Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Decoupeerzaag – Top 5 van 2023

Beste Decoupeerzaag - Top 5 van 2023

Ben je op zoek naar een decoupeerzaag? Dan zul je snel merken dat er een groot aanbod is in verschillende decoupeerzagen. Om je keuze te vergemakkelijken hebben we voor iedere type klusser een beoordeling gemaakt van de beste decoupeerzagen. Zo kun je in één oogopslag bepalen welke decoupeerzaag bij jouw wensen past. 

Direct de beste decoupeerzaag? Bekijk de top 5

Makita 4350FCTJ

Decoupeerzaag
Krachtpatser
 • 720 Watt
 • 2800 BPM
 • Soft start, LED verlichting
 • Relatief
  zwaar
Onze keuze
4.8/5

BLACK+DECKER BDCJS18N-XJ

Decoupeerzaag
Mobiliteit
 • 18 Volt
 • 2500 BPM
 • Licht gewicht, mobiel door accu
 • Korte levensduur accu
hobbyklusser
4/5

Bosch - PST 900 PEL

Decoupeerzaag
Gebruiksvriendelijk
 • 620 Watt
 • 3100 BPM
 • Anti-vibratie, werklamp
 • Slechts 1 zaagblad geleverd
Semi-pro
4.8/5

DeWalt DCS331N

Decoupeerzaag
Alleskunner
 • 400 Watt, 18 V
 • 3000 BPM
 • Mobiel, anti-vibratie, blaaslucht
 • Zwaarder gewicht
Professional
4.7/5

Bosch
PST 650

Decoupeerzaag
Budget vriendelijk
 • 500 Watt
 • 3100 BPM
 • Prijs, anti-vibratie
 • Kleinere zaagdiepte
budget
3.5/5

De decoupeerzaag: belangrijk om te weten

Een goede decoupeerzaag is ontzettend handig om tot je beschikking te hebben. Dit nauwkeurige stuk gereedschap is erg bruikbaar bij werken waar het kleinste detail het grootste verschil maakt. De decoupeerzaag gebruik je dus voor fijnere hand klussen. Heb je grover geschut nodig omdat je bijvoorbeeld dikke planken moet zagen, dan kun je beter naar een cirkelzaaginvalzaag of afkortzaag kijken. 

Onze selectie van de beste decoupeerzagen

Het is belangrijk om je goed te informeren over alle opties en mogelijkheden als je een nieuwe decoupeerzaag wilt gaan kopen. Wij geven je een overzicht van de best scorende producten die er op dit moment op de markt zijn. Zo krijg je direct een idee wat de beste decoupeerzaag is voor jouw wensen.

Beste Decoupeerzaag: Onze keuze

Makita Decoupeerzaag - D-greep - 4350FCTJ
 •  
Onze keuze

Onze keuze voor beste decoupeerzaag valt op de Makita 4350FCTJ. De krachtige motor van 720 W zorgt ervoor dat je met 2800 slagen per minuut van zagen een koud kunstje maakt. Je gaat met gemak door hout, aluminium en metalen oppervlakten heen. Makita heeft met een aantal functies ervoor gezorgd dat deze machine aangenaam in gebruik is. Het ergonomische handvat zorgt ervoor dat de machine lekker in de hand ligt. Daarnaast kun je ook op slechter verlichte plekken werken dankzij de ingebouwde LED-verlichting. Ten slotte hoef je je geen zorgen te maken over stof op je zaaglijn dankzij de ingebouwde stofblazer.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Decoupeerzaag
Productnaam: 4350FCTJ
Vermogen: 720 W
Aantal slagen: 2800 BPM
Voedingstype: Netstroom
Zaagdiepte (hout): 135 mm
Gewicht:  2,6 kg
Snoerlengte: 2 m

Onze beoordeling

De Makita 4350 FCTJ maakt zagen een puur genot. Deze sterke machine vliegt door je oppervlak heen dankzij de 720 W motor die 2800 slagen per minuut produceert. Daarbij bevordert de ingebouwde LED-verlichting en stofblazer de zichtbaarheid van de zaaglijn.

Vermogen
5/5
Zaagdiepte
5/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.7/5

Beste Decoupeerzaag: Hobbyklusser

BLACK+DECKER BDCJS18N-XJ
 •  
Hobbyklusser

De BDCJS18N-XJ is bij uitstek de decoupeerzaag voor de hobbyklusser. Deze op accu werkende machine draait op een 18V elektromotor en 2.0 Ah batterij. Die elektromotor drijft het toerental aan tot een maximum van 2500 BPM. De machines van BLACK+DECKER focussen zich vooral op aangenaam gebruik. Bij deze machine doen ze dat door het mogelijk te maken om van zaagblad te wisselen zonder sleutel. Ook is het ergonomische en compacte design dat maar 2,3 Kg weegt erg handig om mee te werken. De zaagdiepte die deze decoupeerzaag kan behalen is niet spectaculair: 55 mm in hout, 20 mm in aluminium en 8 mm in staal. Het grootste minpunt is dat bij deze machine geen batterij wordt meegeleverd. Mocht je meerdere draadloze machines van BLACK+DECKER hebben dan is dat echter geen probleem. Deze decoupeerzaag is voorzien van het universele 18V Li-ion pakket, waarbij meerdere machines van Black+Decker dezelfde batterij gebruiken.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Decoupeerzaag
Productnaam: BDCJS18N-XJ
Vermogen: 18V
Accu: 2.0 Ah 
Aantal slagen: 2500 BPM
Voedingstype: Accu
Zaagdiepte (hout): 55 mm
Gewicht:  2,3 kg

Onze beoordeling

Deze BLACK+DECKER BDCJS18N-XJ is de ideale decoupeerzaag voor de hobbyklusser. De machine is zowel krachtig als makkelijk in gebruik. Nadelig is alleen dat er geen batterij meegeleverd wordt. 

Vermogen
4/5
Zaagdiepte
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4/5

Beste Decoupeerzaag: Semi-professional

Bosch - PST 900 PEL
 •  
Semi-Pro

Wil je net dat kleine beetje meer uit je decoupeerzaag halen dan de doe-het-zelfer, dan is de Bosch PST 900 PEL perfect. Deze machine maakt zwaardere klussen een eitje dankzij zijn motor met 620 W en een maximum slagen per minuut van 3100 BPM. Deze decoupeerzaag beschikt over een geïntegreerde werklamp en een ingebouwde blaasluchtfunctie om je zaaglijn netjes en zichtbaar te houden. Hij is ook prettig in gebruik dankzij het aangename gewicht van (2,2 kg) en de kenmerkende anti-vibratie technologie van Bosch. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Decoupeerzaag
Productnaam: PST 900 PEL
Vermogen: 620 W 
Aantal slagen: 3100 BPM
Voedingstype: netstroom
Zaagdiepte (hout): 90 mm
Gewicht:  2,2 kg
Snoerlengte: 2 m

Onze beoordeling

De Bosch PST 900 PEl is een kei van een machine. Met een sterke motor (720 W) die 3100 slagen per minuut levert kom je gemakkelijk door hout, aluminium en metaal. Bosch maakt de machine ook zeer aangenaam om te gebruiken door functies zoals een werklamp, een blaasluchtfunctie en de anti-vibratie technologie.

Vermogen
4/5
Zaagdiepte
4.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Decoupeerzaag: Professional

DeWalt DCS331N 18V
 •  
Professional

De DeWalt DCS331N is ontworpen voor de professional. Deze machine is voorzien van een elektromotor van 400 W. Deze voert het zaagblad aan om maximum 3000 slagen per minuut te geven. Het grootte pluspunt aan deze decoupeerzaag is dat hij op batterij runt. Dit geeft je de mogelijkheid om vrij te bewegen. Ook zijn de Li-ion batterijen gemaakt voor een lange levensduur. Je kan zelf een keuze maken in hoeveel Ampère batterij je los aanschaft bij deze machine. DeWalt voegt ook een anti-vibratie technologie toe zodat je bij lange klussen comfortabel kunt werken. Je zaaglijn is altijd schoon en goed zichtbaar dankzij de luchtblaasfunctie die al het stof wegblaast van de zaaglijn. Tevens is deze decoupeerzaag uitgerust met een Anti Kraszool

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Decoupeerzaag
Productnaam: DCS331N
Vermogen: 400 W
Accu: 18 V
Aantal slagen: 3000 BPM
Voedingstype: Accu
Zaagdiepte (hout): 135 mm
Gewicht:  3,1 kg

Onze beoordeling

Als we het over een professionele decoupeerzaag hebben, hoef je eigenlijk niet verder kijken dan dit. De DeWalt DCS331N is een erg complete machine die beschikt over een krachtige 400 W motor die jou met gemak max. 3000 BPM door hout en metaal laat vliegen. Ook maken functies zoals de anti-vibratie technologie en de blaaslucht functie je klus een stuk makkelijker

Vermogen
5/5
Zaagdiepte
5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.8/5

Beste Decoupeerzaag: Budget

Bosch PST 650
 •  
Budget

Diegene die minder wil uitgeven aan een decoupeerzaag zal erg tevreden zijn over de Bosch PST 650. Deze ergonomisch ontworpen machine beschikt over meerdere functies om zagen een plezier te maken. Ten eerste beschikt ook deze Bosch over een anti-vibratie technologie om comfortabel te werken. Ten tweede beschikt deze machine over een blaasluchtfunctie voor het schoon houden van de zaaglijn. Ten slotte kun je sleutelvrij wisselen van zaagblad dankzij de SDS-aansluiting. Combineer die voordelen met een krachtige motor (500 W) en deze decoupeerzaag is compleet. Enig minpuntje is dat de zaagdiepte van 65 mm niet goed genoeg is voor zwaardere klussen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Decoupeerzaag
Productnaam: PST 650 
Vermogen: 500 W
Aantal slagen: 3100 BPM
Voedingstype: Netstroom
Zaagdiepte (hout): 65 mm
Gewicht: 1,6 kg
Snoerlengte: 2 m

Onze beoordeling

De Bosch PST 650 is ideaal voor de persoon die niet te veel kwijt wilt zijn aan een degelijke decoupeerzaag. Hij beschikt over alle luxe functies die je van Bosch mag verwachten zoals anti-vibratie technologie en een blaasluchtfunctie. De motor en zaagdiepte maken deze machine voornamelijk geschikt voor de lichtere klussen.

Vermogen
3.5/5
Zaagdiepte
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
3.7/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp