Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Werkbank – Top 5 van 2023

Beste Werkbank - Top 5 in 2023

Bij elke soort klus is een stabiele ondergrond hebben essentieel voor goede resultaten. Daarom is het belangrijk dat zowel de professional als de amateur een workmate in de werkplek heeft. Een workmate is een uitvouwbare werkbank die gemakkelijk te vervoeren is. De workmate kun je voor veel klussen gebruiken, en is bijvoorbeeld erg handig om dingen vast te klemmen om vervolgens nauwkeurig te zagen, lijmen of bewerken.

Een goede werkbank vinden is niet makkelijk. Waar kijk je naar? Wat is belangrijk? Waar vind je een goede werkbank?
Al deze vragen en meer beantwoorden wij met deze pagina speciaal gemaakt zodat je zonder te veel moeite de beste workmate voor jouw behoeftes kan vinden.

Direct naar de Beste Werkbank?

De werkbank: belangrijk om te weten

Een werkbank is het centrum van je werkplek. Je gebruikt hem vooral om dingen op maat te zagen en voorwerpen te bewerken. Het kan eventueel ook als bureau of planplek gebruikt worden. Een werkbank is dus erg multifunctioneel en handig voor elk type klusser. Hieronder vatten wij even wat belangrijke punten samen waarop je moet laten bij de aankoop van een werkbank.

Onze selectie van de beste werkbanken

Op dit moment wil je waarschijnlijk wat meer research doen om er achter te komen welke workmate de beste is voor jouw specifieke wensen. 
Om je in dit proces te helpen hebben wij al het broodnodige onderzoek voor je gedaan en werkbanken beoordeeld. Hieruit zijn vijf werkbanken duidelijk naar voren gekomen, die we onderverdeeld hebben voor klussers variërend van hobby-klusser tot de professional. 

Beste Werkbank: Onze keuze

BLACK+DECKER WM301
  •  
Onze keuze

De complete BLACK+DECKER WM301 is onze keuze in deze top vijf van beste werkbanken. Deze 7 Kg zware werkbank is erg makkelijk om te vervoeren. De WM301 is ontworpen om makkelijk in te klappen en aangenaam compact wanneer hij is ingevouwen is. Daarbij heb je een draagkracht van 160 KG, waarmee meeste klussers al hun projecten op kunnen uitvoeren zonder de werkbank te beschadigen. De constructie is gemaakt uit stevig metaal, dit maakt dat de WM301 erg duurzaam is zolang je er goed mee om gaat. De rubberen poten zorgen ervoor dat je niet wegslipt wanneer je met een klus bezig bent.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Werkbank
Productnaam: WM301
Materiaal: Metaal
Werkhoogte: 760 mm
Lengte klemplank: 610 mm 
Max. Draagkracht: 160 KG 
Gewicht: 7 KG

Onze beoordeling

De veelzijdige BLACK+DECKER WM301 is een prima werkbank voor bijna elke klusser. Hij is makkelijk vervoerbaar en als hij stationair is kun je hem perfect gebruiken voor zowel lichte als zware klussen.

Draagkracht
4/5
Comfort
5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Werkbank: Hobbyklusser

VONROC WB501XX
  •  
Hobbyklusser

De hobbyklusser hoeft niet veel verder te zoeken dan handige VONROC WB501XX. Deze uit bamboe en staal gemaakte werkbank draagt maximum 150KG op zijn werkblad. Dit is genoeg voor de hobbyklusser, zelfs als hij wat zwaardere klussen gaat proberen. Onderaan bij de poten heb je een handige opbergplek voor schroevendraaiers en andere instrumenten. Het gewicht van 4,8 KG is een groot pluspunt bij het vervoeren van de WB501XX.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Werkbank
Productnaam: WB501XX
Materiaal: Staal
Werkhoogte: 775 mm
Lengte klemplank: 630 mm 
Max. Draagkracht: 150 KG 
Gewicht: 4,8 KG

Onze beoordeling

De VONROC WB501XX is een prima voor de hobbyklusser. Deze werkbank heeft zowel comfort als kracht en combineert die twee aspecten op een mooie manier waarop de hobbyklusser het beste profiteert.

Draakracht
4/5
Comfort
4/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Werkbank: Semi-professional

KREATOR KRT672002
  •  
Semi-Pro

De KREATOR KRT672002 pakt de spot voor de Semi-prof op onze top vijf beste werkbanken. Deze zware werkbank weegt 13,5 KG. Dit maakt hem niet heel aangenaam om te vervoeren. Daarom raden we aan om deze KRT672002 vooral stationair te gebruiken. Het grote voordeel van deze werkbank is dat de werkhoogte op 6 verschillende standen instelbaar. Deze hoogtes verschillen tussen de 21 en 77 cm. Ook de breedte van de werkplank is instelbaar, dit tussen 33 en 47,5 cm. De draagkracht is een ander nadeel, deze bedraagt namelijk enkel 100KG. Dit is vaak wel genoeg maar deze werkbank schiet wel tekort bij de echt zware klussen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Werkbank
Productnaam: KRT672002
Materiaal: Staal
Werkhoogte: 6 mogelijkheden tussen 21 en 77cm
Lengte klemplank: Tussen 30 en 47,5 cm
Max. Draagkracht: 100 KG 
Gewicht: 13,52 KG

Onze beoordeling

De KREATOR KRT672002 is grote aanwinst voor de juiste persoon. Wij hebben deze werkbank bij de semi-prof gezet omdat we geloven dat hier de extra voordelen meer gaan wegen dan enkel het gewicht van de werkbank. Als de KRT672002 ergens stationair kan staan, dan ga je veel plezier hebben van deze uitstekende werkbank.

Draagkracht
3/5
Comfort
5/5
Gewicht
3/5
Totaal score
3.5/5

Beste Werkbank: Professional

BLACK+DECKER WM1000-XJ
  •  
Professional

De uiterst stevige BLACK+DECKER WM100-XJ is de ideale werkbank voor de professional. Dit model kan maar liefst 250KG dragen zonder daar schade van op te lopen. Dit maakt hem dus de beste optie voor de prof, die wel vaker met grote projecten en zware voorwerpen kan werken. Verder is de werkhoogte van 80 cm prima voor de meeste mensen. Deze werkbank weegt 8 KG, dit maakt hem prima om te vervoeren en ergens anders op te zetten. De rubberen zolen onder de poten zorgen ervoor dat de werkbank niet slipt terwijl je bezig bent aan een zware klus.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Werkbank
Productnaam: WM1000-XJ
Materiaal: Staal
Werkhoogte: 80 cm
Lengte klemplank: 607mm
Max. Draagkracht: 250KG
Gewicht: 8 KG

Onze beoordeling

De WM1000-XJ van BLACK+DECKER is de beste werkbank voor de professional. Dit model heeft alles wat de prof nodig heeft en brengt dat heel mooi samen. Hij is geschikt voor zowel zware als lichte klussen en is makkelijk te transporteren.

Draagkracht
5/5
Comfort
5/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.5/5

Beste Werkbank: Budget

Hofftech werkbank
  •  
Budget

De werkbank van Hofftech vindt een mooie balans tussen prijs en kwaliteit. Deze 6 KG zware werkbank draagt een maximum van 100 KG op zijn werkblad. Dit is genoeg voor een amateur, maar zeker niet genoeg voor een professionele klusser. Je kunt hem makkelijk vervoeren en in-en uitklappen zonder problemen. Zowel stationair als opgevouwen neemt deze werkbank niet heel veel ruimte in, wat ideaal is voor mensen met kleinere werkplaatsen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Werkbank
Productnaam: Hofftech Werkbank
Materiaal: Metaal
Werkhoogte: /
Lengte klemplank: /
Max. Draagkracht: 100KG
Gewicht: 6 KG

Onze beoordeling

De Hofftech werkbank is een prima werkbank. De draagkracht van 100 Kg is genoeg voor de prijs en het gewicht van 6 KG maakt hem gemakkelijk om te vervoeren en op te vouwen.

Draagkracht
3/5
Comfort
4/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
3.5/5

Bekijk ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp