Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Soldeerbout – Top 5 in 2023

Beste Soldeerbout - Top 5 in 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe klopboormachine? Dan zal je ontdekken dat er een groot aanbod is in verschillende klopboren. Om je keuze te vergemakkelijken hebben we voor iedere type klusser een beoordeling  gemaakt van de beste klopboormachine.  Zo kun je in één oogopslag bepalen welke klopboormachine het beste bij jouw wensen past. 

Direct naar de Beste Soldeerbout?

De soldeerbout: belangrijk om te weten

Een soldeerbout is een stuk gereedschap dat je gebruikt om verschillende stukken metaal of staal aan elkaar te verbinden. Maar het kan ook gebruikt worden bij elektronica om bijvoorbeeld kabels te verbinden of vast te maken. De metalen punt wordt door middel van het “joule-effect” verhit tot 450 graden Celcius, zodanig dat soldeertin gesmolten kan worden en vloeibaar wordt. Vervolgens pas je de gesmolten soldeertin toe aan de te verbinden materialen. Zodra dit stolt geeft het meestal niet het meest nette resultaat, maar zorgt wel voor een stevige constructie. De soldeerbout is niet ontzettend moeilijk om te gebruiken, maar brengt wel gevaren met zich mee en dient dus met precisie en alertheid gebruikt te worden.

Onze selectie van de beste soldeerbouten

Soldeerbouten kun je terugvinden in alle soorten en maten. Sommige zijn van slechte kwaliteit en gaan niet lang mee of zijn zelfs gevaarlijk. Je moet dus op veel dingen letten bij de aankoop van een soldeerbout. Wij hebben deze pagina gemaakt om jou zoveel mogelijk te helpen in je zoektocht naar een veilige, effectieve en aangename soldeerbout. 
De soldeerbouten die aan deze criteria voldoen hebben we ook beoordeeld 
op basis van de beste prestaties, prijs, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Hieruit zijn vijf soldeerbouten duidelijk naar voren gekomen, die we onderverdeeld hebben voor klussers variërend van hobby-klusser tot de professional. 

Beste Soldeerbout: Onze keuze

Weller SI120
  •  
Onze keuze

Onze keuze voor de beste soldeerbout gaat naar de Weller SI120. Dit handige apparaat warmt op tot 460 graden Celsius. Er wordt echter geen soldeerstation meegeleverd. Met een vermogen van 120W warmt deze soldeerbout snel op waardoor je snel aan de slag kan. Met een gewicht van 0.9 KG kun je makkelijk werken en daarbij ook nog precies zijn.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Soldeerbout
Productnaam: SI120
Vermogen: 120 watt
Voltage: 230 V
Temperatuur: 460 graden
Gewicht: 0.9 KG
Stift: 12,5 mm

Onze beoordeling

Deze Weller SI120 is een van de meest complete soldeerbouten op de markt. Je kunt er snel en precies mee werken zonder daarbij obstakels te ervaren dankzij het handige design. Wij raden wel aan om een soldeerstation hierbij aan te schaffen.

Vermogen
4.5/5
Temperatuur
4.5/5
Gebruiksvriendelijkheid
5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Soldeerbout: Hobbyklusser

Woodley soldeerbout
  •  
Hobbyklusser

De hobbyklusser hoeft niet veel verder te zoeken dan de soldeerbout van Woodley. Deze multifunctionele machine wordt geleverd met 5 verschillende opzetstukken zodat je zo optimaal mogelijk kunt werken. Daarbij krijg je ook een handige en duurzame houder. Binnen 15 seconden is deze soldeerhouder warm genoeg om te solderen, dit maakt hem erg vlot in gebruik. Daarbij is het aangename gewicht en het handige design erg makkelijk om te gebruiken.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Soldeerbout
Productnaam: Woodley soldeerbout
Vermogen: 60 watt
Voltage: 230 V
Temperatuur: 450 graden
Gewicht: 0,1 KG
Stift: /

Onze beoordeling

Snel en effectief werken gaat makkelijk met de soldeerbout van Woodley. Dit apparaat kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken dankzij de 5 opzetstukken. Werken gaat makkelijk dankzij het aangename design en prima vermogen.

Vermogen
4/5
Temperatuur
4.5/5
Gebruiksvriendelijkheid
4.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Soldeerbout: Semi-professional

Weller Portasol P-1k
  •  
Semi-Pro

De Portasol P-1k van Weller is een bijzondere soldeerbout. Dit komt omdat dit een van de weinige soldeerbouten is die op gas werkt. Dit geeft een immens voordeel van complete bewegingsvrijheid. Maar het geeft ook het nadeel dat dit gas uiteindelijk op zal raken. Dit dien je handmatig bij te vullen. Bij deze soldeerbout krijg je 4 verschillende opzetstukken met hun eigen functies en een houder voor bij het werken.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Soldeerbout
Productnaam: Portasol P-1k
Vermogen: 40 watt
Voltage: 230 V
Temperatuur: 450 graden
Gewicht: 0,3 KG
Stift: 2,4 mm

Onze beoordeling

De bijzondere Weller Portasol P-1k is een prima soldeerbout voor de semi-prof. Hij komt standaard met vier opzetstukken en een houder waardoor je goed en veilig kunt werken. Daarbij is het voordeel van bewegingsvrijheid erg handig.

Vermogen
4/5
Temperatuur
4.5/5
Gebruiksvriendelijkheid
5/5
Totaal score
4/5

Beste Soldeerbout: Professional

Weller WE 1010
  •  
Professional

Weller behaalt opnieuw een plaats op onze lijst met hun WE 1010. Deze bout is speciaal ontwikkeld voor universiteiten en andere onderwijsinstellingen. Maar wij kunnen er ook plezier van hebben. Dit apparaat zit vol met handige software functies. Daarbij heb je het grote voordeel van een temperatuurindicator en een houder bij dit stuk gereedschap. Het vermogen ligt 40% hoger dan de gemiddelde soldeerbout, deze bedraagt namelijk 70 watt. Het gewicht van 1,4 KG is hoger dan andere op deze lijst maar dit komt door de temperatuurindicator/regelaar.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Soldeerbout
Productnaam: WE 1010
Vermogen: 70 watt
Voltage: 230 V
Temperatuur: 450 graden
Gewicht: 1,4 KG
Stift: /

Onze beoordeling

De Weller WE 1010 is ideaal voor de professional met moeilijke klussen waar hij/zij met veel precisie en alertheid moet werken. Het hoge vermogen en de handige softwarefuncties bieden veel hulp bij het voltooien van elke soort klus. Helaas worden er geen opzetstukken bij deze soldeerbout geleverd.

Vermogen
5/5
Temperatuur
5/5
Gebruiksvriendelijkheid
5/5
Totaal score
5/5

Beste Soldeerbout: Budget

VONROC soldeerbout
  •  
Budget

De op accu werkende soldeerbout van VONROC komt met een handige houder een een 80 cm oplader. Daarbij krijg je ook nog 4 opzetstukken met verschillende functies. Hij is binnen 25 seconden opgewarmd en blijft op de zelfde temperatuur. Het grote voordeel van de accu is dat je volledige bewegingsvrijheid hebt en dus niet beperkt wordt door een kabel. Je wordt echter wel beperkt door tijd, de batterij moet regelmatig opgeladen worden. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Soldeerbout
Productnaam: WE 1010
Vermogen: 8 watt
Voltage: 4 V
Temperatuur: 450 graden
Gewicht: 0,1 KG
Stift: /

Onze beoordeling

De VONROC soldeerbout is zeker geen slechte soldeerbout voor deze prijs. Hij biedt zeldzame bewegingsruimte en daarbij heel wat andere handige snufjes. Hij zal misschien niet zo krachtig zijn als andere soldeerbouten, maar het is geen gigantisch verschil.

Vermogen
4/5
Temperatuur
4/5
Gewicht
5/5
Totaal score
3.7/5

Bekijk ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp