Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

Beste Multischuurmachine – Top 5 in 2023

Beste Multischuurmachine: Top 5

Een multischuurmachine is een erg nuttig gereedschap voor meerdere schuurklussen. Deze multifunctionele machines kunnen wisselen van schuuroppervlak om zo op verschillende plekken gebruikt te kunnen worden. Van oorsprong zijn deze machines krachtig en vaak ook ergonomisch ontworpen om zowel effectiviteit als comfort tijdens het werken te kunnen bieden. 

Direct naar de Beste Multischuurmachine?

De multischuurmachine: belangrijk om te weten

De naam van de multischuurmachine, deze multifunctionele schuurmachine combineert eigenschappen van de vlakschuurmachinedeltaschuurmachine en excentrische schuurmachine. Dit maakt de multischuurmachine erg toegankelijk en een allrounder voor verschillende klussen.

Onze selectie van de beste multischuurmachines

Er is een groot aanbod in verschillende multischuurmachines, je kan kiezen tussen een grote verscheidenheid in vermogen, prijs en kwaliteit. Ook beschikken multischuurmachines over verschillende gadgets en kenmerken. Het is dus van belang je goed te informeren over welke multischuurmachine aan jouw wensen voldoet voordat je tot aankoop overgaat. Om de verschillende keuzes te verduidelijken voor je hebben wij een selectie gemaakt van de beste multischuurmachines op de markt voor elk type klusser. 

Beste multischuurmachine: Onze keuze

Bosch PSM 200 AES
  •  
Onze keuze

De vlotte Bosch PSM 200 AES is de ideale multischuurmachine. Een max aantal schuurbewegingen van 26000 maakt duidt aan dat deze machine snel en effectief werkt. Bij deze machine krijg je 2 schuurvellen om je zo al een beetje te bevoorraden, dit is echter zeker niet genoeg om regelmatig mee te werken en je zult snel nieuwe vellen nodig hebben. De PSM 200 AES ligt lekker in de hand dankzij het ergonomische design en het aangename gewicht van 1,4 kg. Het zou kunnen dat je last van je arm kunt krijgen als je langdurig aan een intensieve klus bezig bent, dit komt omdat de trillingswaarde 5,5 m/s bedraagt.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Multischuurmachine
Productnaam: PSM 200 AES
Vermogen: 200W
Vorm schuurzool: Driehoek, rechthoekig
Trillingswaarden: 5,5 m/s
Afmetingen schuurpapier (LxLxL): 102 x 102 x 62 mm
Max aantal schuurbewegingen: 26000
Stroomvoorziening: Kabel
Gewicht: 1,4 Kg

Onze beoordeling

Als onze top keuze hebben wij de Bosch PSM 200 AES uitgekozen. Deze machine ziet er uit als een erg aangename en krachtige machine en maakt deze belofte ook waar. De fenomenale schuursnelheid is de grote uitblinker van deze machine, deze bedraagt 26000 bewegingen per minuut.

Vermogen
4.5/5
Schuursnelheid
5/5
Gewicht
4.5/5
Totaal score
4.5/5

Beste multischuurmachime: Hobbyklusser

BLACK+DECKER KA280LKA-QS
  •  
Hobbyklusser

De hobbyklusser wordt gepromoveerd naar professional als hij deze BLACK+DECKER KA280LKA-QS in zijn bezit krijgt. Niet alleen krijg je deze machine in bezit, maar daarbij een hele set schuurvellen en accessoires die je allemaal mooi kunt opbergen in een stevige kist. Deze machine heeft helaas 2 aanwezige nadelen: zijn hoge trillingswaarde van 7,8 m/s en een lage schuursnelheid van 13000 bewegingen per minuut. Deze machine heeft anderzijds ook grote voordelen: de ruime kist met accessoires, een groot schuuroppervlak en een de eigenschap dat het een goede instapper is voor beginnende klussers.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Multischuurmachine
Productnaam: KA280LKA-QS
Vermogen: 220W
Vorm schuurzool: Driehoek, rond
Trillingswaarden: 7,8 m/s
Afmetingen schuurpapier (LxLxL): 165 x 165 x 100 mm
Max aantal schuurbewegingen: 13000
Stroomvoorziening: Kabel
Gewicht: 2,5 Kg

Onze beoordeling

De BLACK+DECKER KA280LKS-QS is een schommelende machine met grote voordelen maar ook grote nadelen. Helaas is deze machine niet heel aangenaam, dit kan resulteren in klachten bij de arm als je lang en zwaar klust. We kunnen wel niet ontkennen dat de uitgebreide kist een erg groot voordeel is.

Vermogen
4/5
Schuursnelheid
4/5
Gewicht
3.5/5
Totaal score
4/5

Beste multischuurmachine: Semi-professional

Makita BO4565K
  •  
Semi-Pro

Voor de semi-prof is de Makita BO4565K een ideaal stuk machine. Dat komt vooral door het super lichte gewicht van 1,1 kg en de lage trillingswaarde van 4 m/s, deze dingen zeggen ons dat deze machine super comfortabel in gebruik is. Ook klaar je jouw klussen razendsnel door met 28000 schurenbewegingen per minuut over je oppervlak te glijden. De BO4565 is echt een machine die streeft naar precisie, dit doet hij met zijn scherpe neus en kleine schuuroppervlak die ontworpen zijn om in smalle. en moeilijk bereikbare hoeken te komen.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Multischuurmachine
Productnaam: BO4565K
Vermogen: 200W
Vorm schuurzool: Driehoek, rechthoek
Trillingswaarden: 4 m/s
Afmetingen schuurpapier (LxLxL): 93 x 93 x 93 mm
Max aantal schuurbewegingen: 28000
Stroomvoorziening: Kabel
Gewicht: 1,1 Kg

Onze beoordeling

Vlug over je oppervlak gaan gaat het best met de Makita BO4565K. Grof werk gaat dus makkelijk maar deze machine is ook ontworpen om makkelijk in kleine hoekjes te komen. Het lichte gewicht van 1,1 kg draagt ook nog alleen maar bij aan de voordelen van deze comfortabele machine.

Vermogen
4.5/5
Schuursnelheid
5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.7/5

Beste multischuurmachine: Professional

Bosch GSS160
  •  
Professional

De Bosch GSS160 is een een multischuurmachine van hoge kwaliteit. Deze 180W vermogende machine komt in een handige koffer met daarbij 3 verschillende schuurplatformen. De gemiddelde trillingswaarden van 5 m/s kunnen een obstakel vormen bij langdurig en intensief schuren, maar zouden niet storend kunnen zijn voor normale klussen. Het aangename gewicht en fijne handgreep helpen om deze machine erg aangenaam in gebruik te maken.   

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Multischuurmachine
Productnaam: GSS160
Vermogen: 180W
Vorm schuurzool: Driehoek, rechthoek
Trillingswaarden: 5 m/s
Afmetingen schuurpapier (LxLxL): 150 x 150 x 100 mm
Max aantal schuurbewegingen: 24000
Stroomvoorziening: Kabel
Gewicht: 1,4 Kg

Onze beoordeling

Onze keuze voor de professional gaat naar de Bosch GSS160. Deze multifunctionele machine ligt makkelijk in de hand en werkt goed door dankzij een sterk vermogen en een groot aantal schuurbewegingen per minuut.  

Vermogen
4.5/5
Schuursnelheid
5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.8/5

Beste multischuurmachine: Budget

Powerplus POWESET5
  •  
Budget

Een redelijke prijs en goede kwaliteit vinden elkaar bij de Powerplus POWESET15. Deze machine weegt een hoge 3,2 Kg, dit kan vervelend zijn bij verticaal of langdurig schuren. Verder geeft het grote schuuroppervlak genoeg ruimte een grote klussen snel te klaren. Het vermogen van 140W is genoeg voor normale tot kleine klussen maar kan tekort schieten bij oppervlakten van staal en metaal. Bij deze machine krijg je 100 schuurvellen om meteen van start te kunnen gaan.  

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Multischuurmachine
Productnaam: POWSET5
Vermogen: 140W
Vorm schuurzool: Driehoek
Trillingswaarden: 4,7 m/s
Afmetingen schuurpapier (LxLxL): 140 x 140 x 80 mm
Max aantal schuurbewegingen: 26000
Stroomvoorziening: Kabel
Gewicht: 3,2 Kg

Onze beoordeling

Als laatste komen we aan bij de beste multischuurmachine met een goedkopere prijs: de Powerplus POWSET15. Deze handige schuurmachine wordt enkel teruggehouden door zijn relatief zware gewicht van 3,2 Kg.  

Vermogen
4/5
Schuursnelheid
5/5
Gebruiksvriendelijkheid
3.5/5
Totaal score
4/5

Lees ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp