Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Hoe gebruik je een multitool?

Oscillerende multitools zijn een van de weinige elektrische gereedschappen die elke professional en doe-het-zelver in zijn werkplaats zou moeten hebben. Je kunt de multitool gebruiken voor een breed scala aan toepassingen. Multitools zijn efficiënt, snel en prestatiegericht en je zult versteld staan hoe veelzijdig deze compacte tools werkelijk zijn. Het beste van alles is dat deze multitools ongelooflijk eenvoudig te bedienen zijn. Met een beetje instructie kan iedereen professionele resultaten van hoge kwaliteit produceren.

 

Hoe werken oscillerende multitools?

Oscillerende multitools werken door een zeer kleine (ongeveer 3 of 4 graden), én zeer snelle (ongeveer 21.000 trillingen per minuut) zij-aan-zij beweging te maken. De beweging is zo snel dat, hoewel je het waarschijnlijk niet zult zien, je een trilling voelt terwijl je het in je hand houdt.

Wat zijn de voordelen van een oscillerende multitool?

Het grote voordeel van deze multitools is hun onvergelijkbare veelzijdigheid. Deze gereedschappen zijn gebouwd met houders die een verscheidenheid aan accessoires accepteren, waaronder slijpmachines, schuurzolen, schrapers en een assortiment aan messen.

Deze functionaliteit stelt hen in staat om een aantal toepassingen aan te pakken, waaronder het zagen van hout, het trimmen van deurposten en kozijnen, het verwijderen van voegmortel en kit, het weg schrapen van oude verf en lijm, en het snijden van metalen leidingen. Je kan een oscillerende multitool dus bij heel veel klussen inzetten.

 

Welke accessoires heb je nodig voor welke klus?

Voordat je eropuit gaat om accessoires te kopen, moet je goed opletten met wat voor soort hulpstukken je multitool compatibel is. Sommige oscillerende multitools zijn ontworpen met gepatenteerde houders die alleen accessoires van dat specifieke merk kunnen accepteren. Andere modellen hebben universele houders waarmee het gereedschap met elk accessoire kan werken, ongeacht de fabrikant.

Voor zaagtoepassingen zijn er snijbladen voor hout en metaal die zijn ontworpen om gipsplaten te zagen, vlakke zaagsneden in deuromkastingen te maken of zelfs koperen of gegalvaniseerde metalen buizen te zagen. Voor het verwijderen van verf of kit zijn er flexibele en stijve metalen schrapers. En voor het verwijderen van oude voegmortels zijn er speciaal ontworpen voegmessen.

De meeste modellen hebben nu een bevestigingssysteem waarmee je op een hendel kunt drukken of de spandoorn kunt aanpassen om snel hulpstukken te verwisselen. Andere modellen hebben een inbussleutel nodig om het grijpmechanisme los te maken en een nieuw hulpstuk in de behuizing te bevestigen.

Gebruik van de multitool

Als jouw multitool wordt geleverd met een variabele snelheidsregelaar, kun je de snelheid van de beweging van het gereedschap aanpassen, zodat je verzekerd bent van optimale prestaties en snelheid voor je toepassing. 
Van daaruit haal je gewoon de trekker over of draai je de aan / uit-schakelaar om en ben je klaar om aan het werk te gaan. 

Kortom; een multitool gebruiken is eenvoudig. Ze zijn compatibel met een ruim assortiment accessoires, en daardoor perfect voor iedereen die woningverbetering of renovatieprojecten aanpakt.

Email
Print
WhatsApp
Facebook

Gerelateerde artikelen