Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Multimeter – Top 5 in 2023

Beste Multimeter - Top 5 in 2023

Een multimeter is een essentieel instrument in de gereedschapskoffer van iedere professionele en amateur klusser. Deze machines meten de elektriciteit die op een stuk gereedschap of kabel staat. Dit is handig omdat je niet zeker kan weten of er stroom op je materiaal staat. Als je in contact komt met materiaal dat met stroom geladen is kun je lelijke brandwonden en stroom schokken krijgen. Ook kunnen multimeters spanning, continuïteit en weerstand meten.

Omdat het vinden van de beste multimeter veel onderzoek vraagt hebben wij een aantal belangrijke factoren onder de loep genomen en op basis hiervan de belangrijkste kenmerken van een multimeter opgesomd. Daarbij hebben we ook een top vijf van de beste multimeters van het moment gemaakt voor elk type klusser. Zo kan je in één oogopslag de beste multimeter vinden voor jouw behoeftes.

Direct naar de Beste Multimeter?

De multimeter: belangrijk om te weten

Multimeters zijn op vele plekken te gebruiken maar zijn het handigst voor klussers die veel met elektriciteit werken. Je kunt met een multimeter elektrische verbindingen, spanningen, weerstand en stroom zoeken door de verschillende standen op deze apparaten.

Onze selectie van de beste multimeters

Er is een groot aanbod in verschillende multimeters, je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in vermogen, prijs en kwaliteit. Ook beschikken multimeters over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke multimeters aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat.

De volgende multimeters gebruiken de nieuwste innovatieve componenten om aan je behoeften te voldoen en ervoor te zorgen dat je je beste werk kan leveren. Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste multimeters op de markt voor elk type klusser. 

Beste Multimeters: Onze keuze

Fluke 115
  •  
Onze keuze

De handige Fluke 115 is een van de meest complete multimeters op de markt. Dit meetinstrument heeft alle functies van het meten van spanning tot aan weerstand. Daarbij is de handige knop duidelijk en makkelijk om het apparaat in te stellen op de gewenste functie. Daarbij geeft het met LED-verlichte scherm een duidelijke weergave van de resultaten, zelfs in donkere ruimtes. De Fluke 115 ligt aangenaam in de hand dankzij het lichte gewicht en de compacte afmetingen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Multimeter
Productnaam: 115
Gewicht: 0,55 Kg
Breedte: 84 mm
Hoogte: 167 mm

Onze beoordeling

De compacte en nauwkeurige Fluke 115 is onze keuze voor de beste multimeters. Het aangename design en de vele functies maken dit instrument een echte comfortabele alleskunner.

Inzetbaarheid
5/5
Eenvoudigheid
5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.7/5

Beste Multimeter: Hobbyklusser

Strex digitale multimeter
  •  
Hobbyklusser

De digitale multimeter van Strex is een uiterst eenvoudig en handig instrument dat ideaal is voor de hobbyklusser. Dit apparaat huist een 9V batterij waarmee je lang en vaak verschillende dingen mee kunt meten. Deze super lichte multimeter weegt slechts 0,24 Kg, dit is handig voor verschillende dingen te meten zonder last te krijgen van je arm. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Multimeter
Productnaam: Strex digitale multimeter
Gewicht: 0,24 Kg
Afmetingen: 145x70x40 mm
Materiaal: Plastic
Voltage: 9V batterij

Onze beoordeling

De hobbyklusser vindt alles wat hij nodig heeft in de digitale multimeter van Strex. Dit lichte instrument is overal in te zetten en gaat lang mee dankzij de meegeleverde 9V batterij.

Inzetbaarheid
5/5
Eenvoudigheid
4.5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.5/5

Beste multimeter: Semi-professional

Extech EX330
  •  
Semi-Pro

De Extech EX330 claimt de spot voor de semi-prof op onze lijst voor de beste multimeters. Dit apparaat geniet van een compact design met daarin alles wat je nodig hebt om nauwkeurig te meten. Het LCD scherm is met LED verlicht en geeft netjes alle metingen weer. Met een gewicht van 0,5 Kg ligt dit instrument aangenaam in de hand en kun je hem overal mee naar toe nemen zonder daarvoor zwaar te tillen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Multimeter
Productnaam: Ex330
Gewicht: 0,5 Kg
Afmetingen: /
Materiaal: Plastic
Voltage: 600V

Onze beoordeling

De Extech EX330 is de mini variant onder de multimeters. Dit maakt hem echter niet minder interessant aangezien deze machine nog steeds wijd inzetbaar en comfortabel om te gebruiken is.

Inzetbaarheid
4/5
Eenvoudigheid
4.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Multimeter: Professional

Fluke 117 EUR
  •  
Professional

Fluke maakt een 2de verschijning op onze lijst met de Fluke 117 EUR. Deze variant van multimeter lijkt eigenlijk erg veel op de eerder besproken Fluke 115. Het grote verschil is dat deze variant iets meer opties heeft en daardoor ook net wat ingewikkelder is. Handige snufjes zijn onder andere: contactloos elektriciteit meten, een handig statief en verschillende helderheid standen op het LDC-scherm.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Multimeter
Productnaam: 117 EUR
Gewicht: 0,75 Kg
Afmetingen: /
Materiaal: Kunststof
Voltage: 600V

Onze beoordeling

De professional heeft niet veel verder te zoeken dan de Fluke 117 EUR. Deze handige machine biedt alle handige extra’s die een professionele klusser kan gebruiken zonder daarbij in teveel moeilijk gebied te treden. 

Inzetbaarheid
5/5
Eenvoudigheid
4/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.3/5

Beste Multimeter: Budget

Ironside XL830L
  •  
Budget

De Ironside XL830L rondt onze lijst af als de budgetversie van de beste multitool. Dit slim apparaatje heeft alle functies die je nodig zou hebben en heeft daarbij ook nog een handige back light en een statief. Met een gewicht van 0,2 Kg kun je er makkelijk mee aan de gang en kun je hem overal mee naartoe nemen. Het goed verlichte LDC-scherm geeft ook in het donker mooi de metingen weer.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Multimeter
Productnaam: XL830L
Gewicht: 0,2 Kg
Afmetingen: /
Materiaal: ABS
Voltage: 600V

Onze beoordeling

De Ironside Xl830L is een mooi alternatief op de andere multimeters. De lage prijs is vrijwel nergens te merken, alles functioneert zoals het hoort en r zijn geen tekorten aan dit compact en eenvoudig meetinstrument.

Inzetbaarheid
5/5
Eenvoudigheid
5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.5/5
Email
Print
Facebook
WhatsApp