Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Klopboormachine – Top 5 in 2023

Beste Klopboormachine - Top 5 in 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe klopboormachine? Dan zal je ontdekken dat er een groot aanbod is in verschillende klopboren. Om je keuze te vergemakkelijken hebben we voor iedere type klusser een beoordeling  gemaakt van de beste klopboormachine.  Zo kun je in één oogopslag bepalen welke klopboormachine het beste bij jouw wensen past. 

Direct naar de Beste Klopboormachine?

De klopboor: belangrijk om te weten

Een goede klopboormachine kan ontzettend handig zijn om in huis te hebben. In tegenstelling tot de accuboormachine kun je de klopboor vooral goed gebruiken als je in hardere materialen moet boren. Bijvoorbeeld als je planken aan een bakstenen muur wilt bevestigen. Heb je echt grof geschut nodig om in materiaal als beton te boren, dan kun je beter voor een boorhamer kiezen.

Onze selectie van de beste klopboormachines

Er is een groot aanbod in verschillende klopboormachines, je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in vermogen, prijs en kwaliteit. Ook beschikken klopboren over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke klopboor aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat. Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste klopboren op de markt voor elk type klusser. 

Beste klopboormachine: Onze keuze

Makita DHP482RTWJ
  •  
Onze keuze

De Makita DHP482RTWJ is een zeer volledige machine. Zoals je kan verwachten van Makita zijn zowel de boormachine als de accessoires van hoogwaardige kwaliteit. Onze keuze voor beste klopboormachines valt dan ook op deze DHP482RTWJ. De lichte en compacte boor wordt gekenmerkt door een ergonomisch design met comfortabele grip. De uitgebreide meegeleverde koffer is praktisch in gebruik en bevat vrijwel alle accessoires die je maar nodig hebt. Met een 18 V. Li-ion batterij en max. draaimoment van 62 Nm levert hij meer dan voldoende kracht om intensieve boorklussen uit te voeren. De 5 Ampère accu, die in slechts 42 minuten volledig oplaadt, voorziet je van voldoende looptijd voor de meeste taken.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Accu klopboormachine
Productnaam: DHP482RTWJ
Vermogen: 18V
Accu: 5 Ah Lithium-ion
Gewicht: 1,7 KG
Capaciteit Boorhouder: 1,5 mm – 13 mm
Maximum Toeren: 1.850 RPM
Koppel: 36-62 Nm

Onze beoordeling

Het is niet gek dat onze keuze valt op deze Makita DHP482RTWJ. Vermogend genoeg (18 V/ 5 Ah / 36-62 Nm) voor de meeste doe-het-zelf klussen maar toch ook wel krachtig genoeg voor de professional. Daarbij kun je lekker lang doorwerken dankzij de 5 Ah batterij.

Vermogen
4.5/5
Accu
4.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste klopboormachine: Hobbyklusser

BLACK+DECKER BDCHD18BAFC
  •  
Hobbyklusser

De BLACK+DECKER BDCHD18BAFC is een degelijke klopboormachine voor de hobbyklusser. De machine heeft een vermogen van 18 Volt, een batterij van 1,5 Ampère en een koppel van 40 Newton meter wat hem krachtig maakt. De 1,5 Ah gaat wel wat ten koste van de gebruiksduur. De machine wordt in een uitgebreide koffer bezorgd met 80 accessoires die je kunnen helpen om meteen aan de slag te gaan. Ook bevat de koffer een extra accu. Een nadeel is wel dat er geen batterij indicatie op het apparaat zit. Door een aangenaam gewicht van 1,5 Kg en een ergonomisch design kun je er comfortabel mee werken. Ook is er led verlichting aan de klopboormachine toegevoegd.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Accu klopboormachine
Productnaam: BDCHD18BAFC
Vermogen: 18V
Accu: 1,5 Ah Li-ion 
Gewicht: 1,7 KG
Capaciteit Boorhouder: 1,5 mm – 13 mm
Maximum Toeren: 1.400 RPM
Koppel: 40 Nm

Onze beoordeling

Deze BLACK+DECKER BDCHD18BAFC is zeker goed genoeg voor de hobbyklusser. Hij heeft vermogen genoeg (18V 1,5Ah, 40Nm) om de werken in en rondom het huis te doen. De koffer is een groot pluspunt met maar liefst 80 accessoires en een extra accu erin. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over extra aankopen. Bovendien is deze machine makkelijk en comfortabel in het gebruik.

Vermogen
4/5
Accu
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4/5

Beste klopboormachine: Semi-professional

Makita DHP482RTJ
  •  
Semi-Pro

Deze Makita DHP482RTJ is alles wat de semi-prof nodig heeft. De 18 volt, een accu van 5 Ah en een koppel van 62Nm maakt deze klopboormachine behoorlijk vermogend. Dankzij de lange levensduur van de accu hoef je je geen zorgen te maken tijdens langdurige klussen. Door de dubbele led verlichting kun je ook op donkere en moeilijk bereikbare plekken je werk doen. Het koffer zelf is niet zo uitvoerig en bevat geen bits. Door de fijne grip van de machine en het aangenaam gewicht kun je comfortabel werken. Ook kun je gemakkelijk switchen tussen de 3 verschillende standen: de schroevendraaier, drillmodus en een percussie modus. Er zijn veel mogelijkheden om de snelheid en kracht op de machine in te stellen, zodat jij kan bepalen wat je precies op een bepaald moment nodig hebt.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Accu klopboormachine
Productnaam: DHP482RTJ
Vermogen: 18V
Accu: 5,0 Ah LXT Lithium-ion
Gewicht: 1,8 KG
Capaciteit Boorhouder: 1,5 mm – 13 mm 
Maximum Toeren: 1900 RPM
Koppel: 62 Nm

Onze beoordeling

Deze Makita DHP482RTJ is een complete klopboormachine voor de semi-prof. De kracht (18V, 5Ah en 62Nm) zit goed en laat jou de zwaardere karweien met gemak oplossen. Het design is fijn om te gebruiken en het gewicht maakt hem erg gebruiksvriendelijk. Nadeel is wel dat je de extra bits al in huis moet hebben wil je meteen aan de slag gaan met deze klopboormachine.

Vermogen
4.5/5
Accu
4.5/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.5/5

Beste klopboormachine: Professional

DeWALT DCD796P2: Accu Klopboormachine
  •  
Professional

Deze DeWALT DCD796P2 is toch wel één van de krachtigste machines van het moment. Naast een klopboorfunctie beschikt deze compacte DeWALT over een aantal unieke toevoegingen die men normaliter alleen bij heavy duty machines aantreft. De body van de machine is volledig van metaal, wat hem niet alleen sterk maakt maar ook comfortabel. De combinatie van de 5 Ampère accu met 18 Volt, en ook nog eens een hard koppel van maximaal 70 Newton meter maakt hem zeer geschikt voor flinke boor klussen. De intelligente schakelaar regelt progressief het toerental voor een optimale controle en beveiligt de machine.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Accu klopboormachine
Productnaam: DCD796P2
Vermogen: 18V
Accu: 5 Ah XR Lithium-ion
Gewicht: 1,8 KG
Capaciteit Boorhouder: 1,5 mm – 13 mm
Maximum Toeren: 2.000 RPM
Koppel: 70 Nm

Onze beoordeling

De professionele klusser hoeft eigenlijk niet verder te kijken dan de DeWALT DCD796P2. Maar ook als je geen professional bent en je houdt gewoon van kwaliteit en prestatie, is dit een hele goede keuze voor jou. Manoeuvreerbaar door het compacte en lichte ontwerp, maar toch één van de hoogst mogelijke vermogens in deze klasse. Met een aantal unieke features zoals 3 verschillende LED standen, een riemhaak en magnetische bithouder is deze machine erg praktisch in gebruik.  

Vermogen
5/5
Accu
5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.8/5

Beste klopboormachine: Budget

Bosch EasyImpact 550
  •  
Budget

De Bosch EasyImpact 550 is de goedkope maar degelijke optie voor iemand met beperkter budget. Dit is de enige klopboormachine die in onze Top 5 verschijnt die niet op accu maar op netstroom draait. Dit maakt hem echter niet zwakker want met een vermogen van 550 watt is hij nog steeds erg sterk. Het voordeel is wel dat je geen accu hoeft op te laden en meteen aan de slag kan zodra je wilt. De machine wordt niet met extra bits geleverd en ook zit er geen verlichting op deze Bosch EasyImpact. Ook is er een beperking in bewegingsvrijheid aangezien je gebonden bent aan de netstroomkabel. Hij is wel aangenaam te gebruiken dankzij een extra soft grip en een gewicht van 1,5 kg.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Klopboormachine
Productnaam: Easyimpact 550
Vermogen: Netstroom, 370 Watt
Accu: –
Gewicht: 1,5 KG
Capaciteit Boorhouder: 1,5 mm – 13 mm
Maximum Toeren: 3000 RPM

Onze beoordeling

De Bosch EasyImpact 550 is een goedkoop maar toch goed alternatief voor iemand op budget. De gebruiksvriendelijkheid is niet optimaal, en dat is vooral te voelen in de beperking van bewegingsvrijheid en de afwezigheid van werkverlichting. Toch is hij met een vermogen van 370 watt en een toeren van 3000 RPM zeker een degelijke klopboormachine.

Vermogen
4/5
Accu
0/5
Gewicht
5/5
Totaal score
3.7/5
Email
Print
Facebook
WhatsApp