Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Verticuteermachine – Top 5 in 2023

De Beste Verticuteermachine 2021

Als jij die buurman wilt zijn waar het gras altijd groener is, dan is de verticuteermachine absoluut voor jou. Met dit apparaat geef je je gazon net die extra behandeling waardoor het gras luchtiger wordt, en dus groeit het gezonder en groener. En wie wilt er nou niet een prachtig groen gazon?

Er is echter een groot aanbod in verticuteermachines. Wij hebben verschillende verticuteermachines onder de loep genomen en ze beoordeeld op vermogen, kwaliteit en prijs. Hieruit zijn vijf verticuteermachines duidelijk naar voren gekomen die we hebben gekozen voor ieder type klusser. Zo zie je in één oogopslag welke verticuteermachine het beste bij jou past.

Direct de beste verticuteermachine? Bekijk de top 5

Gardena
ES 500

Verticuleermachine
Alleskunner
 • 500 Watt
 • 30 cm
 • Compact en licht gewicht
 • Geen grote opvangbak
Onze keuze
4.5/5

BLACK+DECKER GD300-QS

Verticuleermachine
Compact
 • 600 Watt
 • 30 cm
 • Heel licht gewicht
 • Kleine wielen-> moeilijk bewegen
hobbyklusser
4/5

Makita
UV3200

Verticuleermachine
Nauwkeurig
 • 1200 Watt
 • 32 cm
 • Erg krachtig, grote opvangbak
 • Relatief zwaar door motor
Semi-pro
4.3/5

WOLF-GARTEN VA 378 E

Oscillerende Multitool
Alleskunner
 • 1800 Watt
 • 37 cm
 • Grote opvangbak
 • Zwaar door opvangbak
Professional
4.7/5

Powerplus POWXG7516

Verticuteermachine
Budget vriendelijk
 • 1800 Watt
 • 36 cm
 • Gunstig geprijsd
 • Luid, korte snoer
budget
4.5/5

De verticuteermachine: belangrijk om te weten

De vertictuurmachine is een essentieel stuk gereedschap voor iedereen die zijn tuin fatsoenlijk wilt onderhouden. Hij zorgt ervoor dat je bodem gezond blijft en dat netjes, groen gras op de beste manier kan floreren. Vooral in de lente, wanneer het gras weer de kans krijgt om mooi te groeien, is het belangrijk om gras een stapje in de goede richting te helpen. Om je gazon perfect te onderhouden heb je dus eigenlijk net wat meer nodig dan alleen een grasmaaier,  en raden wij je dus ten zeerste aan om één van deze vijf goede verticuteermachines in huis te halen en van de resultaten te genieten.

Onze selectie van de beste verticuteermachines

Er is een groot aanbod in verschillende verticuteermachines je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in vermogen, prijs en kwaliteit. Ook beschikken verticutreermachines over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke verticuteermachines aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat.

Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste verticuteermachines op de markt voor elk type klusser.

Beste Verticuteermachine: Onze keuze

Gardena ES 500
 •  
Onze keuze

Bovenaan onze lijst van de beste verticuteermachines vinden wij de Gardena ES 500. Deze veelzijdige machine is het beste te gebruiken op gazons met een oppervlakte rond de 600 vierkante meter. Dit komt omdat hij een werkbreedte van 30 cm heeft, wat niet erg veel is maar dus goed voor 600 vierkante meter. En omdat hij een motor heeft van 500 watt waarmee je aardig snel vooruit komt. Deze verticuteermachine is inklapbaar waardoor opslaan geen enkel probleem is en heeft de functie om getransporteerd te worden zonder te spitten. Hij weegt 9,4 KG.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Verticuteermachine
Productnaam: ES 500
Vermogen: 500 W
Stroomtoevoer: netstroom
Werkbreedte: 30 cm
Gewicht: 9,4 KG
Oppervlakte gazon: 600 vierkante meter

Onze beoordeling

De Gardena ES500 staat bekend om zijn goede vermogen en aangename gebruiksvriendelijkheid. Met de werkbreedte van 30 cm kun je aardig snel werken en dankzij het gewicht van 9,4 KG heb je niet het gevoel dat je een berg vooruit aan het duwen bent. Kortom, een heel complete machine met alles wat je nodig hebt.

Vermogen
4.5/5
Werkbreedte
5/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.5/5

Beste Veticuteermachine: Hobbyklusser

BLACK+DECKER GD300-QS
 •  
Hobbyklusser

Voor de hobbyklusser hebben wij de BLACK+DECKER GD300-QS. Deze compacte verticuteermachine maakt gebruik van een 600 W sterke motor waarmee hij snel kan werken. Daarbij beschikt hij over een werkbreedte van 30 cm en weegt hij slechts 7 KG. Dit maakt hem een zeer aangename machine om te gebruiken. Wij raden deze verticuteermachine aan voor mensen met kleine tot middelgrote tuinen aangezien deze verticuteermachine zijn eigenschappen daar het best voor hun recht komen. De opvangbak van 30 l is ook altijd heel handig voor het opruimen van het tuinafval.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Verticuteermachine
Productnaam: GD300-QS
Vermogen: 600 W
Stroomtoevoer: netstroom
Werkbreedte: 30 cm
Gewicht: 7 KG
Oppervlakte gazon: Klein tot middelgroot

Onze beoordeling

De BLACK+DECKER GD300-QS is een simpele maar toch zeer effectieve verticuteermachine. Dat is waarom we hem bij de hobbyklusser hebben gezet. Het vermogen van 600 W is prima en ook de werkbreedte en het gewicht voldoen aan de standaard.

Vermogen
4.5/5
Werkbreedte
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4/5

Beste Verticuteermachine: Semi-professional

Makita UV3200
 •  
Semi-Pro

De Makita UV3200 is een echte krachtpaster onder de beste verticuteermachines. Deze 1300 W sterke machine heeft 4 wielen voor extra mobiliteit en beschikt over een opvangbak van maar liefst 30 l. Daarbij kun je deze machine gebruiken op tuinen met een oppervlakte van 1200 vierkante meter, deze is dus bedoelt voor de grotere tuinen. Het gewicht is het enige nadeel van de machine, maar de voordelen zoals het grote vermogen en de grote opvangbak zijn hier ook de oorzaak van. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Verticuteermachine
Productnaam: UV3200
Vermogen: 1300 W
Stroomtoevoer: netstroom
Werkbreedte: 32 cm
Gewicht: 15 KG
Oppervlakte gazon: 1200 vierkante meter

Onze beoordeling

De semi-prof hoeft niet veel verder te kijken dan deze Makita UV3200. Dit is 1 van de meest stabiele verticuteermachines op de markt en daarbij krijg je ook nog een krachtige 1300 W motor. Ook de werkbreedte van 32 cm is zeker niet mis.

Vermogen
4.5/5
Werkbreedte
5/5
Gewicht
3.5/5
Totaal score
4.4/5

Beste Verticuteermachine: Professional

WOLF-GARTEN VA 378 E
 •  
Professional

Professionaliteit, dat is wat deze WOLF-GARTEN VA 378 E uitstraalt. Daarom staat hij ook op de spot voor de professional. Deze vertiucteermachine heeft een werkbreedte van 37 cm, dit is meer dan anderen en dat zorgt voor meer tijdsbesparing aangezien je meer in 1 x kunt doen. Verder beschikt deze machine over een motor met 1800 W en over een opvangbak van 50 l. Hij lijkt misschien een beetje op een grasmaaier, maar ook deze spit je grond goed om en haalt alles wat je er niet in wilt hebben uit. Wij raden aan om deze verticuteermachine te gebruiken bij middelgrote tot grote tuinen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Verticuteermachine
Productnaam: VA 378 E
Vermogen: 1800 W
Stroomtoevoer: netstroom
Werkbreedte: 37 cm
Gewicht: 18 KG
Oppervlakte gazon: Grote tuinen

Onze beoordeling

De professionele VA 378 E is een echte alleskunner. Je kunt er snel en effectief mee werken en daarnaast ervaar je ook nog heel wat comfort dankzij de grote wielen en de ruime opvangbak. Alleen het gewicht houdt deze machine tegen.

Vermogen
5/5
Werkbreedte
5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.7/5

Beste Verticuteermachine: Budget

Powerplus POWXG7516
 •  
Budget

Als laatste hebben wij een goedkope variant onder de beste verticuteermachines: de Powerplus POWG7516. Deze machine heeft een vermogen van 1800 W en een werkbreedte van 36 cm. Hij is verbazingwekkend goed voor deze prijs. De opvangbak van 45 l is altijd een handig pluspunt en je gebruikt deze machine het best voor tuinen met een oppervlakte rond de 500 vierkante meter. Dit omdat deze verticuteermachine een goed vermogen en een ruime werkbreedte heeft en dus in staat is om de wat grotere tuinen te kunnen tackelen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Verticuteermachine
Productnaam: POWXG7516
Vermogen: 1800 W
Stroomtoevoer: netstroom
Werkbreedte: 36 cm
Gewicht: /
Oppervlakte gazon: 500 vierkante meter

Onze beoordeling

De Powerplus POWXG7516 is heel eerlijk met je, je betaalt voor wat je krijgt. Deze machine is erg krachtig en biedt wat extra handige snufjes die kunnen helpen bij het klussen. Enkel het geluid en de korte snoer zouden stoorzenders kunnen zijn.

Vermogen
4.5/5
Werkbreedte
3.5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
3.7/5
Email
Print
Facebook
WhatsApp