Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Grastrimmer – Top 5 in 2023

Beste Grastrimmer - Top 5 van 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe grastrimmer? Je zal ontdekken dat er een groot aanbod is in verschillende grastrimmers. Om je keuze te vergemakkelijken hebben we voor iedere type klusser een beoordeling  gemaakt van de beste grastrimmer.  Zo kun je in één oogopslag bepalen welke grastrimmer het beste bij jouw wensen past.

Direct de beste grastrimmer? Bekijk de top 5

BLACK+DECKER
ST182320-QW

Grastrimmer
Krachtpatser
 • 18 V
 • 2 Ah
 • Gebruiks vriendelijk
 • Kort snoer, relatief zwaar
Onze keuze
4.8/5

Bosch EasyGrassCut

Grastrimmer
Compact & snel
 • 280 W
 • 23 cm
 • Licht gewicht, klein
 • Kleine diameter Snijbreedte
hobbyklusser
4/5

Bosch
ART 24

Grastrimmer
Mobiliteit
 • 400 Watt
 • 24 cm
 • Aangenaam gewicht, 2,6 KG
 • Verlengsnoer zeker nodig
Semi-pro
4.8/5

Makita DUR181Z

Grastrimmer
Alleskunner
 • 18 V
 • 26 cm
 • Verschillende accu's mogelijk
 • Hoger prijs segment
Professional
4.7/5

WOLF-Garten 250 RT

Grastrimmer
Budget vriendelijk
 • 250 watt
 • 25 cm
 • Gunstig geprijsd, Licht
 • Lager vermogen
budget
3.5/5

De grastrimmer: belangrijk om te weten

Een grastrimmer is een stuk tuingereedschap waarmee je kleine stukken gras nauwkeurig kunt trimmen. Meestal gaat het hier om stukken die moeilijk te bereiken zijn met een normale grasmaaier zoals gras langs bomen en struiken, maar ook om de randen netjes bij te werken.

Onze selectie van de beste grastrimmers

Er is een groot aanbod in verschillende grastrimmers, je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in vermogen, prijs en kwaliteit. Ook beschikken grastrimmers over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke grastrimmer aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat.

Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste garstrimmers op de markt voor elk type klusser.

Beste Grastrimmer: Onze keuze

BLACK+DECKER ST182320-QW
 •  
Onze keuze

De BLACK+DECKER ST182320-QW is een uiterst veelzijdige grastrimmer. Dit komt omdat deze 18V sterke machine bruikbaar is op veel plekken over middelgrote tuinen. Daarbij heeft deze machine geen tekort aan comfort dankzij AFS: dit is een systeem dat automatisch nieuwe snijdraad toevoegt, jij hoeft alleen de draadrol te vervangen zodra die op is. Daarbij beschikt deze machine over een snijbreedte van 25 cm wat prima is voor het trimmen langs muren en bomen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Grastrimmer
Productnaam: ST182320-QW
Voedingstype: Accu
Vermogen: 18 V
Accucapaciteit: 2.0 Ah
Gewicht: 3,5 KG
Snijbreedte: 25 cm

Onze beoordeling

De BLACK+DECKER ST182320-QW zien wij als een handige grastrimmer die je nog lang kunt gebruiken. Zijn kracht en comfort maken hem een plezier om te gebruiken en zorgen ervoor dat je tuin netjes houden geen enkel probleem is.

Vermogen
4.5/5
Snijbreedte
4.5/5
Gewicht
3/5
Totaal score
4.5/5

Beste Grastrimmer: Hobbyklusser

Bosch EasyGrassCut 23
 •  
Hobbyklusser

Voor de hobbyklusser hebben wij de Bosch EasyGrassCut 23 geselecteerd. Deze grastrimmer heeft een vermogen van 280 watt waarmee je snel gras kunt trimmen. Het gewicht ligt op 2,7 KG, wat aangenaam is en dankzij het extra handvat handig verdeeld is over beide armen. Met de snijbreedte van 23 cm kun je zowel grote oppervlakten snel wegkrijgen als nauwkeurig randjes trimmen voor een perfect resultaat. Je zult wel een verlengsnoer nodig hebben voor deze grastrimmer aangezien hij niet op accu maar op stroom werkt.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Grastrimmer
Productnaam: EasyGrassCut 23
Voedingstype: Stroomdraad
Vermogen: 280 W
Gewicht: 2,7 KG
Snijbreedte: 23 cm

Onze beoordeling

De Bosch EasyGrassCut 23 is een mooie en eenvoudige grastrimmer. Je kunt heel nauwkeurig werken met deze machine, maar je kunt ook wat grotere oppervlakten trimmen dankzij het hoge vermogen en de ruime snijbreedte.

Vermogen
3.6/5
Snijbreedte
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4/5

Beste Grastrimmer: Semi-professional

Bosch ART 24
 •  
Semi-Pro

Nu zijn we aangekomen bij 1 van de krachtpatsers onder de grastrimmers: de Bosch ART 24. De reden waarom deze grastrimmer een krachtpatser is zie je in het vermogen: deze is maar liefst 400 W. Dit maakt hem erg snel en efficiënt en bruikbaar op iets grotere oppervlakten. De snijbreedte van 24 cm is prima voor kleine oppervlakten en nauwkeurig werk. Het gewicht van 2,6 KG is verbazingwekkend licht als je kijkt naar hoeveel vermogen deze grastrimmer met zich meedraagt. Deze krachtpatser zit dus ook verpakt in een aangenaam hoesje. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Grastrimmer
Productnaam: ART 24
Voedingstype: Stroomdraad
Vermogen: 400 W
Gewicht: 2,6 KG
Snijbreedte: 24 cm

Onze beoordeling

De Bosch ART 24 is een ideale grastrimmer voor de semiprof. Hij is prima te gebruiken voor mensen die voor professioneel in tuinen werken en behoefte hebben aan een degelijke grastrimmer. Maar hij is ook zeker bruikbaar voor iemand die graag zijn eigen tuin goed op orde houd.

Vermogen
4.5/5
Snijbreedte
4.5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.5/5

Beste grastrimmer: Professional

Makita DUR181Z
 •  
Professional

Voor de professional hebben wij de Makita DUR181Z. Deze super krachtige op accu runnende machine gaat als een speer door je gras heen. Dit komt door de krachtige motor in deze machine maar ook door de ruime snijbreedte van 26 cm. Het grote nadeel aan deze grastrimmer is dat hij geleverd wordt zonder accu of oplader, er wordt dus van je verwacht dat je al Makita-accu’s in huis hebt om deze machine op gang te krijgen. Ook wordt de goede kracht van de motor gecompenseerd met een zwaarder gewicht van 3,1 KG.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Grastrimmer
Productnaam: DUR181Z
Voedingstype: Accu
Vermogen: 18 V
Accucapaciteit: verschillende accu’s bruikbaar
Gewicht: 3,1 KG
Snijbreedte: 26 cm

Onze beoordeling

Deze Makita DUR181Z is een grastrimmer die gemaakt is voor professionals. Dit zie je door de hoge kracht die deze machine huist maar ook in het gebrek aan een accu en een oplader, deze zou je als professional al in huis kunnen hebben. 

Vermogen
5/5
Snijbreedte
4.7/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.8/5

Beste Grastrimmer: Budget

WOLF-Garten Campus 250 RT
 •  
Budget

De WOLF-Garten Campus 250 RT is een prima alternatief voor iemand die opzoek is naar een grastrimmer met een lagere prijs. Bij deze lage prijs hoort natuurlijk een kleine vermindering in kracht. Deze machine beschikt namelijk over enkel 250 Watt, dit is genoeg voor kleine tuinen en nauwkeurig werken langs randjes maar is wel niet goed genoeg voor wat grotere klussen. De snijbreedte lijdt niet onder de prijs, deze is keurig 25 cm waarmee je lekker snel kunt werken.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Grastrimmer
Productnaam: Campus 250 RT
Voedingstype: Stroomdraad.
Vermogen: 250 Watt
Gewicht: /
Snijbreedte: 25 cm

Onze beoordeling

De WOLF-Garten Campus 250 RT is simpelweg een minder krachtige variant van de andere grastrimmers op deze lijst. Dit komt door de lage prijs. Maar voor de rest is deze grastrimmer prima en kun je er veel mee klussen zonder enig nadeel te ervaren.

Vermogen
3/5
Snijbreedte
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
3.5/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp