Hoe lang gaat de accu mee van je boormachine?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Hoe lang gaat de accu mee van je boormachine?

Je beseft het misschien niet, maar de accu van je nieuwe accuboormachine is misschien wel het belangrijkste in je gereedschapskoffer dat je bezit. Om de accu lang mee te laten gaan moet je er met zorg mee omgaan. De accu van je boormachine voorziet de hele machine van stroom, dus je moet grote maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je deze altijd behandelt en beschermt tegen onjuiste opslag of onjuist gebruik. Gelukkig zijn er veel eenvoudige dingen die je kunt doen om voor je batterij te zorgen. Door ze in je dagelijkse routine te implementeren, kun je ervoor zorgen dat je het volledige potentieel van de levensduur van je batterij kunt bereiken – dit zou ongeveer 3 tot 5 jaar moeten zijn.

Levensduur batterij

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen om ervoor te zorgen dat je batterij zijn volledige levensduur behoudt, is je apparatuur in een koele en droge omgeving bewaren. Als je dit doet, zorg je ervoor dat het niet wordt beschadigd door oververhitting of vocht en kan de levensduur van je apparaat zelfs een jaar verlengen. Je kan simpelweg je gereedschap opbergen in een lade of kast in je werkplaats. Of, als je geen lege ruimte hebt om je apparaat in te plaatsen, kan je hem in een afgesloten doos – of de doos waarin je apparaat is geleverd, opslaan.

Analyse van de levensduur van de batterij

Een andere goede manier om je batterij te beschermen, is ervoor te zorgen dat deze altijd volledig is opgeladen voordat je hem weer gaat gebruiken. Als je dit doet, verleng je de levensduur van je batterij, omdat het ervoor zorgt dat je batterij altijd optimaal kan presteren. Maak er geen gewoonte van om de batterij leeg te laten lopen totdat deze helemaal leeg is. Dit is een veel voorkomende misvatting, maar het is eigenlijk beter dat je batterij altijd volledig is opgeladen voordat je deze gebruikt.

Makita accu 3.0 Ah. Bron: Matt Antonioli - unsplash

Laat de batterij leeglopen

Dit betekent echter niet dat je jouw batterij nooit leeg mag laten lopen. Door het elke twee maanden een dieptepunt te laten bereiken, zou het moeten helpen om het in topconditie te houden – probeer het gewoon niet vaker te laten gebeuren dan dat. Een goede manier om dit te bereiken, is door te investeren in twee batterijen. Op die manier hoef je je batterij nooit te laten werken totdat deze helemaal leeg is, en hoef je je ook geen zorgen te maken over wachten tot je batterij volledig is opgeladen, terwijl je je op ander werk zou moeten concentreren.

3-5 jaar levensduur

Dit zijn slechts enkele voorzorgsmaatregelen die we je aanraden te nemen om ervoor te zorgen dat je de volledige 3-5 jaar uit je batterijen kunt halen – en misschien nog langer met extra goede zorg. Zo kun je snel en efficiënt werken zonder problemen met je gereedschap, en daarnaast kun je je concentreren op de klus zonder te hoeven pauzeren om problemen op te lossen die gemakkelijk hadden kunnen worden vermeden.

Lees ook

Hoe gebruik je een multitool?

Hoe gebruik je een multitool? Oscillerende multitools zijn een van de weinige elektrische gereedschappen die elke professional en doe-het-zelver in zijn werkplaats zou moeten hebben. Je

Lees Meer >>

Bekijk ook

Leidingzoeker

Beste Leidingzoeker

Wil je een nieuwe leidingzoeker kopen? Bekijk onze review van de beste leidingzoekers en alles wat van belang is bij het kopen!

Lees Meer >>
Kruislijnlaser

Beste Kruislijnlaser

Wil je een nieuwe kruislijnlaser kopen? Bekijk onze review van de beste kruislijnlasers en alles wat van belang is bij het kopen!

Lees Meer >>
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook