Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Accuboormachine – Top 5

De beste accuboormachine

Ben je op zoek naar een nieuwe accuboormachine? Je zal merken dat er een groot aanbod is in verschillende accuboren. Om je keuze te vergemakkelijken hebben we voor iedere type klusser een beoordeling  gemaakt van de beste accuboormachine. Zo kun je in één oogopslag bepalen welke accuboormachine bij jouw wensen past.

Bekijk direct onze best beoordeelde accuboormachines

Makita DHP482RTJ
Accuboormachine
Krachtpatser
 • 18 Volt
 • 5.0 Ampère
 • Lange accu
 • Geen verlichting
Onze keuze
BLACK+DECKER BDCHD18BAFC
Accuboormachine
Alleskunner
 • 18 Volt
 • 1.5 Ampère
 • Gunstige prijs
 • Lagere accuduur
Hobby klusser
Bosch PSB 18 LI-2 Ergonomic
Accu klopboormachine
Multi-functioneel
 • 18 Volt
 • 2.5 Ampère
 • Zeer krachtig
 • Hoger prijssegment
Semi-Pro
DeWALT DCD796P2
Accu klopboormachine
Multi-functioneel
 • 18 Volt
 • 5.0 Ampère
 • Riemhaak
 • Geen bits geleverd
Professioneel
Powerplus POWX0069LI
Accuboormachine
Instapper
 • 18 Volt
 • 1.5 Ampère
 • Scherpe prijs
 • Lage Koppel (25Nm)
Budget

De accuboormachine: belangrijk om te weten

Een goede accuboormachine is een must-have voor iedereen die doe-het-zelf-werk doet. Of je nu een professionele klusjesman bent of gewoon een paar klusjes in je eigen huis wilt uitvoeren, de accuboor is misschien wel het belangrijkste item in een gereedschapskist. Een accuboormachine maakt je werk namelijk een stuk sneller en eenvoudiger.

Onze selectie van de beste accuboormachines

Veel mensen zullen al een eigen accuboor hebben, vooral als je er een professioneel gebruikt, maar het is altijd goed om de beste te vinden voor jouw gebruik. Er is een groot aanbod in verschillende accuboormachines, je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in vermogen, prijs en kwaliteit. Ook beschikken accuboren over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke accuboor aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat.

Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste accuboren op de markt voor elk type klusser. Lees ook onze uitgebreide aankoopgids over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe accuboormachine!

Beste accuboormachine: Onze keuze

Makita DHP482RTJ
 •  
Onze keuze

De Makita DHP382RTJ is een echte allrounder. Dit is een van de beste accuboormachines voor  de hobby klusser maar zal ook zeker de professional blij maken. Deze boormachine kan door zijn hoge boorcapaciteit van 36mm in hout en 13mm in metaal vrijwel iedere klus klaren. Logisch dus ook dat het in- en uitdraaien van schroeven geen enkel probleem is voor de  DHP482RTJ. Met de 18 Volt accu en 5 Ampère kan de boormachine een lange tijd intensief gebruikt worden. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Accuboormachine
Productnaam: DHP482RTJ
Vermogen: 18V
Accu: 5 Ah Lithium-ion
Gewicht: 1,5 KG
Capaciteit Boorhouder: 1,5 mm – 13 mm
Maximum Toeren: 1.900 RPM
Koppel: 62 Nm

Onze beoordeling

Het is niet gek dat onze keuze valt op deze Makita DHP482RTJHet hoge 18V vermogen maakt schroefwerk eenvoudig en lichtere boorklussen zeer aangenaam. Door de 2 meegeleverde 5 Ah accu’s is de DHP482RTJ uiterst geschikt voor intensief en langdurig gebruik.

Vermogen
4.5/5
Accu
4.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste accuboormachine: Hobbyklusser

BLACK+DECKER BDCHD18BAFC
 •  
Hobbyklusser

De BLACK+DECKER BDCHD18BAFC heeft een goede prijs/ kwaliteit verhouding. Dit is kwalitatief een van de beste accuboormachines voor de hobby klusser voor situationeel gebruik. .De accu’s gaan niet zo lang mee als andere door de beperkte capaciteit van 1,5 Ah. Op deze accuboormachine zit een handige LED-lamp waarmee je ook in het donker kunt werken. Het gewicht is het grote nadeel aan deze machine, deze bedraagt 4 Kg.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Accuboormachine
Productnaam: BDCHD18BAFC
Vermogen: 18V
Accu: 1,5 Ah Li-ion 
Gewicht: 4 KG
Capaciteit Boorhouder: 10 mm – 25 mm
Maximum Toeren: 1400 RPM
Koppel: 40 Nm

Onze beoordeling

Deze Hikoki DS18DJLWC is een zeer prima accuboormachine voor de lichtere werkzaamheden. Ondanks zijn 1,5 Ampère accu en een iets lager maximum toeren kun je als hobbyklusser absoluut voor de dag komen met deze Hikoki. Ook de prijs is gunstig, wat hem iets toegankelijker maakt.

Vermogen
4/5
Accu
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4/5

Beste accuboormachine: Semi-professional

Bosch PSB 18 LI-2 Ergonomic: Accu Klopboormachine
 •  
Semi-Pro

Deze Bosch PSB 18 LI-2 ergonomic is een erg krachtige machine. Hij is multifunctioneel en beschikt over een klopboorfunctie. Dit maakt hem geschikt voor zeer zware klussen. Daarnaast heeft de PSB 18 een prettig ergonomisch design. Hierdoor ligt de boor prettig in de hand maar kan je ook bij zwaardere werkzaamheden meer kracht behouden. De twee meegeleverde 3e generatie Li-ion accu’s zijn met een vermogen van 18V en 2,5 Ah ruim voldoende voor zware klussen. Verder beschikt hij over een borstelloze EC motor, waardoor hij een lange levensduur en looptijd heeft.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Accu klopboormachine
Productnaam: PSB 18 LI-2 Ergonomic
Vermogen: 18V
Accu: 2,5 Ah Lithium-ion
Gewicht: 2,35 KG
Capaciteit Boorhouder: 1,5 mm – 13 mm snelspanboorhouder
Maximum Toeren: 1.340 RPM
Koppel: 32 Nm
Bosch Electronic Cell Protection (ECP)

Onze beoordeling

Deze Bosch PSB 18 is met name door zijn ergonomische ontwerp uiterst geschikt voor zwaardere boorklussen. Bij boren in steen doet hij eigenlijk niet onder voor de gebruikelijke klopboormachines. Het grote voordeel daarbij is ook dat deze Bosch op accu werkt en een stuk lichter is dan klopboormachines. Maar ook bij het fijnere schroef- en boorwerk komt deze Bosch PSB goed uit de verf. Een erg goede koop voor deze prijs.

Vermogen
4.5/5
Accu
4.5/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.5/5

Beste accuboormachine: Professional

DeWALT DCD796P2: Accu Klopboormachine
 •  
Professional

Deze DeWALT DCD796P2 is toch wel één van de krachtigste machines van het moment. Naast een klopboorfunctie beschikt deze compacte DeWALT over een aantal unieke toevoegingen die men normaliter alleen bij heavy duty machines aantreft. De body van de machine is volledig van metaal, wat hem niet alleen sterk maakt maar ook comfortabel. De combinatie van de 5 Ampère accu met 18 Volt, en ook nog eens een hard koppel van maximaal 70 Newton meter maakt hem zeer geschikt voor flinke boor klussen. De intelligente schakelaar regelt progressief het toerental voor een optimale controle en beveiligt de machine.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Accu klopboormachine
Productnaam: DCD796P2
Vermogen: 18V
Accu: 5 Ah XR Lithium-ion
Gewicht: 1,8 KG
Capaciteit Boorhouder: 1,5 mm – 13 mm
Maximum Toeren: 2.000 RPM
Koppel: 70 Nm

Onze beoordeling

De professionele klusser hoeft eigenlijk niet verder te kijken dan de DeWALT DCD796P2. Maar ook als je geen professional bent en je houdt gewoon van kwaliteit en prestatie, is dit een hele goede keuze voor jou. Manoeuvreerbaar door het compacte en lichte ontwerp, maar toch één van de hoogst mogelijke vermogens in deze klasse. Met een aantal unieke features zoals 3 verschillende LED standen, een riemhaak en magnetische bithouder is deze machine erg praktisch in gebruik! 

Vermogen
5/5
Accu
5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.8/5

Beste accuboormachine: Budget

Powerplus POWX0069LI
 •  
Budget

De Powerplus POWX0069LI is lang geen gekke accuboormachine voor een scherpe prijs. Standaard geleverd met 2 Li-ion accu’s geeft deze accuboor nog voldoende kracht en uithoudingsvermogen voor de lichtere klussen. Een handig LED-lampje maakt klussen op moeilijk bereikbare plekken eenvoudig. De Powerplus ligt ook comfortabel in de hand door de zachte handgreep. Door de relatief lagere koppel van 25Nm, en het ontbreken van een klopfunctie, is deze POWX0069LI minder geschikt voor zwaardere werkzaamheden.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Accuboormachine
Productnaam: POWX0069LI
Vermogen: 18V
Accu: 1,5 Ah Lithium-ion
Gewicht: 1,8 KG
Capaciteit Boorhouder: 1,5 mm – 13 mm
Maximum Toeren: 1.500 RPM
Koppel: 25 Nm

Onze beoordeling

Voor diegene die wat minder aan een accuboormachine kunnen of willen uitgeven, is de Powerplus POWX0069LI nog steeds een prima keuze. Als je wat minder hoge eisen stelt aan je apparaat en gebruikt hem voor standaard doe-het-zelf klusjes is dit een uitstekende keuze.

Vermogen
4/5
Accu
3/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
3.7/5
Email
Print
Facebook
WhatsApp