Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Haakse Slijper – Top 5

Beste Haakse Slijper - Top 5

Bij het kiezen van een haakse slijper voor projecten, zullen klussers doorgaans hun keuze maken op basis van de schijfmaat of motor. Er zijn echter nog andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden, waaronder een pneumatische of elektrische stroombron, het toerental en de afmeting van de as. Deze factoren hebben wij meegenomen in onze beoordeling van onze top vijf beste haakse slijpers. Deze hebben we met nauwkeurigheid geselecteerd op basis van prestaties, duurzaamheid en kwaliteit. Zo kun je in één oogopslag bepalen welke slijptol het beste bij jouw wensen past. 

Direct naar de Beste Haakse Slijper?

De haakse slijper: belangrijk om te weten

Haakse slijpers zijn een veelzijdig elektrisch gereedschap, in principe een handbediende slijpmachine, die wordt gebruikt voor het polijsten en snijden met een schuurschijf (ook wel een snijwiel genoemd). De schijven zijn onderling uitwisselbaar met een sleutel of een “snelwisselsysteem”, afhankelijk van het specifieke gereedschap.

Onze selectie van de beste haakse slijpers

Er is een groot aanbod in verschillende haakse slijpers, je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in vermogen, prijs en kwaliteit. Ook beschikken haakse slijpers over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke slijptol aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat.

De volgende haakse slijpers gebruiken de nieuwste innovatieve componenten om aan je behoeften te voldoen en ervoor te zorgen dat je je beste werk kan leveren. Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste haakse slijpers op de markt voor elk type klusser. 

Beste Haakse Slijper: Onze keuze

Makita DGA504RFJ
  •  
Onze keuze

Onze keuze voor de beste haakse slijper valt op de Makita DGA504RFJ. Deze krachtige slijptol is uitgerust met een 3 Ampère accu die 8500 toeren per minuut produceert. De comfortabele sofgrip zorgt voor een aangenaam gebruik maar ook voor het opvangen van vibraties. Door middel van de efficiënte koolborstelloze motor kan deze slijptol nagenoeg dezelfde prestaties leveren als de netsnoer variant. Daarnaast regelt de “Automatic Speed Control” een continue toerental tijdens het slijpen. Deze Makita DGA504RFJ komt in een handige koffer met al een aantal accessoires. De diameter van de slijpschijf kan tot aan 125mm, in praktijk ruim voldoende voor de meeste slijpklussen. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Haakse slijper
Productnaam: DGA504RFJ
Vermogen: 18V
Stroomtoevoer: Accu
Accucapaciteit: 3 Ah
Diameter zaagblad: 125 mm
Toerental: 8500 rpm
Gewicht: 2,3 kg (zonder accu)

Onze beoordeling

De Makita DGA504RFJ is een behoorlijk complete machine. Deze slijptol scoort hoog in onze top 5 van beste haakse slijper door zijn koolborstelloze motor, de 3 Ah accu en een maximum toeren van 8500 rpm.  Comfortabel in gebruik en krachtig genoeg voor de meeste slijpklussen.

Vermogen
5/5
Toeren
5/5
Gewicht
3.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Haakse Slijper: Hobbyklusser

Makita GA5030
  •  
Hobbyklusser

De Makita GA5030 is in feite de netsnoer variant van de Makita DGA504RFj. We hebben deze geselecteerd voor de hobbyklusser, aangezien deze vaak klussen in en rond het huis doen, en dan minder gebaat zijn bij een slijptol op accu. Tevens scheelt dat in de aankoopprijs. Desalniettemin gaat deze sterke machine met groot gemak door onder andere metaal en hout heen. De 720 Watt motor drijft de slijpschijf aan om tot een maximum van 11.000 toeren per minuut te komen. De snoer lengte van 2,5 meter is ook zeker lang genoeg om nog een gevoel van bewegingsvrijheid te hebben. Daarnaast is deze slijptol lichter van gewicht door de afwezigheid van een accu.  

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Haakse slijper
Productnaam: GA5030
Vermogen: 720 watt
Stroomtoevoer: Netstroom
Diameter zaagblad: 125 mm
Toerental: 11000 rpm
Snoerlengte: 2,5
Gewicht: 2,7 Kg

Onze beoordeling

De Makita GA 5030 is een geweldige op netsnoer draaiende haakse slijper voor de doe-het-zelver. De vriendelijke prijs doet zeker niet tekort aan de prestaties. Deze 720 watt sterke machine is krachtig genoeg voor de meeste slijpklussen in en rondom huis. Het aangename gewicht en de softgrip dragen bij een comfortabele werkervaring.

Vermogen
4.5/5
Toeren
5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4/5

Beste Haakse Slijper: Semi-professional

Metabo W18Ltx 125
  •  
Semi-Pro

De Metabo W18Ltx 125 is de beste haakse slijper voor de semi-professional. Deze complete machine biedt een aangename werkervaring dankzij zijn softgrip en het lichte gewicht van 2,4 Kg. Daarbij is deze 18 Volt machine erg krachtig en kan hij uitgerust worden met een duurzame 4 Ampère accu, die niet standaard erbij geleverd wordt. Deze robuuste Metabo is voorzien van allerlei praktische extra’s, zoals een draaibaar accupack om op moeilijke plekken te kunnen slijpen, een elektronische softstart en een thermische overbelastingsbeveiliging. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Haakse slijper
Productnaam: W18Ltx 125
Vermogen: 18V
Stroomtoevoer: Accu
Accucapaciteit:4 Ah
Diameter zaagblad: 125 mm
Toerental: 8000 rpm
Gewicht: 2,4 Kg

Onze beoordeling

De Metabo W18Ltx 125 biedt alles wat je zoekt in een haakse slijper. Hij is krachtig, flexibel en aangenaam. Het robuuste ontwerp kan zeker tegen een stootje bij zwaardere klussen, en Metabo geeft net een beetje extra met een aantal functies zoals air cooling en een draaibaar accupack.

Vermogen
4/5
Toeren
4.7/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Haakse Slijper: Professional

DeWalt DCG405NT-XJ
  •  
Professional

De krachtige DeWalt DCG405NT-XJ is bij uitstek de beste haakse slijper voor de professional, maar natuurlijk ook voor diegene die net wat meer uit hun gereedschap willen halen. Deze slijptol maakt gebruik van een 5 Ah accu om langdurig aan zware klussen te kunnen werken. Deze machine is uitgerust met een 18V koolborstelloze motor die het 125 mm zaagblad aandrijft tot een maximum van 9000 rondes per minuut. De elektronische koppeling en motorrem beschermen de gebruiker tegen terugslag en vastslaande schijven. Deze slijptol wordt in een stevige Tstak koffer geleverd, maar je dient wel nog de accu en oplader apart aan te schaffen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Haakse slijper
Productnaam: DCG405NT-XJ
Vermogen: 18V
Stroomtoevoer: Accu
Accucapaciteit: 5 Ah
Diameter zaagblad: 125 mm
Toerental: 9000 tpm
Gewicht: 2,5 Kg

Onze beoordeling

De professional hoeft niet verder te zoeken dan de DeWalt DCG405NT-XJ. Deze koolborstelloze haakse slijper levert betere prestaties, een lange levensduur en weinig onderhoud. Het is een krachtige machine met een motor van 18V en duurzame accu van 5 Ah. Combineer die twee aspecten met zijn andere hanige snufjes en je krijgt een heel complete en aangename machine.

Vermogen
4.5/5
Toeren
4.5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.7/5

Beste Haakse Slijper: Budget

Powerplus POWSET2
  •  
Budget

De Powerplus POWSET2 is onze keuze voor de beste haakse slijper als je met een beperkt budget zoekt. Deze machine geeft je verbazingwekkend veel kracht voor een goede prijs. Een motor met 900 watt die een maximum toeren van 12000 maakt is zeker niet mis voor deze prijs. Deze machine heeft twee nadelen: hij heeft een kortere levensduur en het zware gewicht van 5 Kg gaat hem minder aangenaam in gebruik maken.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Haakse slijper
Productnaam: POWSET2
Vermogen: 900 watt
Stroomtoevoer: Netstroom
Diameter zaagblad: 125 mm
Toerental: 1200 tpm
Snoerlengte: 2 m
Gewicht: 5 Kg

Onze beoordeling

De Powerplus POWSET 2 is een gulden middenweg tussen prijs en kwaliteit. Je kunt deze haakse slijper het beste beschrijven als een krachtige machine maar die helaas niet al te lang meegaat. Dit leiden wij af van de feiten en de cijfers. Ondanks zijn zware gewicht en levensduur is het zeker een goede machine voor iemand die er niet te veel geld aan kwijt wilt.

Vermogen
5/5
Toeren
5/5
Gewicht
3/5
Totaal score
4/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp