Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Momentsleutel – Top 5 in 2023

Beste Momentsleutel - Top 5 in 2023

Als je bouten of moeren muurvast wilt aandraaien – of juist los krijgen – dan is de momentsleutel de uitgelezen keuze.  Je stelt een momentsleutel in op hoe sterk je iets wilt aandraaien en draait vervolgens bouten en moeren met speels gemak aan. In principe is het een handmatige en preciezere versie van de slagmoersleutel, en werken ze net als een ratelsleutel met een ratelmechanisme. Momentsleutels worden vooral gebruikt in de bouw of bij garagisten en fietsenmakers. Één ding is zeker: als je met de momentsleutel iets goed vast draait, zal het een zeer stevige constructie zijn.

Er is echter een groot aanbod in momentsleutels. Wij hebben verschillende momentsleutels onder de loep genomen en ze beoordeeld op precisie, kwaliteit en prijs. Hieruit zijn vijf momentsleutels duidelijk naar voren gekomen die we hebben gekozen voor ieder type klusser. Zo zie je in één oogopslag welke momentsleutel het beste bij jou past.

Direct de beste Momentsleutel? Bekijk de top 5

Mighty
2-24 Nm

Momentsleutel
Alleskunner
 • 2-24 Nm
 • 0,7 Kg
 • Aangenaam gewicht
 • Enkel geschikt voor fietsen
Onze keuze
4.5/5

Proplus
40-210 Nm

Momentsleutel
Compact
 • 40-210 Nm
 • 2 Kg
 • Krachtig, goede lengte
 • Iets zwaarder gewicht
hobbyklusser
4/5

Westfalia
30-210 Nm

Momentsleutel
Nauwkeurig
 • 30-210 Nm
 • 5 bits
 • Groot bereik koppel
 • Kist van mindere kwaliteit
Semi-pro
4.3/5

Normex
2-14 Nm

Momentsleutel
Krachtpatser
 • 2-14 Nm
 • 0,5 Kg
 • Softgrip, licht gewicht
 • Enkel bruikbaar bij fietsen
Professional
4.7/5

Lemato
5-25 Nm

Momentsleutel
Budget vriendelijk
 • 5-25 Nm
 • 2,0 Kg
 • Gunstig geprijsd
 • Gewicht aan de zware kant
budget
4.5/5

De Momentsleutel: belangrijk om te weten

Momentsleutels bieden een uiterste precisie in het vastdraaien van bouten en moeren bij verschillende toepassingen. Ze zorgen ervoor dat je iets perfect vastdraait en je er dus zeker van kan zijn dat het goed in elkaar zit. Ze komen vaak met verschillende accessoires en koppen die je op verschillende bouten moeren kunt gebruiken.

Onze selectie van de beste Momentsleutel

Er is een groot aanbod in verschillende momentsleutels je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in koppel, prijs en kwaliteit. Ook beschikken momentsleutels over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke momentsleutel aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat.

Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste momentsleutels op de markt voor elk type klusser.

Beste Momentsleutel: Onze keuze

Mighty Set
 •  
Onze keuze

We trappen onze lijst af met een standaard maar zeer complete momentsleutel van Mighty. Deze tool heeft een koppel van 2-24 Nm, hiermee heb je een uitgebreide keuze in kracht om deze tool goed af te stellen voor jouw type klus. Ook krijg je bij deze sleutel 9 verschillende bitjes die stuk voor stuk bruikbaar zijn in verschillende toepassingen en deze tool erg multifunctioneel maken. Als laatste hebben we het gewicht wat een aangename 0,7 Kg bedraagt.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Merk: Mighty
Koppel: 2-24 Nm
Gewicht: 0,7 Kg
Bitjes: 9 verschillende

Onze beoordeling

Deze momentsleutel van Mighty is een standaard waarvan je precies krijgt wat je ervan verwacht. Hij heeft een uitgebreide keuze in koppeling, komt met veel accessoires en heeft een aangenaam gewicht.

Koppel
4.5/5
Accessoires
5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Momentsleutel: Hobbyklusser

Proplus 40-210 Nm
 •  
Hobbyklusser

Als tweede op de lijst hebben wij de uiterst krachtige Proplus momentsleutel. Deze tool weegt wat zwaarder dan de andere omdat hij wat groter is en dus ook meer kracht in zich heeft. Hij weegt 2 kg. De kracht van deze momentsleutel is duidelijk zijn grootste voordeel, je kunt tot en met 210 Nm aan kracht klussen. Hiermee kun je zeker ook de zwaardere klussen mee klaren. Er komen slechts 4 kopjes bij deze momentsleutel.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Merk: Proplus
Koppel: 40-210 Nm
Gewicht: 2,0 Kg
Bitjes: 4 verschillende

Onze beoordeling

De Proplus momentsleutel is naar ons idee de beste momentsleutel voor de klusser. De koppel zit meer dan goed en ook komt hij met een aantal kopjes die handig kunnen zijn. Het gewicht is wat aan de zwaardere kant maar deze valt nog te overzien.

Koppel
5/5
Accessoires
3.5/5
Gewicht
3.5/5
Totaal score
4/5

Beste Momentsleutel: Semi-professional

Westfalia 30-210 Nm
 •  
Semi-Pro

Voor de semi-prof heeft Westfalia de beste momentsleutel op de markt. Met een koppel van maximaal 210 Nm kun je met deze tool heel wat klussen in een mum van tijd klaren. Bij deze sleutel beginnen we al in het rijk van de garagisten en fietsenmakers te komen, waar deze het best tot zijn recht komt. Met 5 bitjes kun je deze momentsleutel op verschillende bouten en moeren gebruiken. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Merk: Westfalia
Koppel: 30-210 Nm
Gewicht: / Kg
Bitjes: 5 verschillende

Onze beoordeling

Semi-profs hebben niet veel meer nodig dan wat de momentsleutel van Westfalia ze biedt. De koppel is uitgebreid en hoog en de bits zijn ook goed en genoeg. enkel de kist van iets mindere kwaliteit.

Koppel
4.5/5
Accessoires
4/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.4/5

Best Momentsleutel: Professional

Normex 21-195
 •  
Professional

Voor de professional hebben wij de momentsleutel van Normex. Deze tool is vooral bruikbaar bij fietsenmakers aangezien de koppeling niet heel hoog is. Vooral het comfort wat deze momentsleutel bezit maakt hem geschikt voor de professional, hij is ontzettend licht en heeft een softgrip. Het doosje waar hij in opgeslagen kan worden is uit goed materiaal gemaakt en voorziet ruimte voor de 7 handige bitjes.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Merk: Normex
Koppel: 2-14 Nm
Gewicht: 0,5 Kg
Bitjes: 7 verschillende

Onze beoordeling

Comfort en gemak, dat zijn de grote pluspunten van deze Normex momentsleutel. Deze tool is enkel geschikt voor fietsen en brommers maar maakt er dan wel een goede ervaring van door zijn vele accessoires en aangename gewicht en softgrip.

Koppel
4/5
Accessoires
5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.7/5

Beste Momentsleutel: Budget

Lemato
 •  
Budget

Mensen met een beperkter budget vinden alles wat ze nodig hebben in deze momentsleutel van Lemato. Het grote nadeel van deze tool is dat hij zonder bitjes geleverd wordt, wat hem dus enkel bruikbaar maakt op sommige bouten en moeren. Het gewicht is ook aan de zware kant, deze bedraagt 2 Kg. De koppel is wel goed. deze is ideaal voor motorblokken van brommers en ook voor fietsen. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Merk: Lemato
Koppel: 5-25 Nm
Gewicht: 2 Kg
Bitjes: 0 

Onze beoordeling

Als laatste hebben wij de Lemato momentsleutel. Helaas wordt deze tool tegengehouden door 2 grote nadelen: 0 accessoires en het gewicht van 2 Kg. Voor de rest is deze momentsleutel prima voor kleine klussen aan brommers of fietsen.

Koppel
4.5/5
Accessoires
0/5
Gewicht
3/5
Totaal score
3.5/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp