Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Tuinslang – Top 5 in 2023

Beste Tuinslang: Top 5 in 2023

Een tuinslang is natuurlijk altijd handig om te hebben. Het is misschien vanzelfsprekend om een tuinslang in huis te hebben maar veel mensen zijn niet in het bezit van een fatsoenlijke tuinslang. Bloemen en planten water geven is met een tuinslang super makkelijk. En wie vindt het nou niet fijn om snel zijn tuin te kunnen hydrateren?

Wij hebben de nodige research alvast voor je gedaan. En om je keuze te vergemakkelijken hebben we voor ieder type klusser een beoordeling  gemaakt van de beste tuinslang.
Zo kun je in één oogopslag bepalen welke tuinslang het beste bij jouw wensen past. 

Direct de beste tuinslang? Bekijk de top 5

Gardena
Liano

Tuinslang
Duurzaamheid
 • 15 m
 • 2 KG
 • Stevig en flexibel materiaal
 • Kan snel scheuren
Onze keuze
4.5/5

Bone
Vista

Tuinslang
Alleskunner
 • 30 m
 • 0,3 KG
 • Erg licht gewicht
 • Makkelijk kapot te maken
hobbyklusser
4/5

In
Round

Tuinslang
Krachtig
 • 30 m
 • 3 Kg
 • Grote diameter, lange lengte
 • Relatief zware slang
Semi-pro
4.3/5

G-Flex Tuinslang

Tuinslang
Alleskunner
 • 30 m
 • 2, 6 KG
 • Erg brede diameter
 • Aan de zware kant
Professional
4.7/5

Tilvex
Patent

Tuinlsang
Budget vriendelijk
 • 22 m
 • 1,1 KG
 • Gunstig geprijsd
 • Snel te scheuren
budget
4.5/5

De tuinslang: belangrijk om te weten

Een tuinslang gebruik je om water van een kraan naar verschillende plekken te vervoeren. Natuurlijk is dit vrij vanzelfsprekend en kun je denken dat je daarvoor ook een emmer of een gieter kunt gebruiken. Een tuinslang is echter een groot gemak in de tuin bij het water geven aan planten of het opvullen van een zwembad. En zoals elke klusser weet: gemak is altijd een groot pluspunt.

Wij vatten hieronder enkele punten samen die nuttig zijn bij het aankopen van een nieuwe tuinslang.

Onze selectie van de beste tuinslangen

Er is een groot aanbod in verschillende tuinslangen, je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in lengte, prijs en kwaliteit. Ook beschikken tuinslangen over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke tuinslang aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat.

Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste tuinslangen op de markt voor elk type klusser.

Beste Tuinslang: Onze keuze

Gardena Textielslang Liano
 •  
Onze keuze

We beginnen met de Gardena Textielslang Liano. Deze tuinslang heeft een lengte van 15 m en een gewicht van 2 KG. Dit zorgt ervoor dat zowel mensen met kleine tuinen als middelgrote tuinen deze slang kunnen gebruiken en makkelijk op slaan. Het textiel zorgt ervoor dat hij aangenaam flexibel is maar zorgt er ook voor dat hij moeilijk in de knoop raakt. Het enige nadeel van dit materiaal is dat scherpe objecten het makkelijk kunnen openscheuren.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Lengte: 15 m
Materiaal: Textiel
Gewicht: 2 KG
Diameter slang: 1 cm

Onze beoordeling

Deze Gardena Liano is een zeer gemakkelijke en handige tuinslang. Hij heeft een aangename lengte en wat slimme accessoires. Het materiaal is duurzaam en flexibel. De diameter is normaal voor tuinslangen en zal dus een normale toevoer geven.

Lengte
4.5/5
Materiaal
5/5
Gewicht
4/5
Totaal score
4.5/5

Beste Tuinslang: Hobbyklusser

Bone Vista tuinslang
 •  
Hobbyklusser

Voor de hobbyklusser hebben wij de Bone Vista tuinslang. Deze slang is 30 m lang en heeft een diameter van 1,3 cm. Dit betekent dat deze Bone Vista vooral geschikt is voor grote tuinen, aangezien je geen 30 meter nodig gaat hebben in kleine tuinen of balkons. Het materiaal is polyester, dit maakt de slang super licht (0,3 KG) maar zorgt er ook voor dat scherpe objecten meteen fataal zullen zijn. Bij deze tuinslang wordt een kop geleverd met 7 verschillende standen zodat je hem op alle manieren kunt gebruiken. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Lengte: 30 m
Materiaal: Polyester
Gewicht: 0,3 KG
Diameter slang: 1,3 cm

Onze beoordeling

Deze Bone Vista is een lange tuinslang met een mooi accessoire in het kopstuk. Hiermee kun je alles van planten water geven tot auto’s wassen. Let alleen op voor scherpe objecten. Het lichte gewicht is ook zeker een pluspunt.

Lengte
4.5/5
Materiaal
3.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4/5

Beste Tuinslang: Semi-professional

In Round tuinslang
 •  
Semi-Pro

De In Round tuinslang is gemaakt uit polyester, dit zorgt ervoor dat je hem makkelijk kunt opslaan en dat hij erg flexibel is. In tegenstelling tot onze vorige keuze bij de Hobbyklusser is deze tuinslang een stuk minder kwetsbaar en zal hij niet zo makkelijk scheuren. De meegeleverde sproeikop biedt veel opties voor verschillende standen bij verschillende klussen. De lengte van deze slang bedraagt 30 m, opnieuw voor de grotere tuinen dus. Het gewicht is echter wat aan de zware kant, deze slang weegt namelijk 3 KG.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Lengte: 30 m
Materiaal: Polyester
Gewicht: 3 KG
Diameter slang: 2,75 cm

Onze beoordeling

De semi-prof hoeft niet veel verder te kijken dan deze In Round. De grote diameter zorgt voor een snelle toevoer van veel water waarmee je krachtig kunt spuiten en dus snel kun werken. De lengte is meer bedoeld voor grote tuinen.

Lengte
4.5/5
Materiaal
5/5
Gewicht
3.5/5
Totaal score
4.4/5

Beste Tuinslang: Professional

G-Flex tuinslang
 •  
Professional

De professional zal meer dan tevreden zijn met deze G-Flex tuinslang. Dit is een van de beste tuinslangen op de markt dankzij zijn het sterke materiaal dat moeilijk in de knoop raakt en zijn sproeikop met 8 standen. Daarbij krijg je een handig ophang stuk en een zak waarin je hem in zijn geheel kunt bewaren. De diameter van deze slang is 3 cm, hiermee weet je zeker dat je constant een grote waterstroom krijgt. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Lengte: 30 m
Materiaal: Polyester
Gewicht: 2,6 KG
Diameter slang: 3 cm

Onze beoordeling

30 meter lang en een diameter van 3 cm, dat is wat deze tuin slang van G-Flex zo goed maakt. Daarbij krijg je ook een aantal handige accessoires en een stevige slang die niet snel kreukt. Kortom, een stevige tuinslang met een lange levensduur en krachtige watertoevoer.

Lengte
5/5
Materiaal
5/5
Gewicht
3/5
Totaal score
4.7/5

Beste Tuinslang: Budget

Tilvex Patent
 •  
Budget

En dan komen we aan bij de gulden middenweg tussen kwaliteit en prijs, de Tilvex Patent. Deze 22 meter lange slang is gemaakt uit elastomeer, wat hem erg flexibel maar ook erg kwetsbaar maakt. Daarbij krijg je wel een handige sproeikop waarmee je makkelijk de toevoer kunt reguleren. Het gewicht is een aangename 1,1 KG. De diameter is wel erg nauw (1 cm) en dat betekent dus dat er niet veel water uit de slang zal lopen. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Lengte: 22 m
Materiaal: Elastomeer
Gewicht: 1,1 KG
Diameter slang: 1 cm

Onze beoordeling

De Tilvex Patent slaagt erin om een goede prijs met prima kwaliteit te combineren. Dat is tenslotte de bedoeling van een budget product. Hij heeft een goede lengte en fijn gewicht en het materiaal is duurzaam zolang je er voorzichtig genoeg mee bent.

Lengte
4.5/5
Materiaal
3.5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
3.7/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp