 6 liter biedt genoeg ruimte voor kleine klussen, gelukkig heb je daarbij een aanzuigkracht van 105 l/min waarmee de tank zo weer volgeladen is. Deze compressor is erg stil, dit zorgt voor optimaal comfort en voor een net wat aangenamere kluservaring.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Compressor
Productnaam: DST 800/8/6
Soort: Olievrij
Druk: 8 bar
Vermogen: 0,75 watt
Ketelinhoud: 6 liter
Geluidsniveau: 59 dB
Aanzuigvermogen: 105 l/min
Max. toeren: 1450 r/min
Gewicht: 16,8 kg

Onze beoordeling

De STANLEY DST 800/8/6 is een compacte compressor voor de hobbyklusser. Je kunt hier perfect verf of andere dingen mee spuiten omdat deze compressor olievrij is. Met eend ruk van 8 bar kun je ook nog wat zwaardere klussen klaren zonder problemen te ervaren.

Druk
5/5
Tankinhoud
3.5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Compressor: Semi-professional

Metabo basic 250 24W
  •  
Semi-Pro

De Metabo basic 250 24W is een simpele compressor waar alles wat je nodig hebt op zit. Deze oliegesmeerde machine biedt hulp bij alle klussen waar je luchtdruk bij nodig hebt. Met een max. druk van 8 bar en een tankinhoud van 24 liter kun je effectief en snel werken zonder problemen te ervaren. Daarbij is de tank zo weer voor dankzij de aanzuigkracht die 200 l/min bedraagt. Deze compressor is net wat aan de luide kant met een gemiddelde geluid van 84dB. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Compressor
Productnaam: Basic 250 24W
Soort: Oliegesmeerd
Druk: 8 bar
Vermogen: 1500 watt
Ketelinhoud: 24 liter
Geluidsniveau: 84 dB
Aanzuigvermogen: 200 l/min
Max. toeren: 2850 r/min
Gewicht: 27 kg

Onze beoordeling

De Metabo basic 250 24W is een veelzijdige compressor die komt een grote tank van 24 l en een een goed aanzuigvermogen van 200 l/min. Het gewicht en de korte kabel zijn wel twee kleine nadelen bij deze compressor.

Druk
5/5
Tankinhoud
5/5
Gewicht
3.5/5
Totaal score
4/5

Beste Compressor: Professional

Kibani compressor 50 liter
  •  
Professional

Voor de professional hebben wij de compressor van Kibani geselecteerd. Deze gigant beschikt over een grote 50 liter tank waarmee je erg lang met een aangename constante druk kunt werken. De druk van 8 bar geeft je een multifunctionele machine die ruim inzetbaar is en makkelijk te gebruiken is. Deze machine is zeker wel luid met maximum 93 dB op volle toeren. Het aanzuigvermogen van 190 l/min zorgt ervoor dat de tank vlotjes volgezogen wordt en dat de lucht snel klaar is voor gebruik. Het gewicht is dankzij de grote tank wel wat zwaarder dan normaal, deze ligt op 28,6 kg. Gelukkig is dit beperkt door het gebruik van lichte materialen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Compressor
Productnaam: Kibani compressor
Soort: Oliegesmeerd
Druk: 8 bar
Vermogen: 1500 watt
Ketelinhoud: 50 liter
Geluidsniveau: 93 dB
Aanzuigvermogen: 190 l/min
Max. toeren: 2850 r/min
Gewicht: 28,6 kg

Onze beoordeling

Kracht en volume is voor deze compressor van Kibani zeker geen probleem. Deze gigant bezit een tank van 50 liter waar je heel wat voordelen uit kunt halen. Het gewicht lijdt er wel onder, ook is de snaar te kort.

Druk
5/5
Tankinhoud
5/5
Gewicht
3/5
Totaal score
4.5/5

Beste Compressor: Budget

Powerplus POWX1721
  •  
Budget

De Powerplus POWX1721 rondt onze lijst af als de budgetoptie onder de beste compressoren. Deze uiterst lichte machine weegt slechts 9,7 kg wat hem erg handig maakt om te vervoeren. De tankinhoud van 6 liter is zeker niet verkeerd en kan zo volgezogen worden dankzij een aanzuigkracht van 180 l/min. 1 eigenschap lijdt het meest onder de prijs van deze machine: het geluid. Deze machine produceert max. 97 dB, het meeste op onze lijst. Dit kan een groot nadeel zijn als je deze machine veel gaat gebruiken. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Compressor
Productnaam: POWX1721
Soort: Olievrij
Druk: 8 bar
Vermogen: 1100 watt
Ketelinhoud: 6 liter
Geluidsniveau: 97 dB
Aanzuigvermogen: 180 l/min
Max. toeren: 3400 r/min
Gewicht: 9,7 kg

Onze beoordeling

De relatief goedkope Powerplus POWX1721 is een prima machine voor iemand op budget. Het enige nadeel is het geluid dat deze compressor maakt. Voor de rest zijn alle andere specificaties zeker niet verkeerd voor deze prijs.

Druk
5/5
Tankinhoud
3.5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
3/5

Bekijk ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp