Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Hakselaar – Top 5 in 2023

De Beste Hakselaar - Top 5 in 2023

Iedereen heeft graag zijn tuin netjes op orde, maar door de verschillende seizoenen en onderhoud krijg je vaak tuinafval zoals bladeren en takken. Dit kan zich in een rap tempo opstapelen en er is niet altijd tijd om alles met de hand op te ruimen. Hier komt de hakselaar goed van pas. Met deze machine kun je je tuin altijd netjes houden zonder rondzwervende takken of bladeren. En wie wilt dat nou niet?

Er is echter een behoorlijk aanbod in verschillende hakselaars. Om te helpen en je keuze te vergemakkelijken hebben we voor iedere type klusser een beoordeling  gemaakt van de beste hakselaar.  Zo kun je in één oogopslag bepalen welke hakselaar het beste bij jouw wensen past. 

Direct de beste hakselaar? Bekijk de top 5

Bosch AXT 25 TC

Hakselaar
Krachtpatser
 • 2500 W
 • 53 liter
 • Snelle materiaaldoorvoer
 • Niet in hoogte verstelbaar
Onze keuze
4.8/5

Bosch AXT Rapid 2200

Hakselaar
Goede prijs-kwaliteit
 • 2200 Watt
 • 12,5 Kg
 • Mobiel en krachtig
 • Gebrek aan opvangbak
hobbyklusser
4/5

Makita
UD2500

Hakselaar
Constante Toeren
 • 2500 W
 • 67 l
 • Heel ruime opvangbak
 • Erg luid in gebruik
Semi-pro
4.8/5

Lumag
HC15H-NL

Hakselaar
Alleskunner
 • 12 pk
 • 120 mm
 • Immens krachtige motor
 • Geen opvangbak
Professional
4.7/5

Powerplus POWEG5011

Hakselaar
Budget vriendelijk
 • 2200 W
 • 50 l
 • Gunstig geprijsd
 • Niet heel stevig design
budget
3.5/5

De hakselaar: belangrijk om te weten

De hakselaar is een geweldig handige machine in alle soorten tuinwerken. Je kan er grote stukken hout die je bijvoorbeeld met een heggenschaar hebt gesnoeid in een mum van tijd mee opruimen. Hakselaars zijn daarbij nog relatief goedkoop en kunnen dus voor een prima prijsje je hele werktempo omgooien. Wij raden vooral een hakselaar aan voor mensen die een grote tuin hebben en daar graag in bezig zijn, of voor tuiniers die hun arsenaal graag willen upgraden.

Onze selectie van de beste hakselaar

Bij het kiezen van je nieuwe hakselaar is het van belang je goed te informeren over welke aan jouw wensen voldoet voor je tot aankoop overgaat. Er is een grote verscheidenheid in vermogen, prijs en kwaliteit. Wij hebben vast de broodnodige uren research gedaan naar allerlei hakselaars op de markt en een selectie gemaakt van de beste hakselaar voor elk type klusser. 

Beste Hakselaar: Onze keuze

Bosch AXT 25 TC
 •  
Onze keuze

De Bosch AXT 25 TC is een van de beste hakselaars op de markt. Deze machine maakt gebruik van een 2500 W motor om takken van maximum 45 mm in korte tijd te versnipperen. Vervolgens komen die versnipperde stukken hout of bladeren in een grote opvangbak van 53 l terecht, deze is groot genoeg om bijna heel de klus mee te gaan zonder geleegd te worden. De trechter waarin je het tuinafval stopt heeft de mogelijkheid om losgemaakt te worden. Hierdoor kun je de Bosch AXT 25 TC makkelijker opslaan. Het snijwerk is perfect afgedekt waardoor je je geen zorgen moet maken over onveilige voorgevallen. Het enige nadeel van deze machine is dat hij niet in hoogte verstelbaar is.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Hakselaar
Productnaam: AXT 25 TC
Vermogen: 2500 W
Capaciteit: 230 kg/h
Opvangbak: 53 l
Maximale dikte takken: 45 mm
Gewicht: 34 KG

Onze beoordeling

De Bosch AXT 25 TC is misschien wel de meest complete hakselaar op de markt. Je kunt er alles mee doen en hij werkt snel en effectief. Dankzij zijn goede kracht en aangename opslagruimte/ snelheid kunnen we zeker zijn van deze machine op de Onze Keuze spot.

Vermogen
4.5/5
Opslagbak
4.5/5
Gewicht
3.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Hakselaar: Hobbyklusser

Bosch AXT Rapid 2200
 •  
Hobbyklusser

Voor de hobbyklusser hebben wij de Bosch AXT Rapid 2200 geselecteerd. Deze kleine machine werkt aan een zeer snel tempo en kan jou helpen om in een mum van tijd je hele tuin schoon te krijgen. Het compacte model en het lichte gewicht van 12,5 KG zorgen ervoor dat deze hakselaar erg mobiel is. Dit komt ook omdat er een opvangbak ontbreekt, dit zien wij echter als een nadeel omdat je dan zelf met creatieve opvangbakken moet werken. Deze hakselaar werkt op netstroom, dit is geen nadeel maar het zorgt er wel voor dat u hoogstwaarschijnlijk een verlengsnoer nodig gaat hebben om deze machine te laten draaien. De maximale tak-dikte van 40 mm is nog aardig breed.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Hakselaar
Productnaam: AXT Rapid 2200
Vermogen: 2200 W
Capaciteit: 90 kg/h
Opvangbak: /
Maximale dikte takken: 40 mm
Gewicht: 12,5 KG

Onze beoordeling

De Bosch ART Rapid 2200 is een ideale hakselaar voor de hobbyklusser. Wij denken dat deze compacte maar snelle machine hand in hand gaat met de wensen van de hobbyklusser. Niet te veel kracht of capaciteit, maar een makkelijke machine met een multifunctioneel bereik.

Vermogen
4/5
Opvangbak
0/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4/5

Beste Hakselaar: Semi-professional

Makita UD2500
 •  
Semi-Pro

De semi-professional hoeft niet veel verder te zoeken dan de Makita UD2500. Met deze grote hakselaar kun je takken van maximum 45 mm in kleine stukken snijden. Dat komt mede door het vermogen van 2500 watt maar ook door de meerdere messen in de machine. De opvangbak kan maar liefst 67 liter aan tuinafval opslaan. Dit is ontzettend veel en kan zelfs bij grote klussen genoeg zijn om maar een enkele keer geleegd te worden. Het gewicht van 27,6 KG kan als een nadeel gezien worden, maar wij denken dat je met zo een grote machine niet veel anders moet verwachten. Deze machine is echter wel aan de luide kant.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Hakselaar
Productnaam: UD2500
Vermogen: 2500 W
Opvangbak: 67 l
Maximale dikte takken: 45 mm
Gewicht: 27,6 KG

Onze beoordeling

De Makita UD2500 is een echte krachtpatser. Met een vermogen van 2500 watt gecombineerd met een opvangbak van 67 liter kun je hele grote klussen klaren. Het enige nadeel van deze machine is het geluid dat het produceert.

Vermogen
4.5/5
Opvangbak
5/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.5/5

Beste Hakselaar: Professional

Lumag HC15H-NL
 •  
Professional

De Lumag HC15H-NL is wel degelijk bedoelt voor de echte professionals onder ons. Deze gigantische hakselaar beschikt over een benzinemotor van 12 pk waarmee je zorgeloos takken van maar liefst 120 mm breed kunt versnipperen. Daarbij zorgt de hydraulische toevoer ervoor dat de takken aan een geregeld tempo worden ingevoerd en daarmee worden verstoppingen dus voorkomen. Het is mogelijk om deze 290 KG zware hakselaar aan je voertuig te bevestigen om hem zo te vervoeren. Wij raden deze machine vooral aan voor mensen die van tuinieren hun vak hebben gemaakt, dit kan een uitstekende aanwinst zijn voor hun arsenaal en een goede investering om uit te breiden.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Hakselaar
Productnaam: HC15H-NL
Vermogen: 12 pk
Opvangbak: /
Maximale dikte takken: 120 mm
Gewicht: 290 KG

Onze beoordeling

Deze Lumag HC15H-NL is eigenlijk een andere soort klasse hakselaar. Toch vonden we het een goed idee om hem in deze lijst te zetten zodat ook professionals een buitengewone optie hebben. De voordelen van deze machine spreken voor zich: je kunt hier zowat alles mee doen en dan ook nog aan een ontzettend snel tempo.

Vermogen
5/5
Opvangbak
3.5/5
Gewicht
1/5
Totaal score
4.8/5

Beste Hakselaar: Budget

Powerplus POWEG5011
 •  
Budget

De Powerplus POWEG5011 is een hakselaar die het beste haalt uit een lage prijs. Dat kun je meteen zien aan het vermogen, deze is namelijk 2400 W. Dat is erg goed voor een hakselaar van deze prijs. Verder is de opvangbak van 50 l lekker ruim en hoef je je dus niet snel zorgen te maken over legen. De maximale dikte van de takken ligt rond de 40 mm, dit is opnieuw zeker niet slecht en ligt dicht bij andere machines van veel hogere prijs. Het grote voordeel van deze hakselaar is het gewicht van 11 kg, dit brengt namelijk heel wat mobiliteit met zich mee. Dit komt omdat de materialen waaruit deze machine zijn gemaakt niet heel zwaar zijn.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Hakselaar
Productnaam: POWEG5011
Vermogen: 2400 W
Opvangbak: 50 L
Maximale dikte takken: 40 mm
Gewicht: 11 KG

Onze beoordeling

Een degelijke prijs-kwaliteit verhouding neemt vorm in de Powerplus POWEG5011. Deze sterke machine geniet van een grote opvangbak en een goede motor. Deze machine is dus zeker goed en kost ook nog een heel stuk minder.

Vermogen
4/5
Opvangbak
4/5
Gewicht
5/5
Totaal score
3.7/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp