Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Hogedrukreiniger- Top 5 in 2023

Beste Hogedrukreiniger: Top 5 in 2023

Een hogedrukreiniger is een super handige tool om snel en effectief oppervlaktes schoon te krijgen. Een hogedrukreiniger kan werkelijk een wereld van verschil maken voor elke tuin en huishouden. Met dit stuk gereedschap kun je jouw tuin de opfrisbeurt geven die hij na de winter of zomer nodig heeft om er netjes bij te liggen. Maar de hogedrukreiniger kun je ook zeker gebruiken voor bijvoorbeeld het schoonmaken van je auto. of de muren van je gevel.

Er is echter een groot aanbod in hogedrukreinigers. Wij hebben verschillende hogedrukspuiten onder de loep genomen en ze beoordeeld op snelheid, kwaliteit en prijs. Hieruit zijn vijf hogedrukreinigers duidelijk naar voren gekomen die we hebben gekozen voor ieder type klusser. Zo zie je in één oogopslag welke hogedrukreiniger het beste bij jou past.

Direct de beste hogedrukreiniger? Bekijk de top 5

Kärcher
K 4

Hogedrukreiniger
Alleskunner
 • 1800 watt
 • 130 bar
 • Verschillende instellingen
 • Aan de zware kant
Onze keuze
4.5/5

Nilfisk C 110.7-5 X-TRA

Hogedrukreiniger
Mobiliteit
 • 1500 W
 • 110 bar
 • Erg licht gewicht
 • Minder duurzaam materiaal
hobbyklusser
4/5

Bosch
Fontus

Hogedrukreiniger
Accu
 • 2,5 Ah
 • 12 bar
 • Vrijheid in beweging
 • Relatief lage druk door accu
Semi-pro
4.3/5

Kärcher
K 5

Hogedrukreiniger
Krachtpatser
 • 145 bar
 • 8,80 KG
 • Veel accessoires, krachtig
 • Aan de zware kant
Professional
4.7/5

Powerplus POWXG90400

Hogedrukreiniger
Budget vriendelijk
 • 1200 W
 • 100 bar
 • Gunstig geprijsd
 • Korte slang (3m)
budget
4.5/5

De hogedrukreiniger: belangrijk om te weten

De hogedrukspuit heeft één functie: water met grote kracht spuiten. Dit kan helpen met het schoonmaken van grote oppervlakten zoals muren, auto’s en vloeren. Het is dus een handige tool voor zowel een amateur als een professional aangezien het makkelijk te gebruiken is en snel effectieve resultaten levert. 

Onze selectie van de beste hogedrukreiniger

Er is een groot aanbod in verschillende hogedrukreinigers, je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in lengte, prijs en kwaliteit. Ook beschikken hogedrukreinigers over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke hogedrukspuit aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat.

Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste hogedrukspuit op de markt voor elk type klusser.

Beste Hogedrukreiniger: Onze keuze

Kärcher K 4
 •  
Onze keuze

We trappen af met de Kärcher K 4. Deze hogedrukspuit heeft alles wat je nodig hebt. Hij spuit met een kracht van 130 bar, waar je zeker alles schoon mee krijgt. Je kunt de kracht van het water zelf reguleren en daarmee dus je water voor elke klus goed kunt afstellen. Bij deze hogedrukreiniger krijg je ook een extra kop waarmee je speciaal terrassen kunt reinigen. Het enige nadeel van dit stuk gereedschap is dat hij wat aan de zware kant is en dus ook moeilijk te verplaatsen is.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Hogedrukspuit
Productnaam: K 4
Vermogen: 1800 W
Druk: 130 bar
Lengte slang: 8 m
Gewicht: 16,9 KG

Onze beoordeling

Deze Kärcher K 4 is een ideale en veelzijdige hogedrukreiniger waarmee elke klusser wel raad kan. De handige accessoires maken dit stuk gereedschap alleen maar meer aantrekkelijk. Alleen het gewicht is een nadeel.

Vermogen
4.5/5
Druk
5/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.5/5

Beste Hogedrukreiniger: Hobbyklusser

Nilfisk C 110.7-5 X-TRA
 •  
Hobbyklusser

Voor de hobbyklusser hebben wij de Nilfisk C 110.7-5 X-TRA geselecteerd. Dit is een erg lichte machine, wij vinden dit erg belangrijk voor de hobbyklusser aangezien dit comfort verbetert, en wij vinden dat comfort erg belangrijk is voor de hobbyklusser. Ook de kracht van deze hogedrukreiniger is zeker niet verkeerd, met een druk van 110 bar kom je geen waterkracht tekort.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Hogedrukspuit
Productnaam: C 110.7-5 X-TRA
Vermogen: 1500 W
Druk: 110 bar
Lengte slang: /
Gewicht: 6,6 KG

Onze beoordeling

Deze Nilfisk C 110.7-5 X-TRA is een goede keuze voor de hobbyklusser. Hij heeft voldoende kracht en het comfort is prima.

Vermogen
4.5/5
Druk
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4/5

Beste Hogedrukreiniger: Semi-professional

Bosch Fontus
 •  
Semi-Pro

De Bosch Fontus is een van de meest mobiele hogedrukreinigers op de markt. Dit komt omdat deze hogedrukspuit op een accu werkt en een eigen waterreservoir heeft. Dit betekent dat je totaal vrij bent van kabels of slangen. De lengte van de slang is wel aan de korte kant, deze is enkel 4 m. De druk is ook een klein nadeel, deze is erg laag. Het gewicht is wel erg licht voor een hogedrukreiniger met een accu. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Hogedrukspuit
Productnaam: Fontus
Vermogen: 18 V
Accucapaciteit: 2,5 Ah
Druk: 12 bar
Lengte slang: 4 m
Gewicht: 8,80 KG

Onze beoordeling

Het grote voordeel aan deze Bosch Fontus is dat hij geweldige mobiliteit biedt. Dit geeft hem super veel vrijheid. Alleen de kracht is een nadeel maar deze is nog goed genoeg voor de meeste klussen.

Vermogen
4.5/5
Druk
5/5
Gewicht
3.5/5
Totaal score
4.4/5

Beste Hogedrukreiniger: Professional

Kärcher K 5
 •  
Professional

De professionals onder ons zullen wel raad weten met de Kärcher K 5. Deze super krachtige machine wordt geleverd met een aantal handige accessoires die heel handig kunnen zijn bij het klussen. De druk van 145 bar is erg krachtig en kan elke klus aan. Ook beschikt deze hogedrukspuit over het comfort om vaak gebruikt te worden, wat hem ideaal maakt voor beroepsdoeleinden. Het gewicht kan wat aan de zware kant zijn, zeker als er veel water door de hogedrukreiniger heen loopt.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Hogedrukspuit
Productnaam: K 5
Vermogen: /
Druk: 145 bar
Lengte slang: /
Gewicht: 8,80 KG

Onze beoordeling

Deze super krachtige Kärcher K 5 is alles wat een professional nodig heeft. Hij biedt grote kracht en daarbij ook groot comfort waardoor je bijna alles aankan. Alleen het gewicht kan een klein minpunt zijn bij regelmatig gebruik.

Vermogen
5/5
Druk
5/5
Gewicht
3/5
Totaal score
4.7/5

Beste Hogedrukreiniger: Budget

Powerplus POWXG90400
 •  
Budget

Last but not least hebben wij de Powerplus POWXG90400. Deze relatief goedkope hogedrukreiniger heeft een vermogen van 1200 watt en een maximum druk van 100 bar. De lengte van de slang is wat kort, deze is enkel 3 m. Het gewicht is wel erg lichtt, wat hem heel wendbaar en dus aangenaam maakt. Kortom is dit een heel eenvoudige machine die je geeft waar je om vraagt.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Hogedrukspuit
Productnaam: POWXG90400
Vermogen: 1200 W
Druk: 100 bar
Lengte slang: 3 m
Gewicht: 5 KG

Onze beoordeling

De Powerplus POWXG90400 is een mooie middenweg tussen prijs en kwaliteit. Hij slaat een mooi evenwicht tussen weinig betalen en toch krijgen wat je vraagt. Met een prima vermogen en wat aangename eigenschappen voor optimaal comfort is deze hogedrukreiniger dus zeker geen slechte aankoop.

Vermogen
4.5/5
Druk
3.5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
3.7/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp