Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Bouwstofzuiger – Beste Bouwstofzuiger Top 5

De beste bouwstofzuiger

Iedere doe-het-zelver of professional die het wat serieuzer aanpakt kiest voor een bouwstofzuiger. Het is natuurlijk ook een ideaal apparaat voor het schoonmaken en opruimen van  werkvloeren of bijvoorbeeld je werkbank. Natuurlijk kun je deze stofzuiger gebruiken om normale dingen op te zuigen, maar in het bijzonder ook om zaagsel of ander bouwstof op te zuigen.

Een bouwstofzuiger is dus een handige toevoeging voor iedere klusser. Je wilt echter zeker weten dat je een goede keuze maakt voor een bouwstofzuiger die aan jouw eisen voldoet. Wij hebben het nodige voorwerk voor je gedaan en de vijf beste bouwstofzuigers van 2021 geselecteerd. Deze hebben we gesorteerd op ieder type klusser. Zo kun je in één oogopslag zien welke bouwstofzuiger voor jou de beste is.

Direct naar de Beste Bouwstofzuiger?

De bouwstofzuiger: belangrijk om te weten

Onze selectie van de beste bouwstofzuigers

Op dit moment wil je waarschijnlijk wat meer research doen om er achter te komen welke bouwstofzuiger de beste is voor jouw specifieke wensen. Om je in dit proces te helpen hebben wij al het broodnodige onderzoek voor je gedaan en bouwstofzuigers beoordeeld op basis van de beste prestaties, prijs, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Hieruit zijn vijf machines duidelijk naar voren gekomen, die we onderverdeeld hebben voor klussers variërend van hobby-klusser tot de professional. 

Beste Bouwstofzuiger: Onze keuze

Kärcher WD 3 Permium
  •  
Onze keuze

We beginnen de lijst met de Kärcher WD 3 Premium. Deze stofzuiger geniet van een 1000 watt vermogen, dit zorgt ervoor dat jij geniet van een zuigkracht van 200 V (wat behoorlijk krachtig is). Dit accessoire kan naast zuigen ook blazen, wat handig is om stof en vuil naar een specifieke hoop of plek te krijgen. Het reservoir van 17 liter is ruim voor langdurig zuigen zonder hem snel te moeten legen. Het gewicht van 7,7 kg is zwaar, maar normaal voor bouwstofzuigers van dit formaat. Het enige nadeel zit hem in het geluid en de lengte van de kabel.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Bouwstofzuiger
Productnaam: WD 3 Premium
Vermogen: 1000 Watt
Zuigkracht: 200 V
Capaciteit reservoir: 17 L
Gewicht: 7,7 Kg.
Snoerlengte: 4 Meter

Onze beoordeling

De Kärcher WD 3 Premium is een zeer volledige en handige bouwstofzuiger. Hij pakt de top van onze lijst dankzij zijn goede zuigkracht, ruim reservoir en handige blaasfunctie. Het geproduceerde geluid en de korte snoer zien wij als minieme nadelen voor een ervaren klusser.

Vermogen
4/5
Reservoir
4/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Bouwstofzuiger: Hobbyklusser

Kärcher WD 3
  •  
Hobbyklusser

Het kleine broertje van de Onze Keuze is de houder van de Hobbyklusser spot op onze lijst, dit is de Kärcher WD 3. Deze bouwstofzuiger deelt veel eigenschappen met zijn premium variant. Zo hebben ze dezelfde zuigkracht en grootte van de tank. Deze machine is echter goedkoper dan de WD 3 Premium. Je kunt er wel zeker van zijn dat deze variant ook van goede kwaliteit is en jouw arsenaal als hobbyklusser goed zal aanvullen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Bouwstofzuiger
Productnaam: WD 3 
Vermogen: 1000 Watt
Zuigkracht: /
Capaciteit reservoir: 17 L
Gewicht: /
Snoerlengte: /

Onze beoordeling

De hobbyklusser vindt een degelijke bouwstofzuiger in de Kärcher WD 3. Met veel gelijkenissen aan de Kärcher WD 3 premium en een goed en stevig design kun je veel klussen netjes schoonmaken en dit accessoire lang gebruiken.

Vermogen
4/5
Reservoir
3.5/5
Gewicht
4/5
Totaal score
3.5/5

Beste Bouwstofzuiger: Semi-professional

Makita VC2512L
  •  
Semi-Pro

De Makita VC2512L is de ideale bouwstofzuiger voor de semi-professionals onder de klussers. Dit stuk gereedschap beschikt over een 25 liter groot reservoir zodat je erg lang kan stofzuigen zonder het reservoir te moeten legen. Daarbij is de zuigkracht van 230 V zeker niet verkeerd. De lange zuigkabel geeft veel flexibiliteit en compenseert voor de korte stroomkabel van 5 m. Deze bouwstofzuiger is wel aan de zware kant met zijn 10 kg.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Bouwstofzuiger
Productnaam: VC2512L
Vermogen: 1000 Watt
Zuigkracht: 230 V
Capaciteit reservoir: 25 L
Gewicht: 10 Kg
Snoerlengte: 5 m

Onze beoordeling

De semi-prof hoedt niet veel verder te zoeken dan de Makita VC2512L. Deze bouwstofzuiger heeft alles waar de semi-prof naar zoekt. Hij heeft een ruim reservoir en een goede zuigkracht die gepaard zijn met enkele kleine voordelen en nadelen die niet een drastisch verschil maken.

Vermogen
5/5
Reservoir
5/5
Gewicht
3.5/5
Totaal score
4/5

Beste Bouwstofzuiger: Professional

Kärcher WD 6 P Premium
  •  
Professional

Voor de professional hebben wij de Kärcher WD 6 P Premium. Deze uitzonderlijk krachtige machine vult het arsenaal van de meest ervaren klussers perfect aan. Het reservoir van 30 liter is erg ruim en duurt heel lang om op te vullen met vuil en stof. Het zware gewicht van 12,5 kg is wel een direct gevolg van deze grote tank. De snoerlengte is een van de langste die we op de lijst hebben gezien, maar toch is het aan te raden om een verlengkabel bij de hand te nemen als je deze bouwstofzuiger gebruikt. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Bouwstofzuiger
Productnaam: WD 6 P Premium
Vermogen: 1300 Watt
Zuigkracht: 260 V
Capaciteit reservoir: 30 L
Gewicht: 12,5 Kg
Snoerlengte: 6 m.

Onze beoordeling

De Kärcher WD 6 P Premium is de krachtpatser van de bouwstofzuigers. Met een vermogen van 1300 watt en een zuigkracht van 260 V kun je heel wat zwaar verrichten. Het enige nadeel van deze bouwstofzuiger is het relatief zware gewicht van 12,5 kg. 

Vermogen
5/5
Reservoir
5/5
Gewicht
3/5
Totaal score
4.8/5

Beste Bouwstofzuiger: Budget

VONROC Bouwstofzuiger
  •  
Budget

ALs laatste hebben wij de VONROC bouwstofzuiger. Dit extreem lichte exemplaar weegt enkel 3,6 kg. Dit maakt hem de lichtste bouwstofzuiger van de lijst. Daarbij is de snoerlengte van 5 meter voldoende. Het vermogen van 1000 watt is prima voor de meeste mensen. Enkel het reservoir is aan de kleine kant met slechts 12 liter ruimte. Dit betekent dat je deze bouwstofzuiger regelmatig zult moeten legen. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Bouwstofzuiger
Productnaam: VONROC Bouwstofzuiger
Vermogen: 1000 watt
Zuigkracht: 220 V
Capaciteit reservoir: 12 l
Gewicht: 3,6 kg.
Snoerlengte: 5 m.

Onze beoordeling

De Bouwstofzuiger van VONROC is een goed alternatief voor de klusser die niet teveel geld kwijt wilt aan zijn gloednieuwe bouwstofzuiger. De eigenschappen zijn prima, enkel het kleine reservoir kan een nadeel tijdens het schoonmaken van je werkoppervlak/ vloer.

Vermogen
4/5
Reservoir
3/5
Gewicht
5/5
Totaal score
3.5/5

Bekijk ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp