Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Tacker – Top 5 in 2023

De Beste Tacker in 2023

Wanneer je materialen aan elkaar gaat bevestigen denk je al gauw aan spijkers hameren, lijmen of schroeven. Maar niet in alle omstandigheden zijn dit de beste oplossingen. Sommige materialen zijn namelijk dusdanig dun dat het bijvoorbeeld zou kunnen splijten bij een schroef indraaien. Hier komt de tacker kijken. Een tacker is een pneumatisch gereedschap die met hoge kracht nietjes in materiaal schiet. Ze werken meestal op elektra maar je hebt ook varianten die luchtdruk gebruiken. Ze zijn makkelijk te bedienen en bieden grote hulp in veel klussen. Elke heeft zo zijn eigen eigenschappen maar dat leggen wij uitgebreid uit in deze webpagina.

Er is echter een groot aanbod in tackers. Wij hebben verschillende tackers onder de loep genomen en ze beoordeeld op snelheid, kwaliteit en prijs. Hieruit zijn vijf tackers duidelijk naar voren gekomen die we hebben gekozen voor ieder type klusser. Zo zie je in één oogopslag welke tackers het beste bij jou past.

Direct de beste Tacker? Bekijk de top 5

Makita DPT353ZJ

Tacker
Alleskunner
 • 18 V
 • 120 stks.
 • Handige doos met accessoires
 • Enkel softgrip voor comfort
Onze keuze
4.5/5

Senco
S200BN

Tacker
Compact
 • 8,3 bar
 • 107 stks.
 • Krachtig, goede prijs
 • Geen bewegingsvrijheid
hobbyklusser
4/5

AEG
B18N18

Tacker
Nauwkeurig
 • 18 V
 • 105 stks.
 • Geavanceerd, licht gewicht
 • Erg groot formaat
Semi-pro
4.3/5

Makita Brad Dbn500Zj

Tacker
Krachtpatser
 • 18 V
 • 110 stks.
 • Erg krachtig, duurzame accu
 • Hogere vibratie dan anderen
Professional
4.7/5

VONROC 4 V TACKER

Tacker
Budget vriendelijk
 • 4 V
 • 100 stks.
 • Gunstig geprijsd
 • Minder krachtig dan anderen
budget
4.5/5

De Tacker: belangrijk om te weten

Tackers zijn heel simpele stukken gereedschap die bezitten over een magazijn met veel pins. Die pins zijn nietjes die je in materialen schiet om ze aan elkaar vast te maken (denk aan hout/ karton en andere dunne materialen). Je hebt zowel elektrische als luchtdruk tackers met elk hun eigen voordelen en nadelen. In deze pagina geven wij elk type klusser een goede optie met alles wat ze nodig hebben en zoeken in een tacker.

Onze selectie van de beste Tackers

Er is een groot aanbod in verschillende tackers je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in vermogen, prijs en kwaliteit. Ook beschikken tackers over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke tackers aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat.

Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste tackers op de markt voor elk type klusser.

Beste Tackers: Onze keuze

Makita DPT353ZJ
 •  
Onze keuze

Als eerste hebben wij de Makita DPt353ZJ. Deze krachtige tacker beschikt over een magazijn dat 120 pins huist. Dit is dus meer dan genoeg voor verschillende klussen en je zult hem niet snel bij moeten vullen. Daarbij schiet je deze pins er krachtig in materialen dankzij de sterke accu en het vermogen van 18 V. De accu heeft een capaciteit van 5,0 Ah, dit betekent dat je lang kunt door werken zonder je zorgen te makken om een lege batterij. Bij deze tacker komen ook vele verschillende accessoires die je helpen bij verschillende klussen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Tacker
Productnaam: DPT353ZJ
Vermogen: 18 V
Accucapiciteit: 5,0 Ah
Inhoud magazijn: 120 pins.
Maximale pin lengte: 35 mm
Gewicht: (accu; 2,2 KG)

Onze beoordeling

De Makita DPT252ZJ is een prima all-round tacker. Hij heeft goede kracht en gaat lang door dankzij de 5,0 Ah accu. De vele accessoires zijn ook een groot voordeel en kunnen zeker helpen met verschillende klussen perfect uit te voeren.

Vermogen
4.5/5
Accu
5/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.5/5

Beste Tacker: Hobbyklusser

Senco S200BN
 •  
Hobbyklusser

De hobbyklusser hoeft niet veel verder te zoeken dan de Senco S200BN. Deze 3,2 KG zware tacker heeft een maximale werkdruk van 8,3 bar waarmee je krachtig pins in materiaal schiet. Het magazijn heeft ruimte voor 107 stuks, dit is genoeg om vele klussen te voltooien. Het grote nadeel van deze tacker is dat hij op netstroom werkt en je dus heel wat bewegingsvrijheid mist. Daarnaast heb je dankzij die netstroom wel een goede constante en oneindige stroomtoevoer.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Tacker
Productnaam: S200BN
Vermogen: /
Voedingstype: Netstroom
Inhoud magazijn: 107 pins.
Max werkdruk: 8,3 bar
Max lengte pins: 50 mm
Gewicht: 3,2 KG

Onze beoordeling

De Senco S200BN is ideaal voor de hobbyklusser. Deze tacker werkt op netstroom, maar dat biedt zowel voordelen als nadelen. Daarbij heb je een ruim magazijn en een goede werkdruk. Het gewicht is een aangename 3,2 KG

Vermogen
4.5/5
Inhoud magazijn
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4/5

Beste Tacker: Semi-professional

AEG B18N18
 •  
Semi-Pro

De AEG B18N18 is een geavanceerde tacker die wij een goede keuze vinden voor de semi-prof. Deze tacker werkt op een accu die lang mee gaat en genoeg kracht levert om pins tot wel 55 mm in verschillende oppervlakten te schieten. Het gewicht van 3,6 KG is prima voor het formaat van deze tacker, en zorgt voor een aangename werkervaring. In het magazijn passen 105 pins.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Tacker
Productnaam: B18N18
Vermogen: 18 V
Voedingstype: Accu
Accucapaciteit: /
Inhoud magazijn: 105 pins.
Max lengte pins: 55 mm
Gewicht: 3,6 KG

Onze beoordeling

De AEG B18N18 zien wij als de perfecte tacker voor de semi-prof. Hij is geavanceerder dan andere tackers en geeft veel krachtig en comfort. Met het grote magazijn en het aangename werkt wordt werken dus ook een beetje plezier maken.

Vermogen
4.5/5
Inhoud magazijn
5/5
Gewicht
3.5/5
Totaal score
4.4/5

Best Tacker: Professional

Makita Brad Dbn500Zj
 •  
Professional

De Makita Brad Dbn500Zj is een en al kracht. Deze tacker schiet razendsnel J-pins in jouw materiaal dankzij de 3,0 Ah accu en een krachtige motor. De inhoud van het magazijn bedraagt 110 stuks waarmee je vele klussen volledig mee kunt klaren zonder het magazijn opnieuw te vullen. De max. lengte van de pins zit op 50 mm en het gewicht bedraagt een prima 3,5 KG. Het enige nadeel van deze tacker is dat de vibratie wat hoger ligt dan bij de anderen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Tacker
Productnaam: Dbn500Zj
Vermogen: 18 V
Voedingstype: Accu
Accucapaciteit: 3,0 Ah
Inhoud magazijn: 110 pins.
Max lengte pins: 50 mm
Gewicht: 3,5 KG

Onze beoordeling

De professionele Makita Brad Dbn500Zj is een van de krachtigste tackers. Je kunt er razendsnel mee werken en dat is ook de bedoeling van het design. Het gewicht is ook prima, enkel de vibratie is een minpunt.

Vermogen
5/5
Accu
5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.7/5

Beste Verticuteermachine: Budget

VONROC Tacker
 •  
Budget

Voor de mensen op budget hebben wij de VONROC 4 V Tacker. Dit is een soort mini versie van de rest aangezien deze totaal andere eigenschappen heeft dan de rest. Zo is hij een stuk minder krachtig en een stuk kleiner, hij is dus niet geschikt voor de grote klussen maar meer voor kleine werkjes om en rond het huis. Dit maakt hem trouwens niet minder goed dan anderen, hij floreert gewoon beter in een andere functie. He magazijn kan 100 pins houden.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Tacker
Productnaam: VONROC
Vermogen: 4 V
Voedingstype: Accu
Accucapaciteit: /
Inhoud magazijn: 100 pins.
Max lengte pins: 10 mm
Gewicht: /

Onze beoordeling

Als laatste hebben wij een soort mini-versie van de tacker, de VONROC 4 V Tacker. Deze tacker is dus beter te gebruiken bij kleine klussen. Het magazijn kan een maximum van 100 pins opslaan waarmee je wel vooruit kan.

Vermogen
4.5/5
Inhoud magazijn
3.5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
3.7/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp