Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Kruislijnlaser – Top 5 in 2023

Beste Kruislijnlaser - Top 5 in 2023

Omdat het vinden van de beste kruislijnlaser veel onderzoek vraagt hebben wij een aantal belangrijke factoren onder de loep genomen en op basis hiervan de belangrijkste kenmerken van een kruislijnlaser opgesomd. Daarbij hebben we ook een top vijf van de beste kruislijnlasers van het moment gemaakt voor elk type klusser. Zo kan je in één oogopslag de beste kruislijnlaser vinden voor jouw behoeftes.

De Kruislijnlaser: belangrijk om te weten

Een kruislijnlaser is een meetinstrument dat met een laser verticale en horizontale lijnen op een muur of vloer projecteert. Met behulp van deze lasers kun je gemakkelijk tegels, laminaat of behang mooi aanbrengen zonder dit schuin of verkeerd te doen. Ook als je pvc buizen loodrecht wilt ophangen is de kruislijnlaser een erg handige tool. De horizontale en verticale lijnen staan haaks op elkaar, ze vormen samen een kruis. De hoeken van dit kruis zijn steeds 90 graden en deze lijnen worden ook wel loodlijnen genoemd (de lijnen staan dus loodrecht op elkaar). Je hebt verschillende varianten kruislijnlasers die allemaal verschillende functies hebben zoals haakse lasers of lasers die je 360 graden kan projecteren om zo voor elke hoek een specifieke laser te hebben.

Onze selectie van de beste kruislijnlaser

Er is een groot aanbod in verschillende kruislijnlasers, je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in reikwijdte, prijs en kwaliteit. Ook beschikken kuislijnlasers over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke kruislijnlasers aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat.

De volgende kruislijnlasers gebruiken de nieuwste innovatieve componenten om aan je behoeften te voldoen en ervoor te zorgen dat je je beste werk kan leveren. Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste kruislijnlasers op de markt voor elk type klusser. 

Beste Kruislijnlaser: Onze keuze

MAKA MK 115-PG
  •  
Onze keuze

De MAKA MK 115-PG is de eerste op onze lijst voor de beste kruislijnlaser. Dit instrument kan tot een reikwijdte van 23 m zowel horizontaal als verticaal zijn groene lasers projecteren. De accu van deze kruislijnlaser gaat maar liefst 5 uur lang mee en kan opgeladen worden met de oplaadkabel die meegeleverd wordt. De afwijking van 0,3 mm per meter is minimaal en maakt jouw nauwkeurig genoeg om al jouw klussen netjes af te werken.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kruislijnlaser
Productnaam: MK 115-PG
Reikwijdte: 23 m
Accu: 5 uur
Afwijking: 0,3 mm/m
Laserdiode: 505-520 nm

Onze beoordeling

De compacte MAKA MK 115-PG is een kwalitatief sterke en handige kruislijnlaser. Dit instrument geeft je alles wat je nodig hebt en is nauwkeurig en duurzaam in gebruik.

Reikwijdte
5/5
Accu
5/5
Nauwkeurigheid
4.5/5
Totaal score
4.7/5

Beste Kruislijnlaser: Hobbyklusser

VONROC LL501DC
  •  
Hobbyklusser

De VONROC LL501DC is een compacte en handige kruislijnlaser voor de hobbyklusser. Dit komt vooral door het handige opklik-systeem van dit instrument. Je kunt hem namelijk bijna overal aan vast maken en hem dus op vele plekken inzetten. De reikwijdte van 10 meter is niet heel groot, maar genoeg voor werken in en rond het huis. De accu gaat ook dik 14 uur mee, dit is heel lang en geeft jou meer dan genoeg tijd om te werken. De afwijking van 0,8 mm per meter ga je nagenoeg niet merken bij je eindresultaat.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kruislijnlaser
Productnaam: LL501DC
Reikwijdte: 10 m
Accu: 14 uur
Afwijking: 0,8 mm/m
Laserdiode: 620-690 nm

Onze beoordeling

De hobbyklusser vindt alles wat hij nodig heeft in de VONROC LL501DC. Deze alleskunner is ruim inzetbaar en duurzaam. De afwijking is minimaal. Je kunt de reikwijdte van 10 m als een nadeel zien maar wij denken dat de hobbyklusser niet meer dan 10 m nodig heeft.

Reikwijdte
4/5
Accu
5/5
Nauwkeurigheid
4.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Kruislijnlaser: Semi-professional

Bosch GCL 2-15
  •  
Semi-Pro

De Bosch GCL 2-15 is een veelzijdige kruislijnlaser en past ideaal in het gereedschapsarsenaal van de semi-prof. Ook bij deze kruislijnlaser is de afwijking tot een minimaal van 0,3 mm per meter gebracht. De reikwijdte bedraagt echter maar 10 m, dit is genoeg voor de meeste klussen, maar kan soms net tekort komen. De accu duur hangt af van welke functies van het instrument je gebruikt. Zo heb je kruislijn-, punt- en lijnmodus. Dit maakt deze kruislijnlaser ruim inzetbaar en handig om te gebruiken. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kruislijnlaser
Productnaam: GCL 2-15
Reikwijdte: 10 m
Accu: 6-22 uur
Afwijking: 0,3 mm/m
Laserdiode: 630-650 nm

Onze beoordeling

De Bosch Proffesional GCL 2-15 bezet de spot voor de semi-prof. Dit vooral omdat deze uiterst nauwkeurig en ruim inzetbaar instrument aan veel belangrijke voorwaarden voor de semi-professional voldoet.

Reikwijdte
4/5
Accu
4.5/5
Nauwkeurigheid
5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Kruislijnlaser: Professional

DeWalt DW088K
  •  
Professional

De professional hoeft niet veel verder te zoeken dan de DeWalt DW088K. Deze uitstekende kruislijnlaser projecteert lasers met een reikwijdte van 15 m, deze reikwijdte is prima voor de meeste klussen van normaal tot groot formaat. De accu gaat 40 uur lang mee, dit is erg lang, je moet de batterijen wel vervangen als ze leeg zijn. De afwijking bedraagt slechts 0,3 mm per meter. Ook deze kruislijnlaser is handig vast te makken aan verschillende objecten.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kruislijnlaser
Productnaam: DW088K
Reikwijdte: 15 m
Accu: 40 uur
Afwijking: 0,3 mm/m
Laserdiode: /

Onze beoordeling

De DeWalt DW088K is een prima kruislijnlaser voor de prof. Hij biedt je alles wat je nodig hebt en gaat lang en effectief mee. Dit instrument combineert reikwijdte, duurzaamheid en nauwkeurigheid in een uitstekende manier.

Reikwijdte
5/5
Accu
5/5
Nauwkeurigheid
5/5
Totaal score
4.6/5

Beste Kruislijnlaser: Budget

TROTEC BD5A
  •  
Budget

Voor een goede kruislijnlaser en een aangename prijs moet je niet verder zoeken dan de TROTEC BD5A. Deze kruislijnlaser beschikt over een prima reikwijdte van 10 m, dit is geen verkeerd bereik voor deze prijs en is genoeg voor kleine tot middelgrote klussen. De afwijking is wel het grote nadeel dat bij deze prijs komt kijken, 1 mm per meter kan opvallen bij je eindresultaat. Houdt dit dan ook zeker in gedachte bij het aanschaffen van deze kruislijnlaser.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Kruislijnlaser
Productnaam: BD5A
Reikwijdte: 10 m
Accu: /
Afwijking: 1 mm/m
Laserdiode: /

Onze beoordeling

Prijs en kwaliteit komen mooi samen in de TROTEC BD5A. Dit instrument is prima voor zijn prijs ondanks het tekort aan nauwkeurigheid. Je zult er kleine tot middelgrote klussen prima mee kunnen voltooien.

Reikwijdte
4/5
Accu
0/5
Nauwkeurigheid
3/5
Totaal score
3/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp