Search
Close this search box.

Gereedschapreview.nl

De Beste Bouwradio – Top 5 in 2023

De Beste Bouwradio - Top 5 in 2023

Een bouwradio kan een werkplaats voorzien van een gezellig sfeertje. Dit kan aangenaam zijn tijdens zware fysieke arbeid. Het humeur hoog houden met een lekker plaatje kan de effectiviteit hoog houden en de werkvloer gezelliger maken. Bouwradio’s zijn ontworpen om tegen een stootje te kunnen en zijn vaak stof- en waterdicht.

Er is een groot aanbood van verschillende bouwradio’s van een heel aantal merken. Wij vatten hier een aantal belangrijke kenmerken van bouwradio’s samen en geven je ook 5 van de beste bouwradio’s op de markt. Zo hoef je niet uren lang onderzoek te doen maar kun je met een aantal korte teksten een bouwradio naar jouw wensen vinden.

Direct de beste bouwradio? Bekijk de top 5

Makita
DMR115

Bouwradio
Krachtpatser
 • FM DAB/DAB + Bluetooth
 • 5,5 kg
 • Accu en netstroom
 • Redelijk hoge prijs
Onze keuze
4.8/5

PerfectPro DABPRO

Bouwradio
Goede prijs-kwaliteit
 • DAB + - FM - Bluetooth
 • 1.5 kg
 • Compact en licht
 • Batterijen niet meegeleverd
hobbyklusser
4/5

Bosch
GML 20

Bouwradio
Robuust
 • FM/AM - Aux-ingang
 • 8,9 kg
 • Robuust, sterk design
 • Zwaar gewicht (8,9 kg)
Semi-pro
4.8/5

PerfectPro ROCKBULL

Bouwradio
Alleskunner
 • FM/AM - DAB+ - Aux-ingang
 • 6,6 kg
 • Goede geluidkwaliteit
 • Aan de zware kant
Professional
4.7/5

Makita
MR052

Bouwradio
Budget vriendelijk
 • FM-AM - Aux-ingang
 • 0,35 kg
 • Gunstig geprijsd, Licht
 • Geen bluetooth functie
budget
3.5/5

De Bouwradio: belangrijk om te weten

Een bouwradio is een fijn accessoire om te hebben op de werkvloer. Ze zijn ontworpen voor zware werkvloeren waar er veel geluid en stof is. Ze kunnen zeker tegen een stootje en komen boven harde geluiden uit. Vaak zijn ze ook nog water- en stofdicht.

Onze selectie van de beste bouwradio's

Op dit moment wil je waarschijnlijk wat meer research doen om er achter te komen welke bouwradio de beste is voor jouw specifieke wensen. Om je in dit proces te helpen hebben wij al het broodnodige onderzoek voor je gedaan en bouwradio’s beoordeeld op basis van de beste prestaties, prijs, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Hieruit zijn vijf bouwradio’s duidelijk naar voren gekomen, die we onderverdeeld hebben voor klussers variërend van hobby-klusser tot de professional. 

Beste Bouwradio: Onze keuze

Makita DMR115
 •  
Onze keuze

De Makita DMR115 is onze keuze voor de beste bouwradio. Deze bouwradio is uitgerust met een woofer aan de onderkant voor dieper en rijker geluid.  Bovendien is hij voorzien van een ingebouwde equalizer met 6 voorkeuze standen en 1 zelf in te stellen stand. De Maktia DMR115 is voorzien van DAB+ en bluetooth zodat je gewoon met je smartphone kunt verbinden, luisteren via de radio is ook nog steeds mogelijk natuurlijk. 

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Bouwradio
Productnaam: DMR115
Bluetoothbereik: 10000 m
Batterijduur: 23 uur
Gewicht: 4,8 kg

Onze beoordeling

De Makita DRM115 is een zeer sterke bouwradio. Deze bouwradio beschikt over genoeg functies zoals bluetooth en DAB+ om elke werkvloer een stuk gezelliger te maken.

Batterijduur
4.5/5
Bereik
4.5/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Bouwradio: Hobbyklusser

PerfectPro DABPRO
 •  
Hobbyklusser

De compacte PerfectPro DABPRO is de ideale bouwradio voor de hobbyklusser. Deze bouwradio is ideaal voor werkplekken zoals een garage of loods, dit komt omdat hij klein van formaat is en het geluid niet overweldigend hard is. De PerfectPro DABPRO weegt slechts 1,5 kg en kan gebruikt worden met bluetooth of gewoon muziek draaien via een radiostation. Het bluetoothbereik is een mooie 15000 m.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Bouwradio
Productnaam: DABPRO
Bluetoothbereik: 15000 m
Batterijduur: 20 uur
Gewicht: 1,5 kg

Onze beoordeling

De hobbyklusser hoeft niet veel verder zoeken dan de PerfectPro DABPRO. Deze kleine bouwradio is ideaal voor op kleine werkplaatsen en zal door ook goed de ruimte vullen.

Bereik
5/5
Batterijduur
4/5
Gewicht
5/5
Totaal score
4.5/5

Beste Bouwradio: Semi-professional

Bosch GML 20
 •  
Semi-Pro

De Bosch Professional GML 20 Bouwradio is een robuuste radio voor op alle werven. Het frame is gemaakt van aluminium en kan dus een val van 3 meter zonder problemen opvangen. Deze radio ontvangt alleen FM-signalen, dit zijn normale radiozenders. Het grote nadeel aan deze radio is dat hij geen bluetooth functie heeft. Natuurlijk kun je wel je eigen muziek afspelen via een ouderwets AUX kabeltje.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Bouwradio
Productnaam: GML 20
Bluetoothbereik: /
Batterijduur: /
Gewicht: 8,9 kg

Onze beoordeling

De Bosch GML 20 is een ideale bouwradio voor zware werken. Dankzij het robuuste design kan hij zeker tegen een stootje of een val. Dit robuuste design brengt wel een gewicht van 8,9 kg mee, dit is dan weer een nadeel.

Bereik
4/5
Batterijduur
5/5
Gewicht
2.5/5
Totaal score
4/5

Beste Bouwradio: Professional

PerfectPro ROCKBULL
 •  
Professional

De PerfectPro ROCKBULL zal de professional verassen met zijn geluidskwaliteit. Zo bevat deze bouwradio het zogeheten ‘High power 2-weg speakersysteem’, dit houdt in dat er 2 speakers zijn die elk over 25 watt beschikken. De Rockbull is ook uitgerust met 2 woofers van elk 5 inch en twee 1″-tweeters. Daarnaast beschikt deze werkradio over een equalizer met maar liefst twaalf instellingen. De dynamische loudness-functie zorgt voor een garantie op goede geluidskwaliteit. Tenslotte is deze bouwradio als enige uitgerust met een Surround sound-functie, voor een driedimensionaal geluid.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Bouwradio
Productnaam: ROCKBULL
Bluetoothbereik: 10000 m
Batterijduur: /
Gewicht: 6,6 kg

Onze beoordeling

De PerfectPro ROCKBULL kan een heel bouwwerf vullen met krachtig en helder geluid. Het gewicht is wat aan de zware kan, maar dat komt omdat deze bouwradio uitgerust is met allerlei functies om het geluid te verbeteren, zoals de 2 woofers.

Batterijduur
4.5/5
Bereik
4/5
Gewicht
3.5/5
Totaal score
4.8/5

Beste Bouwradio: Budget

Makita MR052
 •  
Budget

De Makita MR052 is een kwalitatief sterke bouwradio met een leuk prijsje. Deze radio werkt op een accu van 10,8 V (niet meegeleverd) en kan daar mee 30 uur lang jouw muziek afspelen. De radio is compact en licht en kan dus overal mee naartoe genomen worden. De MR052 beschikt ook over knoppen waarmee je jouw favoriete radiozenders kunt vastzetten en met 1 druk op de knop kunt selecteren.

Voordelen

Nadelen

Specificaties

Type: Bouwradio
Productnaam: MR052
Bluetoothbereik: Geen bluetooth
Batterijduur: 30 uur
Gewicht: 0,35 kg

Onze beoordeling

De compacte Makita MR052 is een prima optie die geen rib uit je lijf kost. Het grote nadeel aan deze bouwradio is dat hij niet beschikt over een bluetooth functie.

Batterijduur
5/5
Bereik
0/5
Gewicht
5/5
Totaal score
3.7/5

Bekijk ook:

Email
Print
Facebook
WhatsApp