Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Kettingzaag – Top 5 in 2023

De beste kettingzaag

Het kiezen voor de beste kettingzaag voor jouw behoeftes kan moeilijker zijn dan het vellen van een boom. Gelukkig bespreken onze beoordelingen enkele van de beste zagen op de markt om je te helpen navigeren welke voor jou het beste is. Deze beoordelingen vergelijken de beste toonaangevende merken zoals Makita, Black + Decker en DeWalt, en nemen een aantal van de complexe factoren weg bij het kiezen van een kettingzaag. 
We hebben vijf kettingzagen geselecteerd op basis van prestatie, duurzaamheid, veiligheid en efficiëntie. Zo kun je in één oogopslag zien welke kettingzaag het beste bij jou past.

Direct naar de Beste Kettingzaag?

De kettingzaag: belangrijk om te weten

De meeste mensen kennen hem wel; de kettingzaag. De kettingzaag is een draagbare krachtige zaag die door middel van een ketting vanuit de motor wordt aangedreven. Hij wordt voornamelijk gebruikt in de tuin, voor snoei werkzaamheden of het zagen van brandhout. Voor het afzagen van dunnere takken zou je ook een reciprozaag kunnen gebruiken, echter met een kettingzaag kunnen dikke takken of zelfs hele boomstammen gezaagd worden, maar ook voor kleiner snoeiwerk kan een kettingzaag geschikt zijn.

Als je op zoek bent naar een kettingzaag, kan je kiezen uit drie hoofdcategorieën: gas, elektrisch met snoer, of draadloos.

Onze selectie van de beste kettingzagen

Er is een groot aanbod in verschillende kettingzagen, je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in vermogen, prijs en kwaliteit. Ook beschikken kettingzagen over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke kettingzaag aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat.

Of je nu af en toe licht wilt zagen, of een zaag met hoog vermogen nodig hebt om diep in het bos te werken; of je voor een elektrische kettingzaag, op gas of op batterijvoeding wilt gaan; met of zonder snoer, onze beoordelingen helpen je bij het vinden van een zaag voor elke behoefte.

Beste Kettingzaag: Onze keuze

BLACK+DECKER CS2040-QS
  •  
Onze keuze

De BLACk+DECKER CS2040QS is een erg complete kettingzaag. Het geïntegreerde automatische smeersysteem zorgt voor een minimale slijtage en het behouden van optimale zaagefficientie. Met deze machine ga je snel en gemakkelijk door zowel droog als nat hout. De hardmetale stootrand zorgt voor een goede stabiliteit bij het zagen, ook bij hardere soorten hout. De 2000W krachtige motor zet het 40cm zwaard aan om een kettingsnelheid van 12,5 m/s te genereren. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kettingzaag
Productnaam: CS2040-QS
Vermogen: 2000W
Stroomtoevoer: Netstroom
Zwaardlengte: 40 cm
Kettingsnelheid: 12,5 m/s
Tandsteek: 3/8″
Gewicht: 5,5 Kg

Onze beoordeling

Onze keuze voor de beste kettingzaag rust op de BLACK+DECKER CS2040-QS. Deze kettingzaag is uiterst volmaakt en geniet van een krachtige 2000W motor om aangenaam en snel door alle soorten hout heen te gaan. Slijtage en onderhoud zullen tevens geen probleem zijn dankzij het geïntegreerde automatische smeersysteem van deze machine.

Vermogen
5/5
Toeren
5/5
Gewicht
3.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Kettingzaag: Elektrisch

Makita UC4041-A
  •  
Elektrisch

De Makita UC4041-A is de beste elektrische kettingzaag op de markt. Deze machine is ideaal voor zaagklussen van kleine tot grote schaal om en rond het huis. De UC4041-A is ontworpen om zo comfortabel mogelijk te zijn, dit vind je terug in het aangename gewicht en het compacte formaat. Op de machine zit een oliepeilindicator die aangeeft wanneer het 200 milliliter grote oliereservoir aangevuld moet worden. Met de handige softstart kun je aangenaam beginnen met zagen zonder te schrikken van de stevige kracht die deze 230V allrounder in zich heeft.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kettingzaag
Productnaam: UC4041-A
Vermogen: 230V
Stroomtoevoer: Netstroom
Zwaardlengte: 40 cm
Kettingsnelheid: 14,5 m/s
Tandsteek: 3/8″
Gewicht: 4,7 Kg

Onze beoordeling

De Makita UC4041-A is een allrounder vol met handige extra’s voor een optimaal comfort. Zo heb je onder andere een softstart, oliepeilindicator en een robuust design op deze kettingzaag. Met 230V en een kettingsnelheid van 14,5 m/s ga je met gemak door je hout heen.

Vermogen
4.5/5
Toeren
5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4/5

Beste Kettingzaag op accu voor de Doe Het Zelver

Makita DUC353Z
  •  
Doe het zelver

Deze krachtige en milieuvriendelijke kettingzaag wordt de Makita DUC353Z genoemd. Deze machine runt op een 18 Volt Lithium-ion accu. Omdat deze kettingzaag niet op brandstof of netstroom werkt geniet je van een geurloze vrijheid van beweging waarin je alles kunt doen wat je wilt. De DUC353Z is uitgerust met een OR 60 motor die met speciale technieken een fijn constant toeren geeft. Bij deze machine wordt geen extra accu of lader geleverd. De producent gaat er dus van uit dat je zowel een extra accu als een lader voor de accu’s in huis hebt. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kettingzaag
Productnaam: UC4041-A
Voltage: 36 Volt
Stroomtoevoer: Accu
Zwaardlengte: 35 cm
Kettingsnelheid: 20 m/s
Tandsteek: 3/8″
Gewicht: 5 Kg

Onze beoordeling

De Makita DUC353Z is een zeer aangename machine die heel wat kracht met zich mee pakt. De 18V Li-ion accu’s sporen de OR60 motor aan om een constant hoge toeren te geven. Groot nadeel is wel dat er geen extra lader of accu in de verpakking zitten.

Vermogen
4/5
Toeren
4.7/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Kettingzaag op accu voor de Professional

DeWalt DCM575X1-QW
  •  
Professional

Voor de hoogactieve professional hebben wij de DeWalt DCM575X1-QW uitgekozen. De kracht die de 54V krachtige koolborstelloze motor meebrengt is zeker geen overbodige luxe als je vaak zware klussen doet. Dankzij de 9,0 Ah accu werk je lang door zonder zorgen over een lege batterij. De variabele trekschakelaar helpt bij een gecontroleerde zaagervaring en een eenvoudige start. Deze machine smeert zijn ketting automatisch, en als een ketting nodig is aan vervanging, vervang je deze zonder enig gereedschap. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kettingzaag
Productnaam: DCM575X1-QW
Vermogen: 54V
Stroomtoevoer: Accu
Zwaardlengte: 40 cm
Kettingsnelheid: 15 m/s
Tandsteek: 3/8″
Gewicht: 8,42 Kg

Onze beoordeling

De professional hoeft niet verder te zoeken dan de op accu runnende DeWalt DCM575X1-QW. Deze kettingzaag ligt aangenaam in de hand en genereert minimale vibratie dankzij de vibratiepreventie in het design. Daarbij geeft de 54V motor je een stevige en constante kettingsnelheid van 15 m/s.

Vermogen
4.5/5
Toeren
4.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.7/5

Beste Kettingzaag op benzine

Kibani kettingzaag
  •  
Benzine

Voor de Kibani 45cc kettingzaag is geen enkele klus te groot. Met deze machine kun je zowel bomen rooien als hardhout in stukken zagen. Deze machine werkt op benzine en geniet een vermogen van 1700W. Het grote zwaard zorgt voor een goede zaagdiepte van 45 cm. Helaas is deze machine wat aan de zware kant met een gewicht van 6,2 Kg, dit helpt niet bij de al wat mindere gebruiksvriendelijkheid van deze machine. Het is een echt krachtpatser die niet veel denkt aan de gebruikservaring. Deze machine is dus ideaal voor iemand die hem af en toe nodig heeft voor een zware klus.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kettingzaag
Productnaam: Kibani 45 cc
Vermogen: 2,3 pk 2 takt/1700W
Stroomtoevoer: Euro 95
Zwaardlengte: 45 cm
Kettingsnelheid: 15 m/s
Tandsteek: 3/8″
Gewicht: 6,2 Kg

Onze beoordeling

De Kibani 45 cc kettingzaag is een goedkope krachtpatser. De 1700W motor runt op euro 95 benzine die je er makkelijk in tankt via de stop. Vervolgens kun je het 45 cm lange zaagblad aanzetten om zowel kleine als grote klussen aan te pakken zonder enig probleem.

Vermogen
5/5
Toeren
5/5
Gewicht
3/5
Totaal score
4/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp