Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Hoe lang gaat de accu mee van je boormachine?

Je beseft het misschien niet, maar de accu van je nieuwe accuboormachine is misschien wel het belangrijkste in je gereedschapskoffer dat je bezit. Om de accu lang mee te laten gaan moet je er met zorg mee omgaan. De accu van je boormachine voorziet de hele machine van stroom, dus het is belangrijk om er zorgvuldig mee om te gaan en te beschermen tegen onjuiste opslag of onjuist gebruik. Gelukkig zijn er veel eenvoudige dingen die je kunt doen om voor je batterij te zorgen. Door ze in je dagelijkse routine te implementeren, kun je ervoor zorgen dat je het volledige potentieel van de levensduur van je batterij kunt benutten – dit zou ongeveer 3 tot 5 jaar moeten zijn.

Levensduur batterij

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen om ervoor te zorgen dat je batterij zijn volledige levensduur behoudt, is je apparatuur in een koele en droge omgeving bewaren. Zo zorg je ervoor dat het niet wordt beschadigd door oververhitting of vocht en dat kan de levensduur van je apparaat met misschien zelfs een jaar verlengen. Je kan je gereedschap gewoon opbergen in een lade of kast in je werkplaats. Of, als je geen lege ruimte hebt om je apparaat in te plaatsen, kan je hem in een afgesloten doos – of de doos waarin je apparaat is geleverd, opslaan.

Een andere goede manier om je batterij te beschermen, is ervoor te zorgen dat deze altijd volledig is opgeladen voordat je hem weer gaat gebruiken. Als je dit doet, verleng je de levensduur van je batterij, omdat het ervoor zorgt dat je batterij altijd optimaal kan presteren. Maak er geen gewoonte van om de batterij leeg te laten lopen totdat deze helemaal leeg is. Dit is een veel voorkomende misvatting, maar het is eigenlijk beter dat je batterij altijd volledig is opgeladen voordat je deze gebruikt.

Makita accu 3.0 Ah. Bron: Matt Antonioli - unsplash

Laat de batterij leeglopen

Dit betekent echter niet dat je jouw batterij nooit leeg mag laten lopen. Door het elke twee maanden een dieptepunt te laten bereiken, zou het moeten helpen om de accu in topconditie te houden. Een goede manier om dit te doen, is door te investeren in twee batterijen. Op die manier hoef je je batterij nooit te laten werken totdat deze helemaal leeg is, en hoef je je ook geen zorgen te maken over wachten tot je batterij volledig is opgeladen, terwijl je je op ander werk zou moeten concentreren.

3-5 jaar levensduur

Dit zijn slechts enkele voorzorgsmaatregelen die we je aanraden te nemen om ervoor te zorgen dat je de volledige 3-5 jaar uit je batterijen kunt halen – en misschien nog langer met extra goede zorg. Zo kun je snel en efficiënt werken zonder problemen met je gereedschap, en daarnaast kun je je concentreren op de klus zonder te hoeven pauzeren om problemen op te lossen die gemakkelijk hadden kunnen worden vermeden.

Email
Print
WhatsApp
Facebook

Gerelateerde artikelen